Mud&Joy

Ne vidim neki razlog više izmišljati uvode u ove naše osvrte na predhodno kolo najbolje trail lige u Hrvata, već vrlo jednostavno navesti što je rekao moj sukomentator Zvone: 

MUD & JOY

“Nije riječ o nekom blues hitu iz Memphisa, već o opisu današnjeg desetog kola Samoborske zimske trail lige. U svega tjedan dana temperatura je porasla za više od 20 stupnjeva, snijeg se povukao, a šumske staze postale su dobrim dijelom blatne kaljuže. U sjenovitim dijelovima ostalo je leda koji podsjeća da zima još nikako nije rekla svoju zadnju… Danas treba biti na oprezu, staza je izazovna i zahtjevna. Mislim da je onaj tko istrči cijelu našu ligu spreman za sve. Bilo je proljeće, lijevala je kiša, prtili smo snijeg, klizali se na ledu, a danas nam je šuma priredila blato. 
Obično nemam strah od jurnjave nizbrdo, ne kočim kvadricepsima, ponekad se i skroz pustim i koristim gravitaciju da sačuvam malo snage za kraj, ali blato traži poseban oprez. Na nekoliko mjesta izgubio sam kontakt sa tlom, nazvat ću to “mudplaning”, ali zadržao sam se na nogama. 
Južina je obijesno zavijala na grebenu, promatrao sam sela ispod nas trčeći zavojitom i uskom grebenskom stazom. Navikao sam na zaleđenu i nijemu šumu, čulo bi se tek škripanje snijega pod našim nogama. Jedini glasnici života bili su životinjski tragovi uz stazu. Ali danas velika promjena. Bilo je glasno. I živo i sumorno istodobno. Vjetar je podizao lišće sa dna, isprva nježno, a onda bi ga začas uskovitlao. Provlačio se između drveća i povijao grane. Šuma je postajala sve glasnija. 
U svom crnogoričnom dijelu kao da je počela pjevati. To više nije bio huk, bila je to pjesma šume…

A gore u Srndaću, ozbiljno sam izazvao sreću. Četvrti put zaredom osvajam nagradu na tomboli.”

Zvone, Ana i Petra

Ovoga puta sunce kroz oblake zagrijalo je 112 natjecatelja na 9 stupnjeva Celzijevaca, dakle 15 više nego prošle subote. Za to vrijeme je u obližnjem Samoboru bilo čak 17 stupnjeva C. Stoga je jučer mnogima uspjelo istrčati odličnan rezultat, a i uloviti plasman, pa imamo još 10 više onih koji će dobiti jedinstvene poklone, već 63 natjecatelja naše lige od 348 različitih koji su do sada nastupili na barem jednom kolu. Također se spremamo za naručivanje nagrada i medalja pa imamo na listi 18 pobjednica i pobjednika sa uvjetima, i čak 70 vas u starosnim kategorijama i jednog malog posebnog, no o tome kada dođe vrijeme.

112 natjecatelja željnjih jurnjave po samoborskim bregima

Kaže naša Iva Venne:
“Što reći za današnje kolo, nego ludo, ludilo!
Pritom najviše mislim na vrijeme, snijega u tragovima, leda, blata, mješavine svega toga sa lišćem, vjetra, da smo jedrili, bili bi svjetski prvaci, sunce se probijalo, ali su oblaci dobili bitku, falilo je još samo pustinjskog pijeska!
Uvjeti se popravljaju, a i rezultat sukladno…
I tak…
Kad ono krene tombola, vele med je na redu, baš si mislim kak sam pri kraju sa tegličkom i trebao bi mi…i naravno da sam dobila
😂😂😂
Kak to veseli čovjeka…obična staklenka meda
😉

Iva sa našim Lotto djevojkama

REZULTATI

Rekreativna staza

Žene
 1. Željka Pavlić, 37:41, 6. pobjeda, 4. u nizu
 2. Rina Prišlin, 48:38,
 3. Marina Jazvić Zeman, 50:19
Muški
 1. Matko Jurčić, 34:01, 8. pobjeda, šesta u nizu!!!
 2. Tomislav Hanžek, 37:29,
 3. Ivan Mihel, 50:20.

