Prohujalo sa Nikolom…Špoljarom

Ove subote sunce se nije uopće skrivalo već je lijepo zagrijalo, nakon što je cijeli tjedan marljivo topilo, pomalo već dosadni bijeli zimski prekrivač. Došlo je vrijeme za nešto drugačiju scenografiju. 125 natjecatelja je danas odlučilo istrčati odlične rezultate, a i uloviti plasman, pa imamo 75 kvalificiranih i još 32 koji trebaju istrčati još sljedeće ili oba predstojeća kola naše lige, kako bi dobili prekrasan buff i grijače za ruke. Također smo jučer naručili čak 88 medalja koje ćemo vam podijeliti, nekima i dvije, kao i prekrasne jedinstvene plakete za ukupne pobjednike, naravno uz nagrade naših sponzora. No, za sve to morate doći i na posljednje, sretno 13. kolo kada ćemo se zabaviti uz fašnik u zraku i našem gradu, uz dva DJ-a i gitaru, a što smo već danas pošteno isprobali. Oni koji su ostali, mogli su vidjeti i čuti kako će to izgledati, uz besplatan čaj, ručak i po jedno piće po natjecatelju, sve na naš račun!

Briefing prije starta za 125 jurnjave željnih natjecatelja

Ako ste mislili da ću preskočiti današnji osvrt našega Zvone, e, pa prevarili ste se: “Danas konačno utrka u boji. Sunce se navirilo nad šumu, razveselila su me dva-tri bijela kukurijeka i obični vrijes koji je počeo zeleniti. Viđene su i visibabe. Najveći dio staze bio je suh, temperatura idealna. Surferi bi rekli – dan velikih valova. A toga dana se ne ostaje kući. Bilo je brzo i bilo je uzbudljivo. Postavljeni su mnogi osobni i ligaški rekordi, a i ja idem prema jednom. Peti puta zaredom osvajam nagradu na tomboli.

Sretni Zvone…naime tako ga možemo zvati nakon pet uzastopnih dobitaka…

REZULTATI

Rekreativna staza

Žene
 1. Margita Šoštarić, 47:06,
 2. Marina Samardžija, 47:07,
 3. Sandra Gerber, 50:03.
Muški
 1. Matko Jurčić, 31:54, 9. pobjeda, sedma zaredom!!
 2. Tomislav Hanžek, 34:59,
 3. Matija Mutak, 52:09.

Nakon 10. kola, među ženama, bez konkurencije bila je vodeća, pa na ovo nije niti došla, Željka Pavlić sa 694,2 boda i sigurna joj je ukupna pobjeda. Druga je mlada Rina Prišlin sa 588,8 bodova, koja je prekrasno vrijeme i gotovu bodovnu situaciju iskoristila za nastup na kratkoj stazi. Na trećem mjestu je Sanja Mutak sa 409,3 boda. Sve tri su ostvarile plasman i ostvarile konačne rezultate dva kola prije kraja. Više niti jedna žena nema šanse za ispunjavanje uvjeta za plasman.

Kod muškaraca vodstvo čvrsto drži Matko Jurčić sa odličnih 710 bodova iz 9 nastupa, sve pobjede! Ukupna pobjeda je rješena! Drugi je Tomislav Hanžek sa 676,7 bodova, dok je na trećem mjestu Ivan Mihel sa 466,3 boda, njega danas nije bilo. Najmlađi natjecatelj uopće na našoj ligi Matija Mutak, 2013. godište (!!), je danas bio treći među muškarcima. Njih četvorica su ostvarili plasman i nitko više nema za to šanse.

Mali Matija velikog sportskog srca

Kratka staza

Žene
 1. Nola Jandrečić, 57:53, PB (za skoro 2 minute); 3. vrijeme na ovoj stazi ikada,
 2. Valerija Bellini, 1:01:55, 9. rezultat svih vremena,
 3. Iskra Majsec, 1:05:40. PB, skoro četiri minute brže!
Nola lovi svoj PB jurnjavom nizbrdo
Muški
 1. Nikola Špoljar, 41:01, NOVI REKORD STAZE (više od 4 minute bolje)
 2. Dejan Patrčević43:47, PB; 2. rezultat svih vremena,
 3. Nikola Smolić, 48:01.
Dok Nikola pozira kao novi rekorder staze, ulazi u cilj Dejan sa PB-om

Valerija Bellini sa 696,2 boda, iz 10 nastupa, čvrsto drži vodeće mjesto i nitko joj više ne može uzeti ukupnu pobjedu. Drugo mjesto je preuzela
Irena Zrinščak sa 616 bodova. Postolje je zadržala Mirela Resanović sa 614,1 bod. Brižit Jagarinec i Diana Sabljić sada zaostaju gotovo pet bodova, no i ako dođu sve na sva kola do kraja, jedna osoba, trenutno na 20. mjestu (!!), sa trčanjem kao danas, može uletjeti do kraja na čak drugo mjesto. To je Nola Jandrečić, koja je danas postigla novi PB i treće vrijeme ikada na ovoj stazi!! Nije to još gotovo.

