Paklenica, Križ, SPO i Jaska, raspored ovoga vikenda naših članova!

Paklen je bio ovaj vikend, kao i ime veličanstvenog Parka prirode po kojem su naši članovi jučer trčali. Bilo nas je baš posvuda, od Dalmacije, do naše županije, i to svih njenih kutaka, od Križa, na istoku, ispod Ivanić Grada, do Jastrebarskog, na jugozapadu, no jedan naš član je prokrstario preko 60 kilometara Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje. Krenimo, o svemu pomalo….

6. Paklenica Trail International 2018.

img_7179

Jučer, 19. svibnja, održan je 6. Paklenica Trail International, sa startom i ciljem u Starigrad Paklenici. Moglo se trčati na tri različite rute, no naši su članovi Ivša i Kiki izabrali crvenu, odnosno zelenu rutu. Crvena ruta je imala 38 kilometara sa 1900 metara uspona i silaska i naš ju je Ivan Posinjak savladao za 7:36:16 i zauzeo 19. mjesto u poretku muškaraca. Na Zelenoj ruti okušao se Kristijan Dolenac, za što je morao prevaliti 25 kilometara sa 1100 metara uspona i silaska. Zauzeo je 13. mjesto među muškarcima. Bravo dečki!

Cross Hill Run Križ

Organizatori utrke su Run Croatia j.d.o.o. i Općina Križ.

U želji da potiče aktivan život i sport kroz manifestaciju čiji su središnji događaj tri utrke kroz atraktivan zeleni krajolik Križa i njegovih brjegova, Općina Križ i ove godine organizirala je drugu po redu, još bolju trkačku utrku Cross Hill Run Križ 2018. – Utrku dobrih želja, powered by Run Croatia.

Upravo zbog brijegova i neobične rute po kojoj se kreće utrka od 10 km, 5 km i Kids run, Općina Križ osigurala je suradnju s timom Run Croatia u čijem službenom kalendaru se nalazi i utrka Cross Hill Run Križ 2018.

Naš Klub predstavljao je Erwin Katarinčić na utrci od 10 kilometara i ostvario je vrijeme od 53:24, zauzevši 29. mjesto među muškarcima.

erwin

Samoborska planinarska obilaznica – trkačka verzija

Naš osebujni član, svakako ne običan, već nadasve poseban, Milan Komljenović poznatiji kao Princ od Tuščaka, osmislio je i oživio trkačku verziju obilaska Samoborske planinarske obilaznice. 

Kružni planinarski put “Kroz Samoborsko gorje” ili danas Samoborska obilaznica je jedna od najstarijih hrvatskih obilaznica i jedna od obilaznica s najvećim brojem obilaznika. Planinarska društva “Japetić” i “Dr Maks Plotnikov” iz Samobora, te “Željezničar” iz Zagreba dogovorili su 1958. godine osnivanje obilaznice (transverzale) po Samoborkom gorju. Tijekom godine marljivo su obnavljali postojeće markacije i trasirali nove puteve, te 9. studenog iste godine otvorili obilaznicu. Ona je markirana u obliku velike kružnice, koja započinje i završava u Samoboru. Naša trkačka verzija zahtjeva da spomenutih ukupno 17 točaka obiđete u proizvoljnom redoslijedu, od odabrane početne do završne, u vremneskom limitu od 15 sati.

Ali samo je 8 osoba uspjelo proći SPO u jednom danu. Sada vam je jasno o kakvoj se teškoj i brutalnoj utrci radi i zašto svjetski rekorderi iste, stječu neprolaznu, svjetsku slavu.
Prisjetimo se imena tih slavnih osoba:

Žene: 
1. Sandra Juhaz 9:24 (27.05.2017.) WR
2. Sanda Berzenji 13:39 (27.05.2017.)
Irena Corko 13:39 (27.05.2017.) 
4. Ivana Kolarek 14:12 (15.05.2017.) prvi WR

Muški:
1. Zoran Kurdija 9:24 (27.05.2017.) WR
2. Moses Kitihe 9:59 (09.04.2017) ex WR (Zoran Glavočić)
3. Milan Komljenović 11.17 (21.03.2017.) prvi WR
4. Branko Kolarek 14:12 (15.05.2017.)

VITEZ OD LUGA,
KREŠIMIR MANDIĆ

img_7138

Sa jučerašnjim danom, svjetska lista uglednika koji su u strogom limitu završili uspješno SPO iliti Samoborsku planinarsku obilaznicu, dobila je još jednog velikana! 
Treće vrijeme u povijesti trkačke verzije ove velike utrke života, gdje se borite sa samim sobom, ponekom opasnom zvijeri i teškim i strogim vremenskim limitom!

