Sportaši Samobora za 2018.

Nošeni talentom, treningom, sportskim borbenim žarom, vještinom i umijećem, naši su sportaši i lani igrali zapažene uloge na svjetskim, europskim i hrvatskim sportskim pozornicama, privlačeći svojim rezultatskim dostignućima na sebe odličja zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja. Magnet za to bili su i oni najmlađi, tek stasali u sportu kojim se bave, pa mnogi već dokazani, kategorizirani natjecatelji od kojih se to i očekivalo, sve do prekaljenih majstora u veteranskoj konkurenciji koji su pokazali da njihovo sportsko koplje još nije za trnje.

Na početku svečanosti sve je u ime organizatora i domaćina pozdravio Miro Kelečić i čestitao svim dobitnicima nagrada, ali i svima onima koji prate i podupiru sportski razvoj Samobora. -Mi smo tu, kao Samoborski sportski savez, samo logistika i potpora svim klubovima da bi mogli ostvarivati svoje ciljeve – rekao je Kelečić i gradske oce podsjetio na obećanje o bazenu kako bi se zaokružila lijepa samoborska sportsko-rekreativna priča.

Željko Stanec je naglasio kako je impresioniran brojkom od 4400 aktivnih registriranih sportaša u Samoboru među kojima je 2700 djece što Grad ne može ne prepoznati. -Tako će biti i dalje – rekao je Stanec – napominjući da su ključan čimbenik u odgoju tih mladih ljudi ne samo njihovi treneri i vodstva klubova već u prvom redu roditelji. -Velika su odricanja potrebna da bi se došlo do ovakvih rezultatskih uspjeha – istaknuo je zamjenik gradonačelnika. Najavio je nova ulaganja u sportske, ali i druge objekte podsjetivši da su se ova proglašenja događala i u novoj samoborskoj sportskoj dvorani nakon njezina otvorenja, pa lani u Bunkeru, a sada, evo, i u obnovljenom kinu.

Hrvoje Frankić svim nominiranima čestitao je na svem uloženom trudu, trenerima na strpljenju i prenošenju znanja na mlade, a roditeljima na svekolikoj potpori svojoj djeci. -Posebno čestitam svim onim roditeljima koji uspijevaju razdvojiti do kuda seže roditeljska briga za mladog sportaša, a kada je preuzima trener jer na taj način svojim primjerom pokazujete kako se poštuje autoritet trenera što je za mlade sportaše jako bitno, sada na terenu, a kasnije i u životu – rekao je Frankić.

Najuspješniji od njih nagrađeni su večeras na tradicionalnom, ovaj put, 25. po redu proglašenju najboljih u sportu grada Samobora za proteklu 2018. godinu. Baš kao i prije pet godina, najboljom sportašicom našeg grada, u konkurenciji 5 nominiranih, proglašena je karatašica Ana Lenard, članica Karate kluba Samobor i državna reprezentativka, a najboljim sportašem, u konkurenciji s još 7 drugih, Matija Razum iz Orijentacijskog kluba Japetić, također državni reprezentativac. Ana je, uz ostalo, došla do ekipne bronce na Europskom seniorskom prvenstvu, a Matija je, između ostalog, državni prvak u sprintu i prvi u Kupu Hrvatske te pobjednik Alpe Adria kupa.

Za najbolju žensku sportsku ekipu, između 3 nominirane, izabrana je štafetna vrsta Orijentacijskog kluba Japetić u sastavu Ivana KuzmanićDaniela Popović Budi i Mirja Pavić koja je osvojila peti uzastopni naslov hrvatskih prvakinja u štafeti. Muška momčad godine, od 4 nominirane, seniorski je sastav Rukometnog kluba Rudar, lanjski prvak Prve hrvatske lige – sjever čime je opet postao “premijerligaš”.

Najbolji sportaš Samobora s invaliditetom ponovno je stolnotenisač Pavao Jozić iz Synergie Samobor, hrvatski reprezentativac i državni prvak u kategoriji 6. U konkurenciji veteranskog sporta najboljim je proglašen Goran Marković iz Judo kluba Samobor, državni prvak u kategoriji +100 kilograma.

Za nagradu su se natjecali i sportski treneri, a ove je godine priznanje zavrijedio trener Rudara Hrvoje Štibohar.

Davoru Cipeku iz Karate kluba Samobor dodijeljena je nagrada za najboljeg sportskog djelatnika godine, a jubilarna nagrada, za 25 godina rada, pripala je Motocross klubu TRP Marović iz Rakovog Potoka.

