Tragom sretnih kilometara

Kao i prvih 42, i protekli, 43. vikend u ovoj godini nudio je barem poneku utrku, barem poneku priliku da naši raspoloženi članovi vežu tenisice (jer kažu da sve počinje sa time), protegnu noge i istrče neke nove staze, ili ponove stare, ili pak samo odrade dobar trening. Kako god, opet nas je bilo posvuda, no istaknut ćemo tri lokacije: Rakovicu – odnosno okolicu Baraćevih špilja, zatim Breganu i Ljubljanu, iako ću na kraju spomenuti i Albi, mali gradić u Francuskoj, 85 kilometara od Toulousea.

da..to su trkači u civilu..u travi

2. Barać Forest Trail

Utrka pod gore navedenim naslovom bila je ujedno i posljednje, 11. kolo treće sezone KontinenTrail lige. Organizatori iz AK Plitvice su zamislili tri različite staze. Dvije službene, u sklopu lige, gdje je duža od 27 kilometara, sa 900 metara uspona, nazvana Bunika Trail, te kraća, od 14 kilometara, sa 500 metara uspona, pod imenom Šišmiš Trail. Postojala je i treća, za rekreativce, pod imenom Zerca Trail, za 82 koji su završili ovu 5 kilometara dugu utrku, sa 150 metara uspona.

Naši trekaši, svi sa Treking lige Hrvatske, ovoga puta su predstavljali naš klub na kraljevskoj, dugoj stazi, borivši se sa 36 ostalih dugoprugaša. Postigli su sljedeća vremena i rezultate:

 • Iva Venne, 3:19:48, 9. žena, 2.Ž45+
 • Vedran Šer, 2:32:27, 9. muški, 4. M35
 • Milan Komljenović, 3:05:20, 21. muški, 5. M45+
 • Dejan Popek, 3:19:27, 23. muški, 7. M45+
Naša trekaško – trailerska četvorka
Iva je, kao i obično, bila na postolju

Spomenimo da je na kraćoj dionici nastupio naš par Davorka Holetić i Marko Celižić, završili su utrku zajedno za 1:48:06, što je Davorki donjelo 29. mjesto kod žena, dok je Marko zauzeo 48. mjesto kod muškaraca. Na ovoj dionici je utrku završilo 137 natjecatelja, 1 je odustao. Bez imena kluba, tu je bio i naš odlični Dubravko Paver, koji je bio 8. muškarac, 4. M35, ali je Dudo, istrčavši svih 11 kola KTL-a, osvojio 3. mjesto ukupno na kratkoj stazi, dok je 2. u M35. Čestitke!!

Dudo u društvu Mie Štafe i njegove ljubavi Marte Julije Grubić

Ukupne rezultate cijele lige možete pogledati ovdje.

Tragom zelenog prstena 2019.

HPD Bregana je u meni dragom mjestu na granici sa Slovenijom osmislio i organizirao zanimljivu utrku za trkače, ali i za bicikliste. U ponudi su bile tri različite utrke, sve istom, poučnom stazom od 8 kilometara, nazvanom Poučna staza tragom zelenog prstena.

opis same staze je vidljiv na znaku…

Dakle, nudilo se sljedeće:

 • Naked Wood trail run – 8 kilometara
 • Naked Wood trail run – 16 km, dva ista kruga,
 • Naked Wood bike&run 8 km trčanje+8 km bike.

Staza opisanom trasom od Bregane, preko Kožlaka, do Otruševca i nazad prema Bregani ima ukupno 300 metara uspona i bila je vrlo trčljiva. Okupilo se ukupno 147 natjecatelja, od čega je utrke završilo njih 137: 89 trčalo jedan krug, 18 dva kruga, dok je kombinaciju trčanja i bicikla odradilo uspješno 30 natjecatelja.

start obje trkačke utrke odjednom, neki krug, neki dva

Nastupilo je dosta naših članova, neki i nakon utrke u Rakovici u subotu, na ovoj koja je bila na programu u nedjelju, 27.10. Veću ekipicu možete vidjeti na naslovnoj fotografiji ovog posta. No, istaknuo bih sljedeće rezultate:

 • Ivana Lojo, 2. mjesto, žene, 16 km,
 • Davor Čakanić, 3. mjesto, muški, 16 km,
 • Marko Celižić, 4. mjesto, muški, 8 km,
 • Franjo Budi, 5. mjesto, muški, 8 km,
 • Iva Venne, 5. mjesto, žene, 8 km
 • Branko Kolarek, 13. muški, bike+run 16 km.
Ivana Lojo kao srebrna na dužoj dionici
Davor Čakanić sa medaljom za 3. mjesto

U nedjelju je također održan 24. Ljubljanski maraton. Kraljevsku disciplinu je završio ukupno 1181 natjecatelj. Naš predstavnik je bio Nenad Koletić, koji je istrčao odličnih 3:23:28, i osvojio 218. mjesto. Čestitke!

Neno je obećao friendu da će ga podržati. Svaka čast!

13. Svjetsko prvenstvo u trčanju na 24 sata

I posljednje što sam obećao da ću danas opisati i spomenuti je fenomenalno i nevjerojatno svjetsko prvenstvo u trčanju na 24 sata, koje se održalo u Albiu. Nema smisla da prepričavam što sam pratio cijeli vikend već ću prenijeti što je o tome napisao portal 3sporta.com:

Marija Vrajić, Veronika Jurišić, Martina Bezek, Antonija Orlić, Adrijana Šimić i Maja Bonačić završile su svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 24 sata održanom u francuskom Albiu.

Hrvatska reprezentacija (3sporta)

Bilo je ovo 13. Svjetsko prvenstvo u trčanju na 24 sata, a domaćini su u Albiu pripremili kružnu stazu od 1400 metara. Hrvatska je imala šest ženskih predstavnica i tako bila jedna od rijetkih koje imaju samo žene na stazi.

Najbolji rezultat ostvarija je Marija Vrajić koja je u 24 sata pretrčala 233,460 kilometara, osvojila pojedinačno 11. mjesto i postavila novi hrvatski rekord u ovoj disciplini!

Veronika Jurišić je istrčala 209,387 kilometara i osvojila 35. mjesto, Martina Bezek 195,337 kilometara i 55. mjesto, Antonija Orlić 188,207 kilometara i 63. mjesto, Adrijana Šimić 182,587 kilometara i 76. mjesto te Maja Bonačić 106,725 kilometara i 131. mjesto.

Naša je ženska reprezentacija ovim rezultatima osvojila ekipno osmo mjesto na svijetu.

U ženskoj utrci pao je i svjetski rekord, nevjerojatna Camille Herron istrčala je 270 km u 24 sata (tempo 5:20 min/km!).

Posebno zahvalu treba uputiti ljudima koji su s našim djevojkama proživljavali sve krize i muku i pomagali im: Dragan JankovićPavao VlahekZoran Kos i Žana Rajić.

cijela delegacija

ZO

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.