Od traila do traila

Za nama je još jedan vikend bogat utrkama i uspješnim nastupima naših članova na istima. U subotu, 25.5. na rasporedu su bila čak dva traila, oba u Zagrebu, oba na obroncima zagrebačkog brega Medvednice, jedan na Ponikvama, drugi iznad centra grada. Radilo se o 4. kolu KontinenTrail lige centralne Hrvatske – PoniqTrailu 2019 i o 5. kolu Treking lige – Zagreb Night Trailu 2019. Nedjelja je ponudila jednu zanimljivu humanitarnu utrku na 5 km, koje uvijek podržavamo – Peta humanitarna utrka Marijinih obroka: „Trčimo za dijete 31“. Krenimo redom…

PoniQ Trail 2019

start duge utrke – PoniQ Trail

Ovogodišnji PoniQ Trail se odvio na istom mjestu, logistički gledano, kao i prošle godine, nedaleko okretišta autobusa na Dubravici, ispod Ponikvi. Nudile su se četiri različite utrke na tri različite staze.

  • rekreativna, 7,5 km, 350 m uspona,
  • kratka, 15,5 km, 750 m uspona,
  • duga, 24 km, 1250 m uspona te
  • istom trasom kao rekreativna, Canicross utrka sa psima u sklopu Prins Canicross Croatia Trail lige.

Na cjelom događaju je nastupilo ukupno 239 trkačica i trkača i 34 psa, na način da je rekreativnu dionicu startalo njih 19, 3 se nisu pojavila na startu, na kratkoj je krenulo 125, dok 4 nisu to htjela ili mogla i na dugoj 54, s time da su dva diskvalificirana zbog promašaja staze i vjerojatno su time promašili i postolje jučer (za jednoga nam je jako žao jer je naš trener). Na utrci Canicross lige je startalo 34 “posade” čovjek i pas i svi su došli sretno do cilja.

učesnici Canicross utrke

Na rekreativnoj stazi nismo imali naših predstavnika, kao niti na utrci Canicross lige po istoj trasi. Na kratkoj, ali kažu, vrlo zahtjevnoj stazi, nastupilo je naših 7 trkača, a Daniela Popović Budi nije startala, ali je doprinjela sa odličnim fotografijama sa utrke koje možete naći ovdje.

Od žena su nastupile Adriana Juriša (13.), Diana Sabljić (20.), Mirela Resanović (30.) i Mirjana Mandić (50.). Od muških tu su bili Dubravko Paver (23.), Branimir Pongrac (32.) i Franjo Budi (33.).

Na dugoj stazi su nastupili Krešimir Mandić (28.) i Matija Razum, koji nije završio utrku ispravnom rutom nakon promašaja na jednom skretanju, zajedno sa Nikolom Smolićem, dok su ganjali pobjednika Nikolu Špoljara.

Utrku su uz pomoć prijatelja, rodbine i plaćenika (za kavu i vodu), organizirali gore uslikani Žir es i Ivsha. Sve rezultate možete naravno naći na stotinki.

Zagreb Night Trail 2019

Gore spomenuti trail odigrao se ovoga puta u noćnim satima sa startom i ciljem ispred nekada kultnog Saloona. Sve utrke su startale u subotu, 25.5. u 20:45, u sam sumrak, na krugu od 7 kilometara, sa 200 metara visinske razlike. Rekreativna je imala jedan, kratka (Active) dva kruga (14 km), dok su polumaratonsku udaljenost (21 km) istrčali oni na Challengeru.

Zagreb Night Trail 2019. je bio 5. kolo Treking lige, u sklopu koje postoje dvije natjecateljske kategorije, Active i Challenger, te ekipno bodovanje, gdje se zbraja učinak najbolja četiri člana ekipe, bez obzira na kategoriju. Jučer su mističnim noćnim stazama Zagreba trčali naši trekaši, ovaj puta u nešto manjem sastavu. Na Activu je nastupilo ukupno 69 trkača i utrku završilo 4 manje, dakle 65, gdje je bio samo naš Erwin Katarinčić, koji je završio kao 41. muški.

Na dužoj stazi sa tri kruga uz Pantovčak, među 29 najhrabrijih, okušali su se Vedran Šer (7.), Branko Kolarek (15.), Milan Komljenović (17.), Jan Hovorka (18.) i Dejan Popek (20.). No, imali smo mi i svoju jokericu, naime ovaj puta je nastupila i Iva Venne i zauzela odlično 5. mjesto! Ako sam točno zbrojio, uzeli smo opet 3. ekipno iza nedostižnih Epic Running Gate Teama i AK Sljemena. Bravo svima! Sljedeće kolo je 22.6. na epskom Velebitu, gdje je sve i započelo prije 15 godina.

sinergija svih učesnika iz vodećih timova lige sa našim Milanom

Peta humanitarna utrka Marijinih obroka: „Trčimo za dijete 31“

Humanitarna organizacija Marijini obroci, koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta osigurava školski obrok za više od 1,4 milijuna djece, organizira humanitarne utrke u Zagrebu i Splitu, koje su se održale danas, 26. svibnja. Jedinstveni naziv utrke “Trčimo za dijete 31” potječe od podatka da svakih 30 minuta čak 31 dijete umre od gladi. Djelatnici i volonteri Marijinih obroka čine sve da se to promijeni. Jedno od njihovih nastojanja jesu i ove utrke u Splitu i Zagrebu.

Pod sloganom „Tvojih 5 za njihov svijet“ trkači su mogli svojim doprinosom od 50 kuna osigurati da jedno dijete pet mjeseci prima obrok na mjestu obrazovanja. Odrasli trkači su trčali stazom duljine pet kilometara predivnom šumom u parku Maksimir, dok su djeca trčala stazu dugačku 700 metara. Dječja utrka je bila u 10 sati, a glavna utrka u 11 sati.

Izvor: https://book.hr/peta-humanitarna-utrka-marijinih-obroka-trcimo-za-dijete-31/

Franka Batelić (photo credits Diana Sabljić)

Povodom ovog rođendanskog izdanja utrke, u Maksimiru je nastupila Franka Batelić, a sve je pratila, i zauzela pri tome fantastično treće mjesto na pet kilometara, naša Diana Sabljić! Bravo!!

I naravno, sljedeće kolo KontinenTrail lige je ono u našem Samoborskom gorju, 3. Samobor Trail, u subotu 8. lipnja u 10:00 sati. Sve informacije možete naći ovdje! Požurite, jer prijave za puni startni paket traju još samo do 1. lipnja 2019. Vidimo se!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.