Od Jaske preko Plešivice do Grebengrada

3. Utrka Ivanec – Grebengrad – PH u planinskom trčanju na duge staze

Dok smo u Jaski, na ugodnih 13-14 C čekali na start 21. Jaskanskog polumaratona, dame i momci su već prolazili deseti kilometar svoje staze duge 37,5 kilometara na putu od Ivaneca preko Ivančice, pa Pokojec, Bela, Čevo i napokon Grebengrada , gdje su trebali popesti oko 1600 metara kako bi završili u plasmanu za pojedinačno i ekipno prvenstvo RH u planinskom trčanju na duge staze. Mi smo imali 6 predstavnika, koji su svi uspješno završili utrku među devedesetak finišera.

Domagoj Kreber, 20. muškarac, 4:01:49

Uz predstavnike organizatora, Atletskog kluba Varaždin, okupljenih 90-ak natjecatelja na startu je pozdravila zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina te pucnjem iz pištolja označila početak utrke na stazi dugoj 37,5 km.

Dubravko Paver, 26. muški, 4:09:30

Najbrži su bili Nikola Špoljar (AK Zabok) te Igor Goričanec i Lovro Srdarević, oba iz AK Varaždin.

Nenad Koletić, 33. muški, 4:14:18

U kategoriji atletičarki, ciljnu liniju prve su prešle Ines Jozić (UK Mazator), Maja Urban (AK Dubrovnik) i Maja Bonačić (AK Sljeme).

Davor Čakanić, M34, 4:14:49

Osim glavne, održana je i kraća utrka „Fun & Pain Trail Čevo – Grebengrad“ na stazi duljine 7,8k m, od Čeva do Grebengrada.

Kristijan Dolenac, M39, 4:21:01
Goran Marinov, M53, 4:50:19

U Ekipnom prvenstvu Hrvatske među muškima najbolji je Atletski klub Dubrovnik, drugi je Atletski klub Varaždin, a treći Atletski klub Sljeme. Naši dječaci su zauzeli 6. mjesto ekipno! Bravo!

Naša ekipica

Kod žena je najbolji Atletski klub Dubrovnik, drugo mjesto pripalo je Atletskom klubu Sljeme, a treće Ultramaraton klub Mazator.

21. Jaskanski polumaraton

U tri discipline (5 km, 10 km i 21 km) nastupilo je oko 300 trkača pa krenimo redom.

Po prvi puta u povijesti Jaskanskog polumaratona prvo mjesto osvojio je Jaskanac!

Kristijan Runinić (photo by Šla)

Član AK Jastreb 99 Kristijan Rubinić ušao je prvi u cilj s odličnim vremenom 1:15:54, dok je drugo mjesto osvojio naš Matija Razum iz KCIPT Samobor s vremenom 1:21:05, te treće Nikola Štefanić s vremenom 1:22:01.

Kod žena, prva tri mjesta osvojile su članice AK Sljeme, i to prvo mjesto Veronika Jurišić s vremenom 1:30:24, drugo mjesto Marina Tušek s vremenom 1:37:44, te treće mjesto Dolores Osvaldić s vremenom 1:38:32.

Od naših članova na polumaratonu su još nastupili Krešimir Mandić, Diana Sabljić, Miroslav Žingor, Franjo Budi (2. u M40), Sebastijan Terihaj, Aleksandra Galetić (3. u Ž35), Tomislav Japunčić, Dejan Popek, Mirjana Klarić (3. u Ž60) i Zvonko Maduna.

Franjo Budi – 2. u M40
Mirjana Klarić – 3. u Ž60
Krešimir Mandić sa Miroslavom Žingorom i Matijom Razumom
Naša vesela Diana Sabljić
Sebastijan Terihaj
Naši trekeri Dejan Popek i Zvonko Maduna
Tomek Japunčić
Aleksandra Galetić – 3. u Ž35

Utrku od 5 km najbrže su otrčali Marijan Bakšić s vremenom 18:26, Goran Bakšić s vremenom 19:05 i Tihomir Fehervari s vremenom 19:27. Kod žena prva tri mjesta zauzele su Petra Jakopović s vremenom 21:42, Maja Luketić s vremenom 24:36 i Mia Furdi s vremenom 25:15. Naše boje branili smo Darija Vrkić i autor ovog teksta Željko Oreški.

Darija Vrkić (druga sa desne strane) sa učesnicima cenera

Na utrci od 10 km, u muškoj konkurenciji prvi je bio Đuro Komlenović s vremenom 33:56, drugi jaskanac Josip Španić s vremenom 38:21, a treći Dražen Sikirica s vremenom 39:14. S druge strane, kod žena prva je bila Lana Vodopija s vremenom 43:58, druga Martina Šuster s vremenom 45:15, a treća Ivana Herent s vremenom 47:04. Boje KCIPT Samobor su branili gore postrojeni sa lijeva na desno: Dražen Šunjić, Ivana Jagustović, Nikolina Gavrovski Majsec i Stana Dolenac.

I za kraj, da ne budu samo rezultati iznešeni na najzanimljiviji mogući način, jedna anegdota našeg trenera i jučer drugoplasiranog u polumaratonu, Matija Razum:

Franjao: “E Matija, hoćeš trčat cenera u Jaski, Daniela ne ide” (želim brz oporavak 💪)
Ja: “Ajd bumo vidli kad dođemo tam, al onda bum valjda half”. Uglavnom, kad odgode Slovensko DP u štafetama, pa onda umjesto toga kao idem navijat za svoje na trku, uglavnom ne završi prema planu 😁

Tak je i danas ujutro pala odluka da otrčim Jaskanski (brdski) polumaraton sa skoro 400m visinske. Kao krenut ću lagano, pa vidjet kak ide. Malo sutra…
Na 5. kilometru ispadam na drugo mjesto (vodeći Rubinić je daleko naprijed) i stvaram oko 100m prednosti ispred prateće grupe, sve do naglog skretanja u lijevo na 7. km kojeg promašim (hvala gospon iz auta i dečki na vikanju). Od tuda do 12.km držim 5. mjesto i kontroliram grupu ispred. Naime to je i najstrmiji dio staze gdje nisam forsirao i čuvao se za kasnije. 
U Sv. Jani na 12. kilometru ostalo je uglavnom sve nizbrdo i tu lagano 2-3 puta istestiram grupu laganim promjenama tempa, da vidim kakvi su. To je urodilo plodom jako brzo kad odlučujem da je vrijeme za napad i odvajam se na 2. mjesto sa sve većom prednosti. Ubrzo od troje pratećih vidim samo jednog na cca. pola minute iza mene i lagano završavam svoj drugi polumaraton na 2. mjestu u vremenu 1:21:02. 🥈

Matija ulazi u cilj

I dalje ne volim duge cestovne trke 😁, al ova je čak i bila ok s obzirom na promjenjiv profil staze pa nije imalo smisla stalno provjeravat tempo na satu već sam trčao na osjećaj.

E da, dan prije je osigurana pobjeda u orijentacijskom sprint kupu, 4 pobjede u 4 nastupa 🏆”

Slijedi naša 58. Noćna utrka grada Samobora, u petak, 24.5.2019., od 18:30.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.