Party za ekipu – 6. kolo SZTL

Jučerašnjim šestim kolom, stigli smo pred vrata (k)raja prvog poluvremena najteže, najbolje, najljepše i najnepredvidivije trail lige u našoj lijepoj, sa definitivno najboljim afterima, za one koji ostanu i na trećem poluvremenu. Jučer se u rušenju osobnih rekorda okušalo 139 natjecatelja na sve tri staze po predivnom Samoborskom gorju (naslovna fotgrafija by Matija Razum). Lijepo je bilo vidjeti i neke nove face ove sezone, a koji su inače redoviti posjetitelji mnogih utrka, no nisu se još okušavali ove sezone kod nas. Dobro došli i nastavite, jer je ovo bio krajnji čas za početak. Tko se još priključi u 7. kolu, sljedeće subote, 12. siječnja, stigne dohvatiti plasman u ukupnom poretku.

ekipa za prijave i after, allrounderi

Da imamo kao i uvijek i dašak umjetnosti na našim stranicama, pobrinula se nadahnuta ljepša polovina zasigurno najnačitanijeg para koji pohodi našu ligu, Kristina Markić, koja nas je počastila dijelom teksta M. M. Sopte:
Ima nešto posebno u ljudima što ne biraju ljude, nego utrobu planina kao jedinu iskaznicu svoje osobne slobode, svog vremena i dana. Što prodaju zadimljena žuganja prenatrpanih birtija za divlji mir ogoljenih visina. Što su sve izopačeno ljudsko, nedotaknutom bjelinom i pustoši zamijenili. Što najbolje traju samoću u šumama. Gdje ptici i nebu ništa ne trebaš reći, da bi se razumijelo. Pa zaspeš, a zvijezde ti legnu u šake. I nikad nisi bez oboje, jer planinu imaš. Nekad je toliko imaš da se u tebe samog presadi, da te čuva od džungle ljudske, kad jednom opet siđeš među ljude. 
Voljela sam i njega planinara, i planinu u njemu.

Kristina uhvaćena okom Lukine kamere u trenutku inspiracije

Rekreativna staza

Žene
 1. Jelena Tomić, 36:20,
 2. Rina Prišlin, 45:12,
 3. Klara Tepić, 50:35.
jučerašnja pobjednica Jelena Tomić, trenira za Canicross 🙂
Muški
 1. Matko Jurčić, 31:59,
 2. Tomislav Hanžek, 33:22,
 3. Leon Šoić, 37:12.
Matko Jurčić, pobjednik u 4 nastupa, uključujući jučer

Završetkom 6 kola, ukupni rezultati su sljedeći: među ženama je vodeća i dalje Željka Pavlić sa 376,6 bodova, ali joj se opasno približila druga Rina Prišlin sa 353,6 bodova, dok je i dalje treća Mateja Tuščić sa istih 185,8 bodova.

Rina Prišlin (2007.), trenutno druga u poretku

Kod muškaraca vodeći je i dalje Tomislav Hanžek sa 479,7 bodova, drugi je Matko Jurčić sa 400 bodova iz četiri nastupa, dok je i dalje na trećem mjestu Ivan Mihel sa 326,8 bodova.

vodeći Tomislav Hanžek

Kratka staza

Žene
 1. Valerija Bellini, 1:01:37, novi PB! Top 10 svih vremena!
 2. Ines Bašić, 1:02:06. opet novi PB! Top 10 svih vremena!
 3. Dina Kuiš, 1:09:06, PB (za 20 minuta bolje nego prije godinu dana!!)
Muški
 1. Nikola Smolić, 48:03, Top 10 svih vremena!
 2. Mitja Zalokar, 50:31,
 3. Albert Kranjc, 51:54. PB

Završetkom dosadašnjih šest kola na kratkoj stazi najbolje se na vrhu osjeća još uvijek nedostižna Diana Sabljić sa (opet!) novim osobnim rekordom i 489,9 bodova ispred sada druge Valerije Bellini sa novim osobnim rekordom i rezultatom u Top 10 svih vremena sa 473 boda. Treće plasirana je Martina Pičman sa 470,3 boda. Kao što sam i najavio, promjene su se počele događati kako se žene izjednačavaju u broju nastupa, a nakon 8. kola moguće je da sve bude drugačije.

i dalje vodeća kod žena Diana Sabljić (photo by Luka Kosić)

