Prvenstvo hrvatske u trailu 2020.

U subotu 17. listopada 2020. održano je 4. Prvenstvo Hrvatske u trailu u sklopu Dalmacija ultra trail utrke na stazi Sea DUT od 56 km duljine i preko 3000 m kumulativnog uspona i spusta. Boje našeg kluba branili su trkači Kristijan Dolenac, Tomislav Barkić i Goran Marinov. Ekipa je imala tim za potporu koju su činili Alen Štefanac i Goran Lesjak. U ženskoj konkurenciji ove godine nismo imali predstavnica.

Tomislav i Kristijan

Start je bio u 8 ujutro po kišnom i prohladnom vremenu iz Makarske. Prvih otprilike 5 km staze je uglavnom ravno. Nakon toga kreće 3 km uspona prema Kotišini, a odmah nakon toga je prva okrepa. Nakon okrepe kreće novi dio staze, ovogodišnji novitet, dosta zahtjevni uspon po singlici, uz jaki vjetar i još jaču kišu. Vrijeme se konačno smiruje, a staza nastavlja poznatim dijelom. Naši trkači solidno napreduju. Na prolazima kontrolnih točaka su oko 13. do 15. odnosno oko 38. mjesta. Nakon zadnje kontrole Lokve zadnjih 10 km nastupaju problemi, opet po novom dijelu staze koji se sastoji od cik-cak uspona na Sv. Vid i vrlo zahtjevnog trčanja po valovitom grebenu prepunom oštrog kamenja. Kaže Kiki – staza je zapravo neprohodna jer tu ni koze ne prolaze. Spust u Omiš je još luđi, po nekakvom usjeku i klisuri uz opako strm nagib.

U cilj naši trkači ulaze redom:

  • Kristijan Dolenac 7 sati 59 minuta kao M 14.
  • Tomislav Barkić 8 sati 38 minuta kao M 21.
  • Goran Marinov 10 sati 54 minuta kao M 39.

Prema rezultatima dostupnim na stranicama HAS-a naši dečki su zauzeli 4. mjesto. Kiki je utrku odradio na vrlo visokom nivou i sve nas iznenadio. Sretniji od njega bio je njegov trener Alen. Tomislav se jako dobro držao, odmah iza Kikija, sve do tih famoznih zadnjih 10 km nakon Lokve, kad mu počinju veliki problemi prvenstveno zbog neadekvatne obuće tzv. Low profile / minimalističke tenisice koje ipak nisu za ovakav tehnički težak i opasan teren. Osim toga, Tomislav se malo i gubio na stazi pa je njegov rezultat tim vrijedniji. Goran je utrku odradio solidno u skladu s mogućnostima.

Speedgoatice ipak nisu izdržale ovaj kamenjar

Čestitamo svima na uspješnom završetku ove teške utrke, bez obzira na rezultate. Iduće godine ćemo se potruditi biti u još jačem sastavu pa bi ekipno mogli, nadamo se, i završiti na postolju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.