Poluvrijeme završeno, motivacija raste

Sa današnjim sedmim kolom, najteže, najljepše, najsunčanije, najoriginalnije, najzahtjevnije trail, zimske lige u našoj lijepoj, odradili smo prvo poluvrijeme šeste sezone, koja će brojati 13 kola. Sa ovim 7. kolom određeni broj trkačica i trkača su već osigurali konačni plasman, jer su bile i bili najdosljedniji, najuporniji i pokazali su do sada najveću ljubav prema našoj ligi. To za sada nije uspjelo nikome na rekreativnoj dionici, no na kratkoj stazi svih sedam nastupa imaju Diana Sabljić, Martina Pičman i Tatjana Biščan kod žena, te Nikola Smolić, Ivan Pongrac i Zvonimir Markić kod muškaraca. Na dugoj dionici od žena, najvjernije SZTL-u su Sandra Juhaz i Antonija Kalšan, dok su to kod muškaraca Alen Štefanić, Ambrož Rožman, Jožef Župan i Zdravko Janić.

142 startera danas

Dakle, svega 12 sudionika za sada, od prosječno prisutnih 117 po kolu, gdje je na današnjem sedmom bilo 142 trkača željnih nadmetanja, prije svega sa samima sobom i predivnom prirodom, a tek onda i sa ponekim takmacom. Da su uvjeti bili gotovo idealni govori rezultat našeg hrvatskog rekordera Ironmana Dejana Patrčevića, koji je na kratkoj stazi pobjedom istrčao drugo vrijeme ikada sa osobnim rekordom, dok je kod žena na dugoj stazi višestruka svjetska viceprvakinja u raznim ultramaratonskim disciplinama, Antonija Orlić, istrčala treći rezultat svih vremena. Podatke je obradio i svrstao u tablice naš svestrani Matija Razum.

Statističar je danas bio motiviran pa je odmah ubacio sve današnje rezultate u ukupne tablice. Usprkos ponešto snijega i leda, opet su neki rušili osobne rekorde, a bilo je i par vrlo jakih vremena današnjih pobjednika. Sve vrste statistika i tablice su dostupne na donjim linkovima:

Ekipno – MVP (ukupno)
https://goo.gl/Ae76jT
Ekipno – MVP (po prosjeku)
https://goo.gl/vqFasA
Osobni rekordi (kratka)
https://goo.gl/E7RE6e
Osobni rekordi (duga)
https://goo.gl/1ot6vf

Krenimo redom…

Matija Razum vrijedno vodi statistiku lige, današnji update Top 10 kratke staze
Duga staza Top 10 by Matija Razum

Rekreativna staza

Žene

 1. Željka Pavlić, 36:45,
 2. Jelena Tomić, 38:19,
 3. Nina Koceić, 40:37.
Muški

 1. Matko Jurčić, 32:16, 5. pobjeda, treća u nizu!!!
 2. Tomislav Hanžek, 34:11,
 3. Mladen Budinšćak, 47:29.

Nakon 7 kola, ukupni rezultati su sljedeći: među ženama je i dalje vodeća Željka Pavlić sa 476,6 bodova, dok je druga Rina Prišlin sa 430 bodova. Na treće mjesto se probila Jelena Tomić sa 195,9 bodova. No, kod žena na rekreativnoj ćemo još neko vrijeme pričekati realni poredak, kada sve sakupe potrebnih 7 nastupa za plasman.

Kod muškaraca vodeći je i dalje Tomislav Hanžek sa 574,1 bod, ali drugi Matko Jurčić ima sada već 5 pobjeda u pet nastupa i sa 500 bodova lovi sveukupnu pobjedu. Na trećem je mjestu i dalje Ivan Mihel sa 388,7 bodova.

Danas najzgodniji muškarac na rekreativnoj stazi, Profesor Žarulja

Kratka staza

Žene

 1. Valerija Bellini, 1:02:44, 6. rezultat svih vremena!
 2. Ines Čule, 1:08:17, novi PB! 9. vrijeme ikada!
 3. Irena Zrinščak, 1:09:16.
Muški

 1. Dejan Patrčević, 45:32, Novi PB i 2. rezultat svih vremena!!
 2. Matija Razum, 45:51, 4. rezultat svih vremena!
 3. Mitja Zalokar, 48:14, Novi PB i 9. vrijeme ikada!

Prolaskom poluvremena i sedam kola na kratkoj stazi najbolja je među damama još uvijek Diana Sabljić sa 575,1 bod ispred odlične druge Valerije Bellini koja zaostaje sada tek 2,1 boda i ima ih 573. Treće plasirana je i dalje Martina Pičman sa 553,8 bodova. Promjene se događaju kako se dame izjednačavaju u broju nastupa, i nakon još jednog ili dva kola moguć je prilično drugačiji poredak.

Kod muškaraca vodi Nikola Smolić, koji sa istrčanim svim kolima ima 648,8 bodova. Na drugu poziciju je iskočio prošloga tjedna Mitja Zalokar i tamo se zadržao sa 558,2 boda, dok je treći, Josip Domjančić sa 549,8 bodova. Kao i kod žena, poredak će biti realniji kada svi skupe najmanje 7 nastupa.