Kod muškaraca i dalje vodi Nikola Smolić, koji nakon prve pobjede ima 572,7 bodova. Na drugu poziciju je iskočio Mitja Zalokar sa 463,8 bodova, dok je sada treći, jučer odsutni Josip Domjančić sa 459,5 bodova. Kao i kod žena, poredak će biti realniji kada svi skupe najmanje 7 nastupa.

vodeći u poretku i pobjednik 6. kola Nikica Smolić

Duga staza

Žene
 1. Sandra Juhaz, 1:42:00, rezultat u Top 10 svih vremena
 2. Dorotea Kutleša, 1:45:17, novi PB i rezultat u Top 10
 3. Eva Ocvirk, 1:45:31, novi PB i rezultat u Top 10.
Sandra Juhaz, vodeća u ukupnom poretku i jučerašnja pobjednica
Muški
 1. Alen Štefanić 1:23:42, novi PB i Top 10 svih vremena
 2. Ambrož Rožman, 1:25:43,
 3. Bojan Grbić, 1:27:15.
vodeći u ukupnom poretku Alen Štefanić

U šest kola sa četiri pobjede, postaje (opet!) polako nedostižna sa najviše bodova (i) prošlogodišnja pobjednica lige na dugoj stazi Sandra Juhaz, sa 593,3 od ukupno mogućih 600!! Slijedi Antonija Kalšan sa 435,7 bodova. Treća je i dalje naša ozlijeđena Iva Venne, sa 341,2 boda, kojoj želimo brz povratak na stazu.

Kod muškaraca se i dalje vodi mrtva trka između dva vodeća, no u ukupnom poretku vodi Alen Štefanić sa 592,8 bodova, ispred Ambroža Rožmana sa 586,2 boda. Treći je jedan od dragih nam Slovenaca koji masovno dolaze na našu međunarodnu ligu, naš Jožef Župan sa 538,4 boda.

Ekipni poredak

Nakon 6 kola među 13 ekipa koje se bore za prestiž pobjednika najbolje zimske trail lige u Hrvata i dalje su vodeći članovi ekipe 100% Trail sa 2072,89 bodova. Drugi su Scrambled Legs sa 1949,79 bodova, dok treće mjesto drže Risnjak Groupies sa 1741,09 bodova. Sve je moguće! Važno je samo redovito dolaziti na svako kolo naše lige, i dobro se taktički organizirati da uvijek nastupe po dva ženska i dva muška člana ekipe koji se boduju!

Opet imamo jednu tužnu priču sa sretnim završetkom, kako je moglo biti. Naime, ovoga puta je zglob ozlijedila Davorka Holetić! Da se ne pitate što i kako, evo što je jučer navečer, nakon posjeta hitnoj, napisao Marko Celižić, njena muška polovica: ” Za sve koji ste se pitali jel dobro. Dobro je, nije ništa slomljeno. Malo naoteklo. Sad odmaramo. Zapravo Davorka odmara, ja malo manje. I ne nije na tabletama, ovo je ona prirodno.Hvala svima koji su pomogli da Dadu dovedemo sigurno do naše baze na Poljanicama.

Davorka se dobro zabavljala…

I da, naša liga ima najbolji after party, jer svi završavamo naše tri kružne staze na istom mjestu gdje smo i startali, tako da možemo zajedno uživati u Kleti Poljanica do kada to želimo, uz odličnu hranu po vrlo popularnim cijenama za ručak, kao i odabranom pivu za svega 10 kuna.

jučerašnji After Party trajao je do 18:00 sati dok treba..design by Mimi2019
Ekipa koja je ostala do kraja..

Osim što smo se dobro zabavili nakon odličnih rezultata i mnogih osobnih rekorda, proslavili smo i rođendan našeg rekordera svih vremena na kratkoj stazi, Matije Razuma, koji je i voditelj  Škole trčanja Samobor, kao i trener naše napredne, sada već i većinom maratonske ekipe (a koji nisu, bit će ove godine). Sretno treneru i vidimo se sljedeće subote, kada opet imamo After Party i još neke rođendane za proslaviti, npr. Mirjane, naše dizajnerice plakata za party, koja je jučer rasturila svoj PB na dugoj stazi, dočekana DJ K-em, aka Krešimir, koji je također srušio PB.

Matijina napredna grupa

Subota, 12.1.2019. u 10:00 sati! Provjerite zašto!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.