Nakon jubilarnog 10. kola, među ženama, bez konkurencije je vodeća, sa šestom pobjedom, a četvrtom u nizu, Željka Pavlić sa 694,2 boda i izvjesna je ukupna pobjeda. Druga je jako mlada Rina Prišlin sa 588,8 bodova, dok je na trećem mjestu Sanja Mutak sa 349,9 bodova. Sve tri su ostvarile plasman. Inače je Sanja majka malog Matije, koji je ostvario plasman sa ovim kolom.

Željka Pavlić

Kod muškaraca vodstvo sada čvrsto drži Matko Jurčić sa njemu maksimalno mogućih 705 bodova iz 8 nastupa, sve pobjede! Respekt! Dečko je 2005. godište! Ukupna pobjeda je rješena i tu! Drugi je Tomislav Hanžek sa 671,3 boda, dok je na trećem mjestu Ivan Mihel sa 466,3 boda. Najmlađi natjecatelj uopće na našoj ligi je Matija Mutak, 2013. godište (!!), koji je ostvario plasman sa 7. nastupom, ukupno je 4. Bravo cijeloj obitelji Mutak koja kod nas nastupa.

Mali Matija Mutak sa tatom Mariom

Kratka staza

Žene
 1. Antonija Orlić, 55:51, PB, NOVI REKORD STAZE!!
 2. Nola Jandrečić, 1:00:56, 6. vrijeme na ovoj stazi ikada,
 3. Valerija Bellini, 1:05:35.
Muški
 1. Dejan Patrčević, 46:02, 7. rezultat svih vremena,
 2. Matija Razum, 46:32, 9. rezultat svih vremena,
 3. Nikola Smolić, 47:30, PB, 6. najbrža osoba na ovoj stazi.
Dejan Patrčević, pobjednik 9. kola

Vodstvo kod dama sigurno drži u ovom kolu treća, mlada seniorka Valerija Bellini sa 689,4 boda, i po mojim kalkulacijama nitko još ne može uzeti ukupnu pobjedu. Drugo mjesto je zadržala Mirela Resanović sa 609,1 bod. Sada je treća Irena Zrinščak sa 603,1 bod. No, sa samo 0,1 bod manje prate je Brižit Jagarinec i Diana Sabljić sa po 603 boda. Definitivno borba za treće mjesto nije završila, a rekao bih da i drugo može biti ugroženo, ako će Nola Jandrečić istrčati ovako ubjedljivo, nakon povratka od ozljede, ali sva tri kola do kraja. Svakako ću spomenuti našu dragu Antoniju Orlić (naslovna fotografija), koja se rado pojavljuje na našoj ligi i onda napravi krš i lom. Danas je za minutu i 41 sekundu srušila rekord staze, kojeg je dugo držala Pia Ocvirk. Sada Tonka drži rekorde i duge i kratke staze u ženskoj konkurenciji! Čestitke!!

Antonija Orlić i Nola Jandrečić

Kod muškaraca vodi Nikola Smolić, koji sa istrčanim svim kolima ima 699,8 bodova. Drugu poziciju je sa današnjim drugim mjestom preuzeo Matija Razum sa 688,3 boda. Treći je Mitja Zalokar sa 657,8 bodova. Neću niti blizu reći da je ovdje gotovo, jer Dejan Patrčević se vratio sa priprema i današnjom pobjedom. Treba mu još jedan nastup za plasman, a onda još jedan da poništi onaj lošiji sa 70,75, tako da on može zaraditi do kraja još više od 148 bodova, ako bude došao na sva kola. Matija može prikupiti još nekih 26 bodova, a Nikica 15 i više. To je sve jako naknap i napeto i veseli me što ću iz prvog reda moći pratiti ovaj vrlo neizvjesni završetak. Na momcima je samo dolaziti na svako kolo i boriti se muški, a već sada se vidi da će vremenski uvjeti sljedeće subote biti idealni za napad na rekord staze na kratkoj kod muškaraca.