Vodeća i sigurna ukupna pobjednica kratke staze Valerija Bellini

Kod muškaraca vodi Nikola Smolić, koji sa istrčanih svih 11 kola ima 704,8 bodova i samim nastupima na oba kola do kraja može zadržati vodeću poziciju. Drugu poziciju je sa današnjim četvrtim mjestom potvrdio Matija Razum sa 693,3 boda. Treći je ostao Mitja Zalokar sa 657,8 bodova. Dejan Patrčević je sada četvrti sa potrebnih 7 nastupa. Sigurno može uzeti još gotovo 40 bodova do kraja i ući na postolje kao treći, jer ne vjerujem da će Nikola i Matija propustiti priliku da samim nastupima u preostala dva kola potvrde prvo i drugo mjesto. I naravno još jednom čestitke urnebesno brzom Nikoli Špoljaru, koji je kako sam i pretpostavio s obzirom na vremenske uvjete, postavio nove standarde na kratkoj stazi. Njega neće biti sljedeće subote, no preostala trojica u idealnim vremenskim uvjetima koji su najavljeni, mogu pokušati srušiti barem osobne, ako ne i Nikolin novi rekord?!

Nikola Smolić, vodeći na kratkoj stazi
Matija Razum, drugi u poretku na kratkoj stazi

Duga staza

Žene
 1. Sandra Juhaz, 1:43:39, 7. pobjeda u 11 nastupa!
 2. Simona Levičar, 1:51:51,
 3. Dorotea Kutleša, 1:56:22.
Muški
 1. Tin Vipavec, 1:21:55, 9. rezultat svih vremena,
 2. Ambrož Rožman, 1:24:56,
 3. Gregor Simčić, 1:24:56.

Sa svih 11 nastupa i 7 pobjeda u istima, nedostižna je  Sandra Juhaz, sa maksimalno mogućih 720 bodova i na korak je od nečega što će teško itko (osim nje same) ponoviti, ako dođe i na preostala dva kola i skupi ukupno mogućih 730! Drugo mjesto čvrsto drži Iva Venne, sa 631,6 bodova ispred treće Antonije Kalšan sa 554,7 bodova iz svih 11 nastupa. Šanse za dostizanje postolja i to trećeg mjesta (teoretski i drugog), još ima Simona Levičar, koja mora doći na preostala dva kola i trčati odlično. No, Sandru nitko ne može prestići, a Ivu možda samo Simona sa npr. dvije pobjede.
Vidjet ćemo! Nema opuštanja dame!

Maksimalna Sandra Juhaz

Kod muškaraca je drama danas izostala, jer je Alen, kao ukupno vodeći, bolestan, i nije nastupio. Današnji gost Tim Vipavec je uzeo pobjedu, no Ambrož je sa drugim mjestom iskoristio Alenovu odsutnost i približio se na manje od boda. U ukupnom poretku vodi Alen Štefanić sa 714 bodova. Drugi je Ambrož Rožman sa 0,8 boda manje. Ima 713,2. Niti Alen, niti Ambrož si ne mogu priuštiti nedolazak na predstojeća dva kola, jer bi ga onaj drugi prestigao samim nastupom i dobijanjem pet bonus bodova. Gledanjem njihovih bodova, čak za nijansu veće šanse ima Ambrož, jer ima za popraviti dvije 97-ce i bonus pet mu daje npr. 7 bodova, dok Alen može popraviti 99-ke i uzeti bonus pet i bit će izjednačeni. Drama! Ne znam reći tko će pobjediti, osim što ću to gledati iz VIP lože i čekati ih u cilju slijedeće dvije subote. Treći je Slovenac, Peter Pavlovič sa 656,4 boda. Ovdje neće biti iznenađenja i ulazaka nekoga novog na postolje, no do kraja ćemo čekati da vidimo tko će biti prvi, a tko drugi.

Danas nagrađena upornost i drugo mjesto smanjivanjem razlike na 0,8 boda za Ambroža

Ekipni poredak

Nakon završenih 11 kola, 13 ekipa koje se i dalje natječu za prestižnu titulu ukupnog pobjednika najbolje zimske trail lige u Hrvata, ovise jako o redovitosti dolaska svojih članova i prikupljanju bodova. Vodeći su  100% Trail, danas drugi, sa 3774,58 bodova. Drugi su Risnjak Groupies nakon trećeg mjesta u ovom kolu, sa 3512,76 bodova. A treće mjesto drže Scrambled Legs sa 3312,41 bod. Nitko si ne može priuštiti nedolazak kompletne ekipe, od najmanje 2 žene i 2 muškarca da zadrže ova mjesta.

I da, imali smo probu završnog partya, tonsku probu gitare i mikrofona našeg Zvone Madune, sa dva prateća DJ-a i sve funkcionira odlično, čemu su svjedočili gosti iz Slovenije koji su ostali dosta iza utrke, kao i uvijek vjerni, koji će se prepoznati na nekoliko fotografija na kraju. Vidimo se u subotu, 16.2. u isto vrijeme, ali već sada planirajte kako ćete se prerušiti i nastupiti u posljednjem, fašničkom kolu, 23.2.2019.

Dance dance dance
Zvone Maduna, naša gitaristička zvijezda
bilo je i dueta na tonskoj probi…dođite i vi…23.2. od 10:00 pa do tko zna kada….prerušeni!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.