Krešimir Mandić, novi Vitez od Luga, izašao je preko 17 točaka od Tuščaka do Samoborskog muzeja, preko 16 gora i dolina, svojom rutom od 62,43 kilometra i usponom od gotovo 3000 metara i nešto više silaska, i ulovio vrijeme od 10 sati, 17 minuta i 43 sekunde!!!!

Ispunio je ciljeve poput uspješnog završetka ove teške rute, rušenja PB, SB, WL SPO-a, a također je i najbrži samoborac na SPO ikada!!

Komisija u sastavu Fanny, Željko Oreški kao svemirski supervizor i Princ od Tuščaka, utvrdila je da regularnost postignutog rezultata i njegovo vrijeme ulazi u svjetske knjige kao treće u povijesti.

Također je naš Vitez od Luga spasio bajnu djevu na Starom gradu Okiću.

Na bedemima čvrsto utvrđenog grada stajala je Ruža Okićka.
Pogledom je prelazila preko okolnih brda a misli su joj letjele brže od strelica koje su padale kraj nje.
“Hoće li stići na vrijeme?”
Nisu je strašili grozni urlici osvajača koji su već nekoliko dana pokušavali slomiti otpor hrabrih branitelja.
Njeno mlado djevojačko srce nije znalo za strah. Sigurna je bila da zlotvorima neće pasti živa u ruke, prije će se baciti sa stijene u ponor.
Nije ovo bila prva opsada za njenog života ali nikada strašnija od ove. Slutila je da mogu izdržati još samo nekoliko sati.
Ipak nekakvu nadu rasplamsao je glasnik koji se noć ranije provukao tajnim prolazom u grad. Čuo je da jedan hrabri vitez prikuplja ratnike kod Tuščaka, te da će mu se priključiti još nekolicina iz Lipovca grada.
“Kakav je taj vitez? Sigurno je stasit i zgodan. Samo da stigne na vrijeme. Njega sigurno neće odbiti.”
Ruža je tek napunila osamnaest godina i bila je nadaleko čuvena po svojoj ljepoti. Odbila je već mnoge prosce zbog čega su joj se otac i majka veoma ljutili. Načula je da je i okolne seljanke zovu “Ruža stara cura”. Ali to će se možda promijeniti.
“Samo da stigne na vrijeme. Valjda nije već svoje srce poklonio drugoj.”

img_7140

Stigao je na vrijeme, treće ikada!! I spasio svoju djevu!!!

Bravo još jednom!
Krešo Zvijer, Vitez od Luga!!!

20. Jaskanski polumaraton “Memorijal Predrag Bošnjak”

Danas, u nedjelju, održao se gore spomenuti polumaraton, drugi puta od kada više nema legendarnog Peđe. Trčalo se na tri različite dionice i nastupilo je 12 naših članova, ali i barem toliko polaznika naše Škole trčanja Samobor, pete generacije.

5 kilometara. Na ovoj dionici nastupila su četiri naša člana, te mladi polaznik Škole, Ivan Ljubić. 

IMG_0341

Zanimljivo je da su Nola, Petra i Željko postigli svoje najbolje osobne rezultate na današnjoj utrci na dionici od 5 kilometara, na vrlo zahtjevnoj i svakako ne običnoj stazi od 5 kilometara. Pri tome je Nola Jandrečić ukupno 2. u konkurenciji žena! Bravo!

img_7160

10 kilometara. Na 10 kilometara, koji su se prvi puta trčala prošle godine, nastupile su dvije naše članice, pri čemu je Mia Vrkić osvojila odlično 3. mjesto u konkurenciji žena.

IMG_0343

img_7163

21,1 kilometar – polumaraton. Još uvijek se sjećam ovoga, po mnogočemu posebnog polumaratona, tijekom kojeg morate savladati gotovo 300 metara uspona i nije uzalud njegovo ime od milja kao “Male Plitvice”. Na zahtjevnoj stazi, otežanoj vrućinom na današnji dan, nastupilo je 6 naših članova. Vrijedi spomenuti da je Antonija Kalšan ukupno 3. u kategoriji Ž50, s obzirom da su se na ovoj najzahtjevnijoj dionici djelile medalje po starosnim kategorijama. Bravo svima!

IMG_0345

img_7171

Sljedeći vikend počinje trkački u našem gradu, u petak navečer, sa 57. Noćnom utrkom grada Samobora.

Vidimo se!

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.