Rab Trail 2021.

U subotu 18. 9. 2021. ponovno smo dobili pobjednicu. Ovoga puta na Challenger trail stazi na Rabu. Naša Sanja osvojila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji. Sanja u zadnje vrijeme niže pobjede na trailovima iz tjedna u tjedan.
Svaka čast Sanja, čestitamo na izuzetnim rezultatima.

Osim Sanje, na natjecanju su nastupili i naši članovi Milan i Dejan, neumorni i standardni natjecatelji Treking lige. Bez obzira na najavljeno loše vrijeme, naši članovi su ipak došli, nastupili i pobjedili, a za nagradu im je vrijeme ipak bilo lijepo, pa su mogli i guštati u predivnoj prirodi otoka Raba.

Challenger 23km 500 mD+
Ž1 Sanja Imamagić 2:33:38
M21 Milan Komljenović 2:41:07
M32 Dejan Popek 3:08:56

Naša pobjednica Sanja pripremila je i osvrt na avanturu koji prenosimo u cijelosti:

Petak predvečer put na Rab pretvorio se skoro u Noinu arku. Potop nas je pratio cijelim putem, a posebno na spustu prema trajektu i nakon toga na putu preko otoka do Lopara, no cijelim putem sam mantrala, bolje da pljušti danas pa je sutra suho 🙂 I bilo je tako, subota je svanula kao nacrtana, sunčana i vedra, što se kasnije pokazalo kao prilično topli uvjeti za trku. Registracija, start i cilj su na istom mjestu, na Rajskoj plaži u Loparu. Sama staza je prekrasna, prvi dio obilazi poluotok Lopara, povezuje kamene i pješčane plaže i uvale, da bi se nakon toga odvojila u brežuljke centralnog dijela otoka. Tu se staza penje kamenim puteljcima i maslinicima na obronke sa sjajnim panoramskim pogledom na okolne otoke, da bi se s njih poznatom Premužićevom stazom spustila natrag u Lopar. U 23 km skupilo se svega 500 m uspona, relativno malo za jedan trail, no kamenjar dodaje na zahtjevnosti. Sama organizacija utrke ima puno mjesta za poboljšanje, srećom lokacija utrke je sjajna. Nakon istrčanog Ogulin traila prije tjedan dana, koji je ipak dosta zahtjevniji, osjećala sam dosta jak umor u nogama, pa ipak, bilo je dovoljno snage za prvo mjesto u ženskoj konkurenciji :). Nedjeljni odmor smo iskoristili za izlet brodom i obilazak Golog otoka.


Foto: Treking liga FB