Danas nedostižni za ostale Dejan Patrčević i Matija Razum

Duga staza

Žene

 1. Antonija Orlić, 1:36:06, 3. rezultat svih vremena (drži i 1.)
 2. Jelena Brezak, 1:41:21, 6. vrijeme vječne tablice!
 3. Sandra Juhaz, 1:41:46, 7. rezultat svih vremena (drži i 2.)
Muški

 1. Ambrož Rožman, 1:23:16, Novi PB!! 7. vrijeme ikada!
 2. Alen Štefanić, 1:27:18,
 3. Peter Pavlović, 1:27:49.

Nakon svih sedam istrčanih kola i četiri pobjede, (p)ostaje nedostižna sa najviše bodova na dugoj stazi Sandra Juhaz, sa 687,7 od ukupno mogućih 700!! Slijedi Antonija Kalšan sa 507,2 boda. Treća je povratnica nakon ozlijede Iva Venne, sa 418,7 bodova.

Iva Venne se vratila nakon ozlijede, sa Petrom Aralicom, našom tombola djevojkom

Inače, mali hint, naša Sandra je uspjela u namjeri da dospije na prestižni UTMB!! No, o tome ćete još mnogo puta nešto pročitati na našim stranicama, jer će je KCIPT Samobor pratiti i podržavati u svakom pogledu. Ako to želite i vi, i u mogućnosti ste sponzorirati njen nastup u bilo kojem pogledu, javite nam se!

Sandra Juhaz, treća na listi i prihvaćena prijava, kao što vidite!!

Kod muškaraca i danas smjena na postolju i mrtva trka između dva vodeća, danas je pobijedio Ambrož, koji je ako niste znali, i slovenski uspješan Ironman. U ukupnom poretku vodi i dalje Alen Štefanić sa 688,2 boda, što je i apsolutno najviše trenutno u 6. izdanju SZTL-a. Drugi je i dalje Ambrož Rožman sa 686,2 boda. Treći je drugi Slovenac sa naše internacionalne lige, naš Jožef Župan sa 627,4 boda.

Ekipni poredak

Danas su nastupili i Janezi, pogađate, ekipa koja u cjelosti dolazi iz Slovenije, ali su također veliki broj njih i naši članovi, jer se ovdje na Hrvaškoj osjećaju odlično. Nakon 7 kola između 13 ekipa koje se bore za titulu ukupnog pobjednika najbolje zimske trail lige u Hrvata i dalje su vodeći članovi ekipe 100% Trail sa 2406,92 boda. I dalje su na drugom mjestu, i danas drugi Scrambled Legs sa 2313,42 boda, dok treće mjesto zauzimaju današnji pobjednici, Risnjak Groupies sa 2115,88 bodova. Sve je još moguće, jer za razliku od honoriranih 7 kola za plasman u pojedinačnoj konkurenciji, kod ekipa se boduje i zbraja svaki dolazak sve do posljednjeg fašničkog kola. Važno je redovito dolaziti na svako kolo naše lige, i dobro se taktički organizirati da uvijek nastupe po dva ženska i dva muška člana ekipe koji se boduju!

Danas brojni naši dragi Jaskanci

I za kraj, kao i uvijek nastojimo izdvojiti neku zanimljivu priču ili doživljaj naše lige nekog sudionika. Ovoga puta izdvajamo priču našeg Miroslava Žingora, kojega u našoj grupi kod trenera Matije, zovemo od milja Mr PB! Brzo ćete shvatiti i zašto:
“Dok odmaram umorne noge, kratki osvrt na današnjih 9 km trail utrke samoborske zimske lige…odkud krenuti? Možda od prošlog kola prije tjedan dana kada sam išao s ciljem da malo popravim svoj PB koji iznosi 59.47 min.
Krenuo sam u nekom pristojnom tempu, ali na jednom dijelu staze sam previdio oznaku za skretanje i naravno dok sam se vratio na pravi put izgubio previše vremena…na kraju rezultat 1h3min i nešto.. malo jesam bio nezadovoljan, ali nema opravdanja, apsolutno moja dekoncentracija.

Ali zato danas dolazim na start pun motiva, bez ikakvih kalkulacija, s jasnim ciljem da skinem taj PB. A i obukao sam sretnu plavu majicu, ništa ne prepuštam slučaju😂. Prvi kilometri sami usponi, čisti mazohizam, zaboravio sam i sat uzeti danas, pa trčim skroz prema osjećaju, i držim neki dobar tempo. Prolazim bez problema dio gdje sam zadnji put promašio, slijedi dosta nizbrdica na kojima dodajem gas kolko god je bilo moguće, i onda dolazi završni uspon, noge već umorne, hladan zrak reže pluća…ali izvukao sam još neku dodatnu snagu za kraj, utrčao u cilj, vrijeme 58.33😀😀 i novi PB je tu!
Uvjeti na stazi odlični, suho, lijep sunčan dan, jedno kolo ću ić’ bez da ganjam rezultat, čisto onako iz gušta, da uživam u pogledu i krajoliku.
Mada ionako mislim da je najvažnije u svem tom trčanju, a i bavljenju amaterskim sportom općenito, da se postigne to neko zadovoljstvo, da treninzi, natjecanja, druženja s drugim trkačima budu užitak. Mislim meni je to lako postići kad imam super ekipu u KCIPT Samobor😜
Od ponedjeljka dalje treninzi, nastavljamo jako, nema labavo😁😜 na proljeće ćemo bit spremni, letjet ćemo po stazi💪💪
Uff dosta piskaranja za danas… “

I kao što Miro kaže, dosta piskaranja za danas, vidimo se valjda opet, već u subotu, 19.1.2019. od 8:15 kada vas čekamo na prijavama. Valjda vam je jasno da morate doći, nema ovakve lige nigdje drugdje…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.