Nikica Smolić na okrijepi u razgovoru sa našim predsjednikom Goranom Lesjakom

Duga staza

Žene
 1. Sandra Juhaz, 1:51:01, 6. pobjeda
 2. Iva Venne, 2:02:52,
 3. Simona Levičar, 2:08:12.
Muški
 1. Alen Štefanić, 1:23:15, PB, 7. svih vremena sa 10. vremenom ikada
 2. Ambrož Rožman, 1:25:07,
 3. Tomislav Švaljug, 1:26:15.
Alen Štefanić, istrčao svoje najbolje vrijeme i pobjedio rivala Ambroža

Nakon svih do sada održanih i istrčanih kola i današnje šeste pobjede, nedostižna je Sandra Juhaz, sa 711,7 bodova od ukupno mogućih 730! Drugo mjesto čvrsto drži Iva Venne, sa 618,1 bod ispred treće Antonije Kalšan sa 544,5 bodova iz svih 10 nastupa. Šanse za dostizanje postolja još imaju Jelena Brezak i Simona Levičar, obje sa po četiri nastupa, dakle da bi se to ostvarilo, moraju doći na sva tri preostala kola i trčati odlično. Vidjet ćemo! No, Sandru više nitko ne može prestići.

Kod muškaraca već redovita drama na stazi i opet smjena pobjednika! Ovu rečenicu mogu ostaviti kao stalnu u ovom dijelu teksta, jer da, opet su se zamijenili. Pobijedio je Alen. Ambrož je došao drugi. U ukupnom poretku vodi Alen Štefanić sa 714 bodova, što je i dalje apsolutno najviše u 6. izdanju SZTL-a. Drugi je Ambrož Rožman sa 5,8 bodova manje. Ima 708,2. Niti Alen, niti Ambrož si ne mogu priuštiti nedolazak na neko od predstojeća tri kola, jer bi ga onaj drugi prestigao samim nastupom i dobijanjem pet bonus bodova, i nešto razlike od popravljanja najlošijeg rezultata. Drama! Treći je Slovenac, Peter Pavlovič sa 656,4 boda. Ovdje neće biti iznenađenja i ulazaka nekoga novog na postolje, no do kraja ćemo čekati da vidimo tko će biti prvi, a tko drugi.

Drugi u 10. kolu, Ambrož Rožman, slovenski Ironman

Ekipni poredak

Nakon završenih 10 kola u kojima se odvija borba između 13 ekipa za prestižnu titulu ukupnog pobjednika najbolje zimske trail lige u Hrvata i dalje sve ovisi o redovitosti dolaska svih članova ekipa i prikupljanja bodova, jer bez obzira na vlastite osigurane plasmane, ovdje je bitan svaki bod. Vodeći su 100% Trail sa 3457,39 bodova. Drugi su Risnjak Groupies nakon ubjedljive pobjede u ovom kolu, sa 3196,22 boda. A treće mjesto drže Scrambled Legs sa 3054,42 boda. Potrebno je redovito dolaziti na svako kolo naše lige, i dobro se taktički organizirati da uvijek nastupe po dva ženska i dva muška člana ekipe koji se boduju, bez obzira na pojedinačno osigurani plasman.

Risnjak Groupies

I za kraj malo statistike, koju vrijedno obrađuje naš Matija Razum. Iz kola u kolo uvrštava vrijedno sve u tablice svih vremena, tako da na dolje navedenim linkovima možete naći tablice za kratku i dugu stazu i kretanje najboljih vremena-rekorda staza, ali također i razvrstano po pojedinačnim najboljim vremenima. Hvala Matija. Također, s obzirom na naše ekipno natjecanje, možete naći tablice MVP učinaka pojedinaca za svoje ekipe. Kao što sam mnogo puta ponovio, svaki dolazak je bitan za ekipu, bez obzira ako ste osigurali vlastiti plasman.

Linkovi:
Duga: https://goo.gl/1ot6vf

Kratka: https://goo.gl/E7RE6e

Ekipno MVP ukupno: https://goo.gl/Ae76jT

Ekipno MVP prosjek: https://goo.gl/vqFasA

Vidimo se u subotu, 9.2.2019. od 8:15 na prijavama za 11. kolo, a nakon toga ostanite sa nama na generalnoj probi završnog partya, svirat će vam novoosnovani performans trio ZKM, od 13:30, odmah nakon tombole!

Matija, 100% Trail

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.