Junački na Samoborskoj trek shniti

Već 3. vikend za redom naši članovi i članice kluba ostvaruju pobjede na trail i treking utrkama. U subotu 25. 9. u 9 sati u Slanom Dolu naši Tomislav, Domagoj i gazda Milan našli su se u startnom bloku underground utrke Samoborska trek shnita by UPRI Gelender.

Imali su zadatak obići 6 vrhova Samoborskog gorja bilo kojim stazama i putevima. Osim brzine, tu je jako važna bila snalažljivost i poznavanje terena. U tome je najuspješniji od svih 43 finishera bio naš Tomislav koji je osvojio 1. mjesto ukupno. Naš Milan, kao veliki poznavalac Samoborskoga gorja, iskoristio je to svoje znanje i završio kao odličan 5. među muškarcima. Nedugo nakon Milana, u cilj je ušao i naš Domagoju zauzeo 7. mjesto među muškarcima.

Rezultati izgledaju ovako:

1. Tomislav Barkić 4:47:00
M5. Milan Komljenović 6:27:00
M7. Domagoj Kreber 6:35:00

Čestitamo Tomislavu na izvanrednom rezultatu.

photo by FB & gelender.hr

Tomislav je napisao i svoj osvrt na utrku:

Samoborska Trek Shnita, underground trek utrka po Samoborskom gorju na domaćem terenu.
Polazak je bio iz Slanog Dola. Trebalo je proć kontrolne točke Veliki Črnec, Stari grad Lipovec, Pljovica, Jarončić, Vučica, Vilinska jama i ponovno se vratiti u Slani Dol.
U najavama za ovu traku stajalo je da je duljina staza između 35 i 40 km. 
Pošto sam na PH na Sljemenu odustao zbog ozljede, reko idem ovu utrku odraditi kak spada. Plan je bio ići malo duljim i sigurnijim putem i po mojoj procjeni to je bilo oko 39 km. Kako kod takvih utrka nikad ne znaš gdje možeš krivo skrenuti, tako možeš i napraviti koji km više od planiranog, što se desilo i meni. Mislim da sam tu bio rekorder po prijeđenim km, skoro 42 km (prosjek je bio oko 38). Na nakupljena 2000m uspona staza je bila dosta trčljiva. Od  početka sam krenuo jačim tempom kojeg sam držao sve do kraja utrke. Čak mi se u jednom trenu činilo da bi utrku mogao završiti za malo više od četiri sata ali onda je krenulo malo gubljenja i lutanja po đunglama Smb gorja i tu sam izgubio dosta vremena i kilometara. Na kraju završio za 4h 47min, što je bilo dovoljno za prvo mjesto.
Lijepa utrka, super vrijeme i super društvo!