Ultra trkači ultra kluba (…i druge priče)

Već smo pisali o nekim junacima ovog uvoda, no njihovi rezultati i poduhvati su jednostavno toliko nevjerojatni da ih opet trebamo spomenuti, a sa nekima, poput diva Domagoja Krebera, ili IRONMAN-a Ambroža Rožmana ćemo tek više razgovarati i o tome pisati za koji dan.

Krajem kolovoza, u 8. kolu KontinenTrail lige, na Žumberak Ultra Trailu, naš novopečeni ultraš Matija Razum, osvojio je drugo mjesto u najdužoj utrci tog događaja, na 53 kilometra, a o čemu smo već pisali, no za one koji nisu čitali, sve je na ovoj poveznici. Ultra dionicu istrčali su još i Iva, Kristijan i Vedran.

ultraš Matija ulazi u cilj ŽUT-a

Vikend nakon toga, održano je neslužbeno svjetsko prvenstvo u trailu, UTMB, na kojem je nastupila i završila najdužu stazu naša Sandra Juhaz, istrčavši nevjerojatnih 171 kilometar, sa 10000 m uspona za 46 sati i 30 minuta, a o čemu smo cijelu priču i razgovor sa njom objavili ovdje. Također je ultra dionicu od 56 kilometara istrčao Goran Marinov.

Sandra pred ciljem nakon 171 km trčanja

Sljedeći na listi naših “čudaka” je Domagoj Kreber. Čovjek je isto napravio prošle godine, no nije mu bilo dovoljno pa se odlučio ponoviti. Detaljni razgovor sa Domagojem je u nastajanju, no spomenimo samo utrku o kojoj se radi. The Tor des Geants, utrka za trkačke divove! Dakle, čovjek je trčao, hodao, spavao na nogama ili ne znam već kako, ali uspio je savladati 335 kilometara, sa preko 27000 metara uspona i kažu, još gorih, okomitih spusteva, za 131sat:51minutu:51sekundu!! Da, dobro ste pročitali, na nogama je bio 5 dana i 11 sati, ako vam je tako lakše shvatiti. O tome ćemo detaljno tijekom sljedećeg tjedna u razgovoru koji pripremamo sa Domagojem.

postojeće rute na TOR-u
Domagoj na nekih 320 km (photo credits Nikola Domitrović)

Posljednji u današnjem pregledu naših endurance freakova je dvostruki IRONMAN Ambrož Rožman, koji je jučer srušio svoj osobni i klupski rekord u toj, također nadnaravnoj disciplini, koja kombinira plivanje, biciklizam i trčanje. Za one koji ne znaju, puni Ironman se odrađuje na način da prvo plivate 3,9 kilometara, i za to imate maksimalno 2 sata i 20 minuta, nakon čega vas diskvalificiraju. Slijedi 180,2 kilometra bicikla za koje imate na raspolaganju 8 sati i 10 minuta, ili ukupno 10 sati i 30 minuta od starta, i na kraju još morate samo istrčati maraton od 42,2 kilometra za maksimalno 6 sati i 30 minuta, u ukupnom limitu od 17 sati od vremena starta.

plasman Ambroža na jučerašnjem IRONMAN-u Italija

Član FIT Klub-a Novo Mesto, ali i našeg Kluba, popravio je vlastiti rekord za više od 70 minuta, a postavio je klupske rekorde u oba kluba u kojima je član! Detaljnije o ovom postignuću tijekom sljedećeg tjedna. Samo ćemo spomenuti njegove segmente utrke:

  • plivanje 3,9 km – 1:02:14
  • bicikl 180,2 km – 4:52:59 i
  • maraton 42,2 km – 3:21:49!!
  • Ukupno vrijeme sa tranzicijama: 9:27:20!!
Ambrož u akciji

Ogulin Trail – 8. kolo KontinenTrail lige

Protekli vikend, u bajkovitom Ogulinu i okolici, održana je osma po redu utrka u sklopu naše trail lige kontinentalnog dijela Hrvatske. Organizatori iz DSR KOCI Ogulin, nudili su u svojem šestom izdanju tri različite udaljenosti, što je postala praksa svih ovogodišnjih organizatora. Najkraća dionica nije natjecateljska za plasman u našoj ligi, ali privuče određeni broj sudionika. tako je na tzv. Tintiliniću startalo 89 natjecatelja na stazi kratkoj samo 1,5 kilometara sa 50 metara uspona, mahom za najmlađe natjecatelje i one koji su čekali nekoga sa dužih staza. Sljedeća dionica je bila ona na 13,5 kilometara i 600 metara uspona, pod imenom Kosjenka, a koju je startalo 233 natjecatelja, a jedan manje je završio utrku.

Na dužoj dionici, koja se također boduje za našu ligu, startalo je 57 trkača, a dva manje su stigla do 33 kilometra udaljenog cilja, nakon 1600 metara uspona i spusta na dionici nazvanoj Regoč. Ovo je jedina dionica na kojoj smo imali predstavnika našeg KCIPT Samobor. Trčao je naš već spomenuti ultraš Kristijan Dolenac. Zauzeo je 13. mjesto, a u svojoj starosnoj kategoriji M45+ je uzeo 3. mjesto! Bravo!

Continental Rab Island Trail 2019

I Treking liga je došla do svojeg 8. kola, a gdje je nastupilo nekoliko naših redovitih članova, koji odlično guraju tamo. Ovog vikenda, jučer, u subotu se trčalo po Rabu, sa originalnim finišem kroz more do cilja na plaži. 456 ljudi je startalo na tri različite dionice u jučerašnjoj ponudi. Moglo se trčati na 6, 15 i 25 kilometara, sa 150, 550 ili 750 metara visinske razlike. Dok se Light sa svojih 6 kilometara nije bodovao, ipak je privukao 162 natjecatelja po sunčanom vremenu, koji su svi završili utrku.

rute jučerašnjih utrka po Rabu

Na srednjoj dionici, onoj od 15 kilometara sa 550 metara uspona, nastupilo je 239 natjecatelja, no 9 ih nije stiglo do cilja. Tu nismo imali naših predstavnika, jer naravno, oni svi trče na najdužim dionicama. Dakle, na Challengeru, na 25 kilometara sa 750 metara visinske, nastupili su za naš Klub sljedeći trkači:

  • Vedran Šer, M12, 3:02:58,
  • Iva Venne, Ž9, 3:37:12,
  • Milan Komljenović, M25, 3:37:12,
  • Dejan Popek, M34, 4:01:30 i
  • Erwin Katarinčić, M42, 4:45:48. Bravo svima!
Najbrži start…Milan Komljenović

To je sve za ovaj puta, a već sutra nešto o jednoj zanimljivoj utrci koja se održava dok ovo pišem, Beware of Trail Bears, sa nastupom većeg broja naših članova, a u organizaciji Matije Razuma i društva. Također o našoj 7. sezoni Samoborske zimske trail lige, te najavljeni razgovori sa Domagojem i Ambrožom tijekom tjedna.

Stay tuned!

ZO

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.