Beware of Trail Bears (iliti neslužbeno klupsko prvenstvo u trailu)

Rekao sam Matiji (SU Izohipsa za ovu priliku), u nekoj prepisci, da s obzirom na prijavljene i organizatora, ovaj slatki, mali, lički trail može zasigurno biti jednog dana, naravno uz najavu, i prisustvovanje svih koji smatraju da trebaju nastupiti na tako čemu, otvoreno klupsko prvenstvo ili kup u trail trčanju. Ima sve predispozicije, a ovoga puta je članstvo našeg kluba činilo 57% prijavljenih na kratkoj dionici od 11 kilometara sa 330 metara uspona i silaska i 18,75% prijavljenih na stazi dugoj 20 kilometara sa 630 metara uspona i silaska. Ukupno na obe staze 40,5% svih natjecatelja. Zasigurno dovoljno za kvalifikaciju iz podnaslova, zar ne?

Sam start i cilj ovog odlično pripremljenog trkačkog događaja se nalazi kod stanice najdužeg i najbržeg zipline-a u Europi (jurite preko 120 km/h na trasi dugoj 1700 metara, nekih 80 metara iznad tla), znanog kao Zip line Pazi Medo, u Rudopolju, nedaleko Vrhovina.

Rudopolje je naselje u Republici Hrvatskoj, u sastavu Općine VrhovineLičko-senjska županija.

Vrhovine su malo ličko mjesto, nalaze se na cesti koja vodi od Otočca prema Korenici. Vrhovine su stanica na željezničkoj pruzi Ogulin – Knin. Do 1991. godine, Vrhovine su bile u sastavu općine Otočac.

Prvi poznati stanovnici bili su Japodi, iza kojih je ostala nekropola u špilji Bezdanjači. Oko 626. godine Vrhovine kao i cjelu Liku naseljavaju Hrvatska plemena. Već oko 700. godine formirano naselje Vrhovine nalazi se u sastavu Starohrvatske županije Gacke. Poslije bitke na Krbavskom polju Turci počinju prodirati u te krajeve Like i pred njima poslije 1500. godine doseljavaju vlaške izbjeglice koji se pod utjecajem Pravoslavne crkve tek nakon 1800. godine počinju izjašnjavati kao Srbi.

Željeznička pruga od Plaškog do Vrhovina otvorena je 12. lipnja 1918., a od Vrhovina do Gospića 23. ožujka 1920. godine.

Organizator lova na medvjediće – Matija Razum

A sada malo o rezultatima, jer s obzirom na postotak prisutnih odnjeli smo brdo medalja, koje su se dijelile po principu iz KontinenTrail lige, dakle osim ukupnih pobjednica i pobjednika, medalje su dobili i svi po kategorijama:

 • seniorke/seniori: do 34 godin starosti,
 • 35 – 44 godine starosti i
 • 45 – 100 godina starosti (?)

Kratka staza – 11 km; 330m up/down

Kod žena je poredak pobjednica bio sljedeći:

 1. Petra Crnković, KCIPT Samobor, 1:10:55,
 2. Nikolina Gavrovski Majsec, KCIPT Samobor, 1:15:58,
 3. Mirela Resanović, KCIPT Samobor, 1:19:31.

Komentar na ovu dominaciju nije potreban, zar, ne?

Petrica je pobjednica i u kategoriji ŽS na kratkoj naravno

Nikolina i Mirela su prve dvije u kategoriji Ž35, dok su od naših žena u ovoj kategoriji još nastupile Daniela Popović Budi (Ž10; 5-Ž35) i Nada Vidović (Ž12; 6-Ž35). Čestitke!

U kategoriji Ž45+ totalna dominacija naših žena pa je poredak sljedeći:

 1. Antonija Kalšan, 1:25:46,
 2. Stana Dolenac, 1:43:37,
 3. Sanja Ljubić, 1:54:06,
 4. Mirjana Mandić, 2:26:35.
tri prvoplasirane u kategoriji Ž45+ na kratkoj stazi – sve KCIPT Samobor

Kod muškaraca također nismo ostali bez postolja. Za ukupni poredak imamo kao 3. Petra Delića, 1:02:15, iza Luke Kolića i Petka Drakulića iz domaćeg kluba AK Plitvice.

Treći Petar Delić – jedini bez poklona trenutno 🙂

U kategoriji MS, muškaraca do 35 godina, 2. mjesto uzeo je naš Mateo Jagustović. Pero je uzeo i medalju kao najbolji u kategoriji M35, dok je berbu medalja na kratkoj stazi za naš klub završio Dražen Šunjić kao 2. u kategoriji M45+. Čestitke svima!

Duga staza – 20 km; 630 up/down

Ovdje je bilo nešto manje naših natjecatelja, no dovoljno da budu viđene! Viđene, stoga što su u ukupnom poretku dvije naše trail kraljice:

 1. Nola Jandrečić, KCIPT Samobor, 2:03:08, 1. i kao ŽS
 2. Irena Smojver, AK Sljeme/Canicross Croatia, 2:31:17
 3. Adriana Juriša, KCIPT Samobor, 2:31:59. 1. kao Ž35.
tri najbrže trail dame na 20 km i neizostavna ptičarka Harley, najbrži trail pas

Red je spomenuti i pobjednike kod muškaraca na dugoj stazi. To su Jaka Piltaver, Bagheera Team Slovenia, Hrvoje Vlašić, AK Sljeme i Hrvoje Mudrovčić, za sada bez kluba. Ovdje smo imali jednog svog predstavnika, Jana Hovorku, koji je zauzeo odlično 10. mjesto, te bio 6. u kategoriji M35. Čestitke svima, zahvale organizatorima i za kraj naša ekipica koja se uputila na prekrasan izlet u Liku sa berbom medalja, jer ako nisam krivo brojao, odnjeli su iz Vrhovina ukupno 17 medalja!!

Ekipica KCIPT Samobor

Zahvaljujem se Noli Jandrečić, na neslužbenim fotografijama, dok organizator ne objavi službene.

Tekst napisao Željko Oreški.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.