Okupacija Istre i Kvarnera

Što reći? Kakvu poruku poslati? Gdje započeti? Pa…valjda od početka. Dakle, vikend koji nam započinje sutra je jedan od onih koji je nakrcan utrkama svih vrsta. Trail, trek, cesta…no, nije to bilo kakav vikend. Ovoga vikenda naši članovi će se rastrčati od Umaga do Zadra, preko cijele zelene Istre, Učke, Kvarnera, Krka pa sve do Zadra. Krenimo redom…

100 milja Istre

Od 12. do 14. travnja, po sedmi puta održava se 100 milja Istre. Što reći o toj svjetski poznatoj manifestaciji? Ma ništa, mislim, neću ja reći ništa nego ću prenijeti riječi direktora manifestacije Alena Paliske: “Drage naše natjecateljice i natjecatelji, predstavnici Hrvatskog atletskog saveza i predstavnici klubova, dobrodošli na 100 MILJA ISTRE, najveći trail događaj u ovom dijelu svijeta, ovogodišnje pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u trailu. Čast nam je ugostiti vas na ovom, za trail zajednicu, vrlo važnom događaju koji se ove godine organizira po sedmi put, neprekidno od 2013. godine. Radi se o međunarodnoj ultratrail manifestaciji koja se sastoji od pet različitih utrka: 100 milja (Labin–Umag), 110 km (Lovran– Umag), 67 km (Buzet – Umag), 41 km (Motovun–Umag) te dječja utrka na jednu milju. Utrka je dio svjetskog kupa (Ultra Trail World Tour), a ujedno i najveća utrka ovog tipa u široj regiji.”

Da, ove godine je tzv. Blue course ujedno i pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u trailu. Od tuda ću i početi sa imenovanjem naših sudionika, jer nemamo predstavnika na crvenoj, stomiljaškoj ruti.

Sretni, spremni, već na putu prema trkalištu…

Dakle, Blue course je 109,7 kilometara dugačka ruta sa startom u petak, 12.4. u 22:00 sata u Lovranu. Limit je 30 sati, a za početak ih čeka uspon na Učku od 1400 metara sa nule u Lovranu. Imaju ukupno 4394 metara uspona. Za one koji žele sve pratiti uživo, postoji više načina: vremena – stotinka; ili slike: You Tube channel Sport Box; Sportska televizija.

Klub će predstavljati:

 • Čakanić Davor,
 • Dolenac Kristijan,
 • Juhaz Sandra,
 • Klarić Mirjana,
 • Kreber Domagoj,
 • Mandić Krešimir.

Na nešto kraćem Green coursu, koji svoj start ima u Buzetu u subotu, 13.4. u 12:00, natjecatelji će trebati savladati 66,7 kilometara i popesti 2441 metar, prije nego se spuste do cilja u Umagu. Limit za ovaj poduhvat je 15 sati.

Klub će predstavljati Koletić Nenad i Lojo Ivana. Antonija Kalšan je nažalost morala odustati zbog ozbiljne ozlijede Ahilove tetive.

I konačno, na najkraćoj dionici, tzv. Yellow coursu, sa startom u Motovunu, 13.4. u subotu u 9:00 sati, svi koji žele završiti u limitu od 8 sati, morat će istrčati uzbrdo 1129 metara i prijeći 40,8 kilometara, do zajedničkog cilja svih dionica u Umagu.

Klub će predstavljati:

 • Budi Franjo,
 • Galetić Aleksandra,
 • Krtić Martina,
 • Mandić Mirjana,
 • Rebić Domagoj,
 • Stanić Danijel.

Sretno svima u Istri! Imat ćemo tamo i brojne volontere i pratitelje naših natjecatelja, a neki će poput Nole i Gorana trčati dobar dio rute kao podrška našim natjecateljima. Selimo vremenski do sljedećeg dana sa startom nešto istočnije, na otok Krk.

Adria Spring Trail 2019

U subotu, 13.4. u 11:00 sati, sa Titovog mosta koji spaja kopno i otok Krk, startat će još jedan Adria Spring Trail, kao 3. kolo Treking lige Hrvatske. Trči se na dvije natjecateljske dionice i jednoj rekreativnoj. Naše predstavnike imamo u obje natjecateljske kategorije:

 • Challenger, 24 km; 500m+
 • Kolarek Branko,
 • Komljenović Milan,
 • Popek Dejan,
 • Šer Vedran,
 • Venne Iva,
 • Vlah Ana.

U Active kategoriji, na 17 kilometara sa 350m+ predstavlja nas Kenda Renata.

Zadar Night Run 2019

Još nešto kasnije i jugoistočnije, istoga dana kao i utrka na Krku, odvijat će se jedna novija, atraktivna i zanimljiva utrka, Zadar Night Run. Start je u subotu u 21:00 sat, trči se 4, odnosno 2 kruga oko poluotoka, ovisno ako ste se odlučili na 5 ili 10 kilometara. tamo će nas predstavljati bračni par Žingor, Ana na 5 km i Miroslav na 10 km.

18. Riječki polumaraton

Naposljetku, u nedjelju ujutro, 14.4. u 9:30 sa legendarnog Riječkog Korza, startat će po 18. puta, ali u potpuno novom smjeru, novom rutom, Riječki polumaraton. Limit je 2:45, s time da se do okreta na 10,39 kilometara mora doći za najviše 1:23, u protivnom se dobija crveni karton. Ovdje će nas predstavljati Diana Sabljić i Željko Oreški.

Još jednom sretno svima, lake noge i oprezno i strpljivo, pogotovo na 110 kilometara u Istri. Bit ćemo sa vama u mislima i na svim raspoloživim uređajima cijeli vikend! Navijače i logistiku molim za brdo fotografija kako bismo iza vikenda mogli izvjestiti o odličnim dostignućima naših članova koja se ponavljaju iz vikenda u vikend.

ZO

One comment

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.