Z brega na breg do postolja

Jučer, u subotu, 27.4.2019. je u Desiniću održana utrka pod nazivom “Z brega na breg”. Što je čekalo natjecatelje ove godine? Prije svega, utrka je postala dio KontinenTrail lige, trail lige centralne Hrvatske, kao njeno 3. kolo. Drugo, za sve one dužih nogu kojima je prošle godine 11 kilometara bilo prekratko, ove godine se ruta produžila na 14 kilometara. Uz dugu od 25 kilometara i kratku od 14 kilometara, uveli su i rekreativnu od 7.4 kilometara kako bi se oni neodlučni pridružili ekipi. Neodlučni su mogli povesti i prijateljicu s kojom dugo nisu popili kavu, ili možda psa koji voli šetnje i trčanje. Uglavnom, bilo je za svakoga po nešto.

jedna od okrepa (photo credits Elza Božić)

Naš Klub predstavljalo je dosta članica i članova, jer se mnogi natječu, ne samo u pojedinačnoj konkurenciji, već i kao članovi raznih ekipa, koje ne moraju imati veze sa klupskom pripadnošću. Tako je na kraćoj stazi, od 14 kilometara sa 715 metara uspona, nastupilo naših 12 naših članica (5) i članova (7), između ukupno 222 finišera.

naši članovi na zasluženom ručku nakon trčanja po bregima

Posebno bih istaknuo odličan plasman naših muškaraca, gdje su Dubravko Paver, Petar Delić i Vedran Šer zauzeli 8., 10. i 16. mjesto, dakle trojica u prvih dvadeset od 122 muškarca na ovoj dionici. No, još bolja, zapravo odlična, bila je mlada Nola Jandrečić, koja je zauzela ukupno 2. mjesto, od 100 žena, odmah iza Tee Faber, a ispred Marte Grubić. Stazu je istrčala za 1:23:14, sa prosječnim tempom ispod 6:00 min/km! Bravo! Sve rezultate sa kratke staze možete naći ovdje.

Nola na postolju sa Teom i Martom

Na dugoj stazi od 25 kilometara i gotovo 1100 metara uspona, nastupila su naša dvojica hrabrih trekaša, Dejan Popek i Zvonko Maduna. Zvonko je bio 48. a Dejan 54. od 55. muškaraca na ovoj zahtjevnoj stazi.

Zvonko i Dejan

Inače su oni članovi našeg klupskog tima koji drži visoko treće mjesto u trenutnom poretku Treking lige Hrvatske nakon održana tri kola.

Visoko 3. mjesto KCIPT Samobor između 361 ekipe!!

Rezultate sa ove staze možete pogledati ovdje.

Osim tradicionalno bogatih okrepa na zagorskim utrkama, natjecatelji su se mogli susresti sa vrlo autentičnim prizorima, među kojima je i jedan simpatični jarac, kojeg je zabilježila Elza Božić.

jarac

Sve rezultate i ukupni poredak KontinenTrail lige možete pogledati ovdje. Sa ovime je završilo treće od jedanaest kola lige, a sljedeće je 25.5.2019. na obroncima Medvednice, pod nazivom PoniQTrail 2019. Vidimo se!

ZO

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.