Noćni trkači protutnjali Zagrebom

Kao i prethodnih sedam godina, i ove, u prvom vikendu studenog (koji to ove godine nije uopće), na rasporedu je bila utrka, koja je tradicionalno označavala kraj “školske godine” našim trkačima – početnicima. Da. Radi se o polaznicima Škole trčanja Samobor, koji su od početka travnja marljivo skupljali treninge i kilometre da bi prošle nedjelje pokazali što su postigli. Brojnost školaraca nije bila kao prethodnih godina, no nisu izostali naši članovi, koji su se veselo okupili i pokazali u kakvoj su formi, desetak dana prije početka kultne, Samoborske zimske trail lige, sa kojom krećemo 16.11.2019. na Poljanicama.

Na zvuk pištolja, i uz bodrenje navijača, 2529 trkača krenulo je sa Zrinjevca u osmu po redu utrku Zagrebački noćni cener. Ruta dugačka 10 kilometara i ove godine prolazila je centrom grada, pa su tako natjecatelji u prvom krugu obišli sami Trg Nikole Šubića Zrinskog, Prašku, Jelačićev trg, Jurišićevu, Palmotićevu, Boškovićevu, Berislavićevu kao i Trg žrtava fašizma.

ovogodišnja trasa cenera

Trčalo se i po Ilici, i to do Ulice Republike Austrije, pa se nastavilo ulicom Vladka Mačeka i prilazom Gjure Deželića na Trg Republike Hrvatske. Slijedi trčanje po Masarykovoj i Teslinoj ponovno prema Zrinjevcu, gdje je također bio i finiš. 

Natjecatelja je osim iz Hrvatske bilo i iz drugih zemalja, pa je tako bilo trkača koji su predstavljali zastave Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Srbije, Mađarske… A upravo je Mađarka Tünde Szabó bila najbrža koja je prešla 10 kilometara, i to u impresivnih 37 minuta i 15 sekundi, odnosno pri brzini od 16 kilometara na sat.

naša vesela ekipa okupljala se na Zrinjevcu

Najbrži je bio Mitja Krevs iz Slovenije koji je udaljenost prevalio u 31 minutu i 56 sekundi, odnosno pri brzini od 18.73 kilometara na sati. Ukupan poredak utrke možete pogledati na poveznici.

Naših članova Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor i Škole trčanja Samobor. bilo je 22. Impresivan broj s obzirom na broj utrka koje se odvijaju svakoga vikenda i s obzirom na faze priprema i treninga u kojima su neki od članova (odmor od ZG maratona).

poziranja prije utrke

Rezultate članova sam uspio izvući sa utrka.com:

dosta odličnih rezultata, a i neki PB-ovi
nastavak rezultati članova prijavljenih pod KCIPT Samobor

Valja napomenuti da je nastupilo troje školaraca: Božena Šimunić,. Katarina Bošnjak i Vlasta Mogut, a vrijednu ulogu pace-erice je preuzela iskusna Daniela Popović Budi. Curke su uspješno istrčale utrku. Bravo!

Naš najbrži član bio je Dubravko Paver sa odličnih 39:27, dok je opet najbrža članica bila naša najmlađa trenerica Nola Jandrečić sa 43:49. Čestitke svima!

Nola Jandrečić

Korišteni djelovi teksta Večernjeg lista: https://www.vecernji.hr/zagreb/odrzala-se-omiljena-nocna-utrka-zagrebacki-nocni-cener-trcalo-3000-ljudi-1356872 

ZO

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.