Pobjede Vitezova od željeza

I tak….veli Zvone: “Polako pada zastor na šumsku pozornicu na kojoj je ove godine nastupilo nekoliko stotina trkača. Vjerujem da svatko od nas s nje silazi bolji, sretniji i kompletniji. Trčali smo protiv kiše i vjetra, klizali se na blatu i ledu, inatili se negativnim Celzijusima, prtili snijeg… Trčali smo se jedni protiv drugih, a ponajviše protiv sebe samih. Borili smo se protiv slabe volje i malodušja, gradili se u samodisciplini i upornosti. Marljivo smo skupljali zimsku bazu i, sada kada su uz put stali prvi jaglaci, razilazimo se svatko na svoju utrku. Mnogima će nam se povremeno križati staze dok se u kasnu jesen opet ne sretnemo na našim Poljanicama. Dotada svima želim nebrojene sretne kilometre, super pomične granice duha i tijela i, naravno, puno zdravlja.
Ali, to nije sve. Ostaje još jedno kolo. Ono posljednje, najzabavnije, revijalno… Nisam vam ja rekao, ali znajte: princ Fašnik dolje preuzima ključeve grada i Republika će biti proglašena i kod nas u gorju. Trčat ćemo pod maskama, podijeliti medalje i nagrade, a onda prema karnevalskom statutu ide party. Pamet ne nosite, bez nje se u ovoj maškaranoj zajednici začas ostaje…”

Kristina i Zvone…prave Marke naše lige…hvala!

Krenimo od početka. Strašni ste! Predobri! Svih vas 393 koji ste pojavili makar jedan puta od 24.11.2018. Svako kolo vas je u prosjeku 116, tako da smo danas malo podbacili sa “samo” 111, no volio bih da uvijek tako podbacujemo i družimo se kvalitetno. U ovih do sada održanih 12 kola, zajedno ste dotrčali do Dianine Australije, recimo do Port Lincolna, grada na obali Boston Baya, u Južnoj Australiji, ili točno 14.914,40 kilometara! a tek uspon?! Popeli ste nešto sitno preko 1.000.000 metara! Halo?! Sića, 209 puta na Mont Blanc! Dragi moji, divni ste! Ajmo sa rezultatima koje su svakako obilježila dva moderna Viteza od željeza, naš hrvatski Ironman Dejan i Slovenac Ambrož, oba sa zavidnim rezultatima i osobnim rekordima. I naša Nolita

Prije starta 12. kola

REZULTATI

Rekreativna staza

Žene
 1. Željka Pavlić, 38:42, 7. pobjeda!
 2. Sanja Mutak, 45:36,
 3. Sanja Jurčić, 56:18.
Muški
 1. Tomislav Hanžek, 33:46,
 2. Matija Mutak, 43:24, PB! Da to je ovaj mali sa naslovnice!!
 3. Mario Mutak, 43:30.

Nakon 12. kola, među ženama, bez konkurencije je ostala vodeća, nakon bolesti za vrijeme prošlog kola, Željka Pavlić sa 710 bodova i 7 pobjeda i sigurna joj je ukupna pobjeda. Druga je Rina Prišlin sa 588,8 bodova. Na trećem mjestu je Sanja Mutak sa 455,1 bod. Sve tri su ostvarile plasman i tako će izgledati i postolje na sljedećem kolu.

Današnja i ukupna pobjednica na rekreativnoj stazi Željka Pavlić

Kod muškaraca vodstvo čvrsto drži Matko Jurčić sa odličnih 710 bodova iz 9 nastupa, sve pobjede! Ukupna pobjeda je rješena! Danas je isprobao dužu stazu, našu skoro 9 kilometara kratku stazu i bio je 12. muškarac od 62 natjecatelja sa 1:01:44!! A on je tek kadet. Gdje mu kraj? Drugi je Tomislav Hanžek sa 690,5 bodova, dok je na trećem mjestu Ivan Mihel sa 466,3 boda, i on se danas okušao na kratkoj stazi i ostvario osobno najbolje vrijeme. Najmlađi natjecatelj uopće na našoj ligi Matija Mutak, 2013. godište (!!), je danas otišao stepenicu više i bio drugi kod muškaraca, sa znatno bržim osobnim rekordom. Njih četvorica su ostvarili plasman i nitko više nema za to šanse.

Današnji pobjednik na rekreativnoj stazi Tomislav Hanžek

Kratka staza

Žene
 1. Nola Jandrečić56:58, opet PB (za skoro minutu)2. rezultat svih vremena!!
 2. Valerija Bellini, 1:02:20,
 3. Brižit Jagarinec, 1:07:28.
Današnja pobjednica sa novim PB-om, Nola Jandrečić
Muški
 1. Dejan Patrčević41:32, opet PB (2 minute bolje!!); 2. rezultat svih vremena,
 2. Matija Razum, 45:37, 6. rezultat svih vremena ako se ne varam,
 3. Nikola Smolić, 51:55.
Pobjednik 12. kola, Dejan Patrčević, drugi rezultat svih vremena

Valerija Bellini sa 701,2 boda, iz 11 nastupa, čvrsto drži vodeće mjesto i ukupna pobjeda je osigurana. Drugo mjesto je preuzela i drži Irena Zrinščak sa 621 bod. Postolje drži i Mirela Resanović (danas PB, bravo!) sa 619,1 bod. Brižit Jagarinec na 4. mjestu zaostaje 1,4 boda, a Diana Sabljić 6,1, no upozorio sam na osobu na 20. mjestu nakon 11. kola, sada je 17. nakon pobjede danas. Ako pobjedi i sljedeći puta imat će 641,6 bodova i plasman, jer joj treba taj nastup, a to bi moglo biti dovoljno za čak drugo mjesto, ali treće sigurno. To je Nola Jandrečić, koja je danas postigla (opet!) novi PB i drugo vrijeme ikada na ovoj stazi!!

