Velika srca trčala po brdima

U subotu 4. 12. 2021. otrčali smo i prvo prosinačko kolo. Ovaj božićni mjesec pun je svjetla i lampica, miriše na cimet i blagdane, udomljuje zimu i najkraći dan u godini. Mi ga već tradicionalno započinjemo humanitarnom utrkom. Velika su srca u početku trčala gradskim središtem, zatim velikim krugom bivše samoborske vojarne, a ove smo se godine morali popeti u naša brda. Objedinili smo četvrto kolo naše lige i ovu, nama vrijednu i važnu, akciju. I nismo pogriješili i zato vam svima zahvaljujemo.

Sto šezdest i jedan vas se pojavilo na startu i uplatilo kotizaciju za utrku čiji je sav prilog namijenjen djeci iz Udruge Nova budućnost. Dodajemo i dvadeset natjecatelja Canicross lige koji trče sa svojim četveronožnim ljubimcima i koji su kod na održali svoje finale, osmo kolo. Veliko hvala i svima koji su prohodali rekreativnu stazu i darovali svoj prilog, a nisu registrirani u našem sustavu.

Dobrotu i humanost ionako nije moguće niti potrebno svoditi u brojčane okvire, puno vas je bilo koji mislite na naše male sugrađane iz spomenute udruge. Na njihovoj su stazi od početka brojne prepreke, neke velike i duboke ukorijenjene koje je teško micati, ali naša je snaga u zajedništvu i mnoštvu i vjerujemo da ih barem maleni dio možemo na ovaj način ukloniti. Prikupili smo preko 7000 kuna.

Prošloga se tjedna nakratko u našem gradu pojavio snijeg. Iz nizine je odmah pobjegao, ali zadržao se na visokim gorskim vrhovima kojima trčimo. U potragu za njim krenulo je šezdeset natjecatelja na dugoj stazi i stotinujedan na kratkoj.
Na visinama iznad 700 metara, na Stražniku i Rancerju bilo ga je podosta. Bijelim pokrivačem najbrže su išli:

Na dugoj stazi od 15,5 km i oko 850 m visinske postignuti su sljedeći rezultati:
U kategoriji muškaraca

1.Ambrož Rožman1:19:54
2.Fran Bošnjak1:24:27
3.Branko Hanžek1:30:45

Muškarci duga staza

U kategoriji žena:

1.Maja Marukić1:47:32
2.Maja Čavlović1:48:31
3.Ines Kos1:51:29

Žene duga staza

Na kratkoj stazi nešto manje od 9 km i skoro 500m visinske postignuti su sljedeći rezultati:
U kategoriji muškaraca

1.Jakov Lesjak52:28
2.Josip Domjančić53:08
3.Stanko Brozovič57:33

Muškarci kratka staza

U kategoriji žena:

1.Dora Delić1:03:11
2.Andreja Vlahović1:05:38
3.Larisa Bošnjak1:10:02

Žene kratka staza

Staze su ovog kola bile povoljnje za trčanje za raspoložene trkače i trkačice na dugoj stazi pa su postignuti novi rekordi. Na dugoj stazi novi ženski rekord postavila je Maja. Poboljšala je rekord za skoro 2,5 minute. Na dugoj stazi Ambrož suvjereno vlada. Popravio je vlastiti rekord za skoro 1,5 minutu. Čestitamo novim rekorderima ove sezone.

U pripremi ove objave zatekla nas je tužna vijest da nas je napustio naš dragi prijatelj Ivan Mihel, uporni trkač i neumorni sveprisutni volonter koji je rado dolazio trčati i pomagati i na našim utrkama. Ivane, hvala ti na svemu! Uživaj u šetnji nebeskim poljanama.  

Objavu pripremili Zvone & Krešo
Foto by Mimi