9. SZTL – Počelo je!

Otvorena je deveta sezona naše zimske trail lige prvim kolom održanim u subotu 13. 11. 2021. Napravili smo male preinake na stazi i sada je ona, sudeći po vašim reakcijama na licu mjesta, još ljepša, uzbudljivija i izazovnija. Baš kako i priliči našem gorju koje će nam biti domaćin skoro do kraja veljače.

Na kronometarskom startu pojavilo vas se 126-oro, pedeset i troje na dugoj i dvadesetoro više na kratkoj stazi. Lijepa je to brojka koja pokazuje da ste se i vi zaželjeli naših brda i šuma. Vrijeme je bilo sasvim ugodno za trčanje, magla se stisnula u dolinama i kotlinama, a kroz njeno pramenje provirili su oštri vrhovi kojima smo vas poveli na našoj utrci. Stražnik (708 m) se postavio iznad guste maglene rijeke koja je tekla Vučjom dragom, ispod Oštrca (752 m) i Rancerja (748 m) drijemali su krovovi seoskih kuća ispod bijelog pokrivača, a nad naše stazu navirilo se sunce.

Nakon rastanka sa Sopotnjakom koji je svoje vode na nekoliko mjesta potjerao stazom skrenuli ste na Krivi put koji se pokazao pravim putom, poveo vas na vrh Stražnika pa vas prepustio uzbudljivoj uskoj grebenskoj stazi koja se uskoro zavukla u šumu i stigla do križanja duge i kratke staze. Ostalo je nepromijenjeno, osim što nakon Velikog Dola više ne idemo prema Rudama, nego se odmah uspinjemo prema Oštrcu.

U prvom kolu najbolje su se snašli:

Na dugoj stazi od 15,5 km i oko 850 m visinske postignuti su sljedeći rezultati:

U kategoriji muškaraca

 1. Ambrož Rožman 1:23:42
 2. Fran Bošnjak  1:25:11
 3. Borut Zickar  1:32:26

U kategoriji žena:

 1. Maja Čavlović 1:49:52
 2. Ana Kolar Ištuk 2:00:20
 3. Nikolina Gavrovski Majsec  2:04:35


Na kratkoj stazi koja je ove sezone nešto duža i zahtjevnija sa nešto manje od 9 km i skoro 500m visinske postignuti su sljedeći rezultati:

U kategoriji muškaraca:

 1. Stanko Brozovič 57:28
2. Patrick Mustač 1:02:27
 3. Igor Mačešić 1:03:01

U kategoriji žena:

 1. Marcela Cerovac 1:08:08
 2. Andreja Vlahović 1:10:13
3. Larisa Bošnjak 1:12:04


Drago nam je vidjeti mnogo poznatih lica od prošle sezone, a posebno nas veseli natjecateljski duh koji možete ispoljiti na novim i zahtjevnijim stazama. Hvala svima na dolasku i odgovornom ponašanju. Čestitamo pobjednicima, a posebno pohvaljujemo najmlađe: limačicu Marcelu i juniora Frana.

Nadamo se da se vidimo i iduće subote, pozvani ste svi. Naša je liga odličan izbor bez obzira želite li se natjecati ili se riješiti stresa, dovesti u formu, upoznati nove prijatelje ili potražiti pustolovinu.

Na kraju moramo istaknuti i naše volontere bez kojih ove lige ne bi bilo. To su: Renato, Dražen, Nikolina, Josipa, Saša, Sandra, Franjo, Danijela, Jasna, Stana, Mirjana i Krešo. Hvala im svima.

Objavu pripremili Zvone i Krešo