Kod muškaraca vodi Nikola Smolić, koji sa istrčanim svim kolima ima 709,8 bodova i samo mora nastupiti na posljednjem kolu, uzeti 5 bodova i zadržat će vodeću poziciju. Drugu poziciju je sa današnjim drugim mjestom potvrdio Matija Razum sa 698,3 boda. Dejan Patrčević je današnjom pobjedom osigurao postolje kao treći. Ne vjerujem da će Nikola i Matija propustiti priliku da samim nastupima u preostalom kolu potvrde prvo i drugo mjesto. Još jednom čestitke Dejanu na fantastičnom trčanju danas, samo 30 sekundi sporije od nevjerojatnog Špoljarovog rekorda prošle subote.

Duga staza

Žene
 1. Antonija Orlić, 1:37:36, 5. rezultat svih vremena!
 2. Sandra Juhaz, 1:42:58,
 3. Simona Levičar, 1:47:10.
Današnja pobjednica na dugoj stazi, Antonija Orlić
Muški
 1. Ambrož Rožman, 1:23:04, PB
 2. Aleks Weiss, 1:23:07,
 3. Martin Rešetar, 1:28:58, PB.

Nakon 12 nastupa (rijetke i rijetki su takvi) i 7 pobjeda u istima, nedostižna je  Sandra Juhaz, sa maksimalno mogućih 725 bodova i ako samo prošeta našim bregima kao neka coprnica ili u što se već preruši u fašničkom kolu, uzet će svih ukupno mogućih 730! Drugo mjesto čvrsto drži Iva Venne, sa 636,6 bodova ispred treće Antonije Kalšan sa 561 bod iz svih 12 nastupa. Šanse za dostizanje postolja i to trećeg mjesta ima i dalje Simona Levičar, koja mora doći na posljednje kolo i trčati odlično kao i danas.

Simona Levičar, sa dobrom motivacijom

Kod muškaraca je drama nažalost i danas izostala, jer je Alen i dalje bolestan, i nije nastupio. Ovim putem mu šaljemo naše najljepše želje da nam se pridruži na kraju, zdrav. Ambrož je vrlo sportski, časno i fer istrčao maksimalno, iako je mogao samo prošetati za preuzimanje vodstva. Istrčao je svoj osobni rekord. Bravo Ironman! U ukupnom poretku sada vodi
Ambrož Rožman sa 720,5 bodova. Drugi je Alen Štefanić sa 714 bodova. Čak i da ne nastupi u posljednjem kolu, s obzirom na male mogućnosti korekcije, Alen ne može biti prvi, niti Ambrož drugi. Gotovo je! Treći je Slovenac, Peter Pavlovič sa 656,4 boda. Ovdje neće biti iznenađenja i ulazaka nekoga novog na postolje.

Današnji, a vjerojatno i ukupni pobjednik duge staze, Ambrož Rožman

Ekipni poredak

Nakon završenih 12 kola, 13 ekipa koje se natječu za prestižnu titulu ukupnog pobjednika SZTL-a, ovise jako o redovitosti dolaska svojih članova i prikupljanju bodova. Vodeći su 100% Trail, danas drugi, sa 4104,21 bod. Drugi su Risnjak Groupies nakon pobjede u ovom kolu, sa 3865,81 bod. A treće mjesto drže Scrambled Legs sa 3572,32 boda. Nitko si ne može priuštiti nedolazak kompletne ekipe, od najmanje 2 žene i 2 muškarca da zadrže ova mjesta. Ipak, sada je izvjesno da i pojedinačno odlični 100% Trail ne mogu izgubiti pobjedu. Odlična su ekipa! I promotori prve utrke novog ciklusa Kontinentrail lige.

100% Trail! 100% najbolji ove sezone!
Promoviraju i novu utrku 100% Trail

I to je to! Vidimo se sljedeće, posljednje subote ove sezone, 6. izdanja Samoborske zimske trail lige, na posebnom, fašničkom kolu, gdje ćemo podijeliti stotinjak nagrada za plasman, 70 medalja za pobjednike u starosnim kategorijama, 18 medalja za ukupne pobjednike, plakete, nagrade sponzora, posebnu nagradu za jednog sudionika, slatke nagrade za ekipne pobjednike…ma sve.

Vaše je samo doći, a sa plaćenom startninom, dobijete, pazi sada, čaj, ručak, jedno piće (dogovorena piva ili sok), nagradu organizatora ako ste nastupili 7 i više puta (vas stotinjak), koncert Zvone i frienda sa dvije gitare i četiri mikrofona, te nastup dva rezidencijalna DJ-a…. Pa gdje to ima?? Čekamo vas!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.