Zahuktava se Samoborska zimska trail liga

U subotu 20. 11. 2021. održano je 2. kolo zimske lige. Zimsko je bila samo na papiru, na terenu se jesen još dobro drži i odbija predati ključeve šume. Kroz ogoljele bukove krošnje navirilo se sunce, u otvorenoj šumi bilo je i toplo, visoki se ariši u požutjelim haljinama uzdižu ispod zavojitog grebenskoga puta od Stražnika do Belog brega. Tek kada se okrenemo sjeveru, ledenim dahom prijeti zima i najavljuje kako će uskoro ova brda pretvoriti u svoje bijele dvore.

Takva je naša liga, bit će u njoj šarene jeseni i neprozirne magle, bit će i blata, mraza i snijega, a katkada se sasvim iznenada pojavi i razigrano proljeće. Nepredvidiva je i neodoljiva, pokazali ste to na ovome kolu u priličnom broju. I to su jedine brojke čiji nas rast raduje ovih dana.

Nešto preko stotinu i pedesetero došlo se okušati na našim stazama. Pedestpet najupornijih na dugoj stazi i devedesetsedam na kratkoj. Osobito nas veseli vidjeti cijele obitelji ispred lovačke kleti na Poljanicama. Jedni trče, drugi ih bodre pa se možda uskoro i oni uključe u ligu.

Na našim utrkama ne trčimo jedni protiv drugih, već jedni s drugima!

Naš je kronometar ove subote kao najbrže zabilježio:

Na dugoj stazi od 15,5 km i oko 850 m visinske postignuti su sljedeći rezultati:
U kategoriji muškaraca
 1. Ambrož Rožman 1:21:21
 2. Zickar Borut 1:25:40
 3. Aleš Stopar 1:28:17

U kategoriji žena:
 1. Maja Čavlović 1:50:44
 2. Ines Kos 1:54:17
 3. Ana Kolar Ištuk 2:00:52


Na kratkoj stazi s nešto manje od 9 km i skoro 500m visinske postignuti su sljedeći rezultati:
U kategoriji muškaraca
 1. Josip Domjančić 52:12
 2. Teo Mahović 53:13
 3. Stanko Brozovič 55:49

U kategoriji žena:
 1. Dora Delić 1:00:09
 2. Nikolina Ilijanić 1:02:30
 3. Marcela Cerovac 1:04:21

Kao i prošle sezone našu ligu posjećuju mlade nade trail trčanja. Ovo kolo smo na kratkoj stazi imali troje na postolju: pobjednicu ml. kadtkinju Doru te treću limačicu Marcelu kao i kadeta Tea Mahovića na drugom mjestu. Kako bi rekao naš službeni mjerač vremena u cilju Dražen – Svaka čast omladino!

Sva tri prva mjesta na dugoj stazi ovo su kolo osvojili susjedi iz Slovenije kojima se već tradicionalno sviđaju naše staze. Pobjedio je Ambrož, legenda Samoborske zimske lige koji će na idućem kolu proslaviti veliki jubilej. Uz njega će iduće subote biti i naš Zvone koji redovito pohađa zimsku ligu unazad 4 godine. Nadamo se lijepom i ne previše snježnom vremenu. Dođite, uživajte u pravim zimskim uvjetima i čestitajte našem legendarnom dvojcu.


Volonteri & SZTL Stuff

Objavu pripremili Zvone i Krešo
Foto by Mimi & Ana