Ozalj i Vrhovac Trail 2021.

Već tradicionalno, sredinom srpnja unazad nekoliko godina, članovi našega kluba odlaze u Vrhovac na trail utrku koju organiziraju prijatelji iz Sportskog Društva Vrhovac. Uvijek nam je uživancija trčati kroz prekrasan krajolik Vrhovačkih brežuljaka, vinograda i šuma. Finiširati ovu utrku nikad nije lako jer je uvijek dosta vruće, a i staze, pogotovo duga, koliko god lijepe, uvijek ispadnu dosta zahtjevne.

Tako su u subotu 25. srpnja 2021. za utrku odabrali Ozalj i Vrhovac trail oni najhrabriji (ili najluđi 😉) KCIPT-ovci. To su oni koji još nisu krenuli na korištenje godišnjih odmora, produženih vikenda i ostalih ljetnih poslastica. To su najuporniji članovi koji su odlučili napraviti “vrući” trening ili isprobati jel’ možda prošla ozljeda i slično.

Kod ljubaznih susjeda/domaćina nudila se utrka od 7,5, 16 i 23,5 km.

Naši su članovi izabrali i istrčali:

Kratku stazu – 16 km:

  • Davorka Holetić 2:29:23
  • Tatjana Petrović Sladetić 2:49:20
  • Marlena Čuljak Aleksić 2:59:15

Dugu stazu – 23,5 km:

  • Kristijan Dolenac 2:33:38
  • Matija Kušić 2:44:53
  • Marko Celižić 2:50:47
  • Nikolina Gavrovski Majsec 3:03:15
  • Renato Radulović 3:43:01

S obzirom na vremenske uvjete, temperature iznad 30 °C, čestitamo svim našim natjecateljima na izvrsnoj sportskoj volji i odličnim rezultatima!!!

Naš “reporter” Marko s malim zakašnjenjem donosi svoj osvrt na utrku koji ovdje prenosimo u cijelosti:

24.7. mali klupski kontigent je nastupio na utrci Ozalj – Vrhovac trail koja je ove godine organizirana van svih liga, ali, usprkos tome, okupio se popriličan broj trkača. Organizatori su se potrudili, kao i svake godine, te osigurali bogat startni paket u sponzorstvu DM-a.

Staza je bila super označena, iako meni to ne znači puno jer sam uspio omašiti malo. Utrka nas je vodila znamenitostima ozaljskog kraja, dok je šlag na torti bio skoro pa konstantan, 1,8 km dugačak, uspon na kapelu Sv. Križ u Lović Prekriški – Strava segment “Lović ap“. Tu nas je dočekala okrepa i natpis: “Tko nije bio na Loviću Prekriškom, taj se nije nagledao hrvatske ljepote” Davorina Trstenjaka. Mislim da se dosta trkača ne bi složilo s tim, s obzirom na to u kakvom smo stanju došli na Lović.

Nakon utrke poslovično druženje uz dobar grah i hladno pivo, a u pratnji i opskrbi hladnom pivom nakon utrke bio nam je odličan Marko Majsec.


Objavu pripremili Nikolina, Marko, Krešo i Mirjana