Nagrada grada Samobora

Najveće priznanje pristiglo je danas u naš Klub. Naime, na svečanoj sjednici povodom 777. rođendana Grada Samobora Klubu cestovnog i planinskog trčanja Samobor uručena je Nagrada grada Samobora. Ova Nagrada zahvala je i zaslužena počast Grada Samobora organizatorima humanitarne akcije Velika srca trče koja se ove godine, 1. prosinca, održava 6. put zaredom. Nagradu je iz ruku gradonačelnika Kreše Beljaka i Predsjednika Gradskog vijeća Mirana Šoića primio jedan od za nju najzaslužnijih KCIPT-ovaca, Željko Oreški. Osim Grada Samobora, značaj ove akcije prepoznao je Samoborski športski savez koji je i službeno nominirao KCIPT Samobor za prestižnu nagradu. 
Naime, građanima Grada Samobora i drugim osobama, udrugama, ustanovama, trgovačkim društvima, vjerskim zajednicama i drugim pravnim osobama dodjeljuju se javna priznanja za uspjehe u radu kojima osobito pridonose razvoju i boljitku Grada Samobora ili pojedinih njegovih djelatnosti, ili u znak počasti i zahvalnosti.
Osim Nagrade za životno djelo, ovo je najviša nagrada koju dodjeljuje lokalna zajednica i samim time velika čast za naš Klub. 

U obrazloženju tako stoji: Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor od 2014. godine organizira humanitarnu akciju Velika srca trče. Trčanje je samo sredstvo kojim se dolazi do cilja – prikupljanja sredstava za pomoć djeci, štićenicima udruge Nova budućnost. Naime, svaki od sudionika akcije Velika srca trče svojim prilogom, bez obzira na iznos i dužinu koju je pretrčao, osigurava nastup u utrci, a svaka kuna od dobrovoljnog iznosa kotizacije predana je Udruzi. 

Sve troškove pokriva organizator samostalno ili uz pomoć pokrovitelja, a novac koji se prikupi u akciji ne troši se za organizaciju. 

Do sada je prikupljeno gotovo 150.000,00 kuna, što kroz kotizacije, što kroz direktne uplate sponzora.

Akcija je specifična i po tome što na njoj aktivno sudjeluju djeca iz udruge Nova budućnost koja trče, volontiraju i raduju se jer se kroz ovu aktivnost postiže i najvažnije – njihovo uključivanje u zajednicu i postizanje osjećaja pripadnosti.

Važno je naglasiti i kako je ova akcija doprinijela većoj vidljivosti udruge, uključivanju djece u društvo, ali i privlačenju drugih ljudi velikog srca – udruga i pojedinaca koji su se rado uključili u akciju, a i sami organiziraju slične aktivnosti kroz godinu. 

Spomenimo i sportski karakter akcije, iako cilj nije pobijediti, već sudjelovati, među petstotinjak natjecatelja svake su godine i istaknuti trkači te članovi sportskih klubova s područja Samobora i puno šire.

Od samog početka akciju podržavaju Hrvatska udruga kontrolora letenja i Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja, a osim donacija, njihovi članovi svake godine kupuju božićne darove za djecu koje im dijele povodom svetog Nikole. 

Primjerice, donacijama sudionika u 2018. godini prikupljeno je 16.885 kuna te 7.000 kuna u poklon bonu kontrolora letenja, koji su kupili božićne darove za svih 30 štićenika i tako udvostručili iznos prikupljen na samoj manifestaciji.

Najvažnije od svega, akcija je otvorila srca Samoboraca koji i kad ne mogu sudjelovati pronađu način da donesu pokoju sitnicu, slatkiš ili novac koji članovi Kluba odnose djeci.

Zahvaljujemo Gradu Samoboru koji je prepoznao rad našeg Kluba i Samoborskom športskom savezu, prvenstveno predsjedniku Miri Kelečiću i tajnici Marijani Radek koji su s nama od samog početka. 

No, najveća zahvala ide svima vama, članovima Kluba i dragim Samoborcima i prijateljima, koji ste svake godine s nama u sve većem broju. Hvala vam što ste nam dali svoje povjerenje, nećemo vas razočarati! 

PA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.