Samobor Trail

Tko jednom potrči samoborskim bregima, uvijek im se vraća. I ove godine krećemo iz samog središta grada, s livade Vugrinščak. Ciljni luk razvit ćemo također ovdje, podno zidina staroga grada, a Vama su na izbor ponuđene tri kružne staze, od kojih se dvije duže boduju u poretku Kontinentrail Lige.

  • Rekreativna (8 km) – za one koji još nisu sasvim utrenirani, ali rado bi potrčali/prohodali park šumom Anindol uz naše opjevane kapele. Naravno i za one iskusnije i brže kojima ova dionica odgovara.
  • Kratka (16 km) – boduje se u ligi. Ovdje možete upoznati ljepotu i raznolikost naših šuma, popeti se na Tepec kojeg su nekada pokrivali vinogradi pa se sjuriti do potoka Rakovice koji se tek porodio iz slavagorskih šuma. Nadomak Cerja vas okrećemo i vraćate se šumom prema Vungriju gdje vas čeka okrepa i druženje.
  • Duga (31 km) – boduje se u ligi. Najljepša i najraznovrsnija staza naše utrke. Ovdje se spajaju dva slavna stara grada, samoborski i okićki, čekaju vas i oštre špice Karvanišća i guste šume Plešivice. Otpozdravite planinarima putem u čak četiri planinarska doma, pod Okićem, na Poljanicama, Oštrcu i Velikom dolu. Ostaje još samo uspon na Palačnik, omiljeno vikendaško naselje Samoboraca i lijepi spust niz Čudomeršćak i skoro ste u cilju. Nakon što se još jednom popnete do starih zidina iznad Vugrinščaka na kojemu vas čekamo.

Izaberite stazu koja vas najviše privlači, naravno u skladu sa svojom tjelesnom spremnošću kako bi vam ova utrka pružila baš ono zbog čega su toliki rekreativci, planinari i izletnici zaljubljeni u ova gorja koja opasuju naš Samobor.

> VIŠE INFORMACIJA
> PRIJAVE I STARTNINE


Samobor trail 2023. je 3. kolo KontinenTrail lige 2023.