Priznanja su primili i najuspješniji u učeničkom sportu. To su svestrani Dorian Gorički, koji je na državnim prvenstvima u atletici i judu dohvatio drugo mjesto, a aktivan je i u rukometu te Lorena Bartaković, državna prvakinja u krosu, koja se još bavi i gimnastikom. Oboje su članovi Školskog športskog društva “Bogumilac”.

U kategoriji perspektivnih sportskih ekipa, do 15 godina starosti, priznanja su uručena ekipi mlađih kadetkinja u katama Karate kluba Samoborselekciji mlađih kadeta Rukometnog kluba Rudar te mlađim kadetkinjama Stolnoteniskog kluba Samobor.

Perspektivnim sportašicama Samobora proglašene su rukometašica Lana Šurina, judašice Sara ŠančićIris Maria Šlatka i Jana Cvjetko, karatašice Melani Đukić i Tina Kos, streličarka Talia Valentak, stolnotenisačica Lucija Krnić i atletičarka Ema Trogrlić.

Kod mladih sportaša najperspektivnijima su ocijenjeni judaši Nikola Škalec i Lovro Špoljarić, tenisač Stjepan Majcan, karataš Roko Cirnski, rukometaš Vito Glivetić, košarkaš Luka Žganjer, streličar Vigo Mikola, brdski biciklist Jan Horvat i šahist Borna Franc.

Posebna priznanja za vrhunska postignuća u 2018. godini pripala su Niki Jakobović iz Karate kluba Mladost i Lari Cvjetko iz Judo kluba Profectus Samobor, koje su aktualne europske viceprvakinje u mlađim uzrastima te Antoniu Kosmatu iz Atletskog kluba Samobor 2007 kao sportašu s invaliditetom koji je na državnom prvenstvu osvojio tri medalje različitog sjaja u trkačkim disciplinama. Dodijeljeno je još jedno posebno priznanje za rad i stvaralaštvo u sportu, a zaslužio ga je dugogodišnji sportaš, trener i sportski pedagog Milan Jelenić Srna.

Svečanosti proglašenja najboljih u sportu grada Samobora, održanoj u samoborskom kinu, nazočili su mnogi dužnosnici državnih, županijskih i gradskih ureda i sportskih foruma, uz ostale zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, zamjenici samoborskog gradonačelnika Željko Stanec i Sanja Horvat Iveković, predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća Samobora Miran ŠoićMaja Gračanin i Vinko Jaklenec, gradski pročelnik Juro Horvat, predsjednik i potpredsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović i Boris Makarun, predsjednik i tajnica Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić i Marijana Radek, predsjednik Športne zveze Brežice Stane Tomše, potpredsjednik županijskog Sportskog saveza osoba s invaliditetom Viktor Jozić, voditeljica Odjela za zdravstvenu skrb sportaša pri Hrvatskom olimpijskom odboru Mimi Vurdelja i drugi. Dio njih sudjelovao je i u dodjeli priznanja najboljima.

Tajnica SŠS Marijana Radek
Petra Aralica, najzaslužnija za veliko priznanje Gradu Samoboru,
Srebrnu plaketu servisa 
Lokalna Hrvatska za informiranje građana.

Revijalni dio svečanog programa obilježio je ples. Za to su pobrinuli Plesni klub Point i Športski plesni klub Samobor. Program je vodio Mislav Maroević.

Na kraju je uime svih nagrađenih, organizatoru svečanosti, onima koji su nominirali pojedince i ekipe, pa onima koji su odlučivali o nagradama i svima koji u Gradu Samoboru podupiru samoborske sportaše, a posebno roditeljima sportaša, zahvalio Matija Razum. Uz ostalo je rekao da mu je iznimno drago da imamo toliko puno mladih perspektivnih sportaša koji dolaze iz naše sredine.

Matija je na kraju istaknuo:
“Danas sam primio nagradu za najboljeg sportaša grada Samobora u 2018. godini. Primiti ovu nagradu je velika čast jer dolazi od velike sportske obitelji u Samoboru s kojom smo okruženi svakodnevno i koja brine o svojim sportašima. Nadam se da će 2019. biti još uspješnija jer zimski treninzi su jači nego ikad do sad. Veliko hvala na podršci mojoj obitelji, klupskim kolegama, prijateljima, Grad SamoborSamoborski športski savez i svima koji su ikako uključeni u moj sportski napredak! 💪🏃”


Dijelovi teksta prenešeni sa Radio Samobora, tekst by Edi Kirschenheuter
Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.