Bilo kuda KCIPT Samobor svuda :-)

Koji vikend!!!

Krenimo redom. Sezona se zahuktava i naši vrijedni članovi, nakon odlično odrađene zimske baze, demonstriraju svoje mogućnosti širom regije. Koliko sam ja uspio registrirati, a neka mi se jave ako sam nekoga zaboravio, sudjelovali smo na 6 različitih utrka u regiji, te na jednom svjetski vrijednom biciklističkom eventu promovirajući svoje aktivnosti, a i završen je naš novi promo video.

Beogradski polumaraton, 21.4.2018.

Beogradski maraton, 31. po redu, održan je uz rekordan broj sudionika iz 72 zemlje, a trčalo je 28.000 trkača.

bg mararton.JPG

Maratonska i polumaratonska trka sa oko 7.300 trkača počele su ispred crkve Svetog Marka, dok je Trka zadovoljstva na pet kilometara, u kojoj je bilo više od 20.000 rekreativaca, među kojima i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, počela nešto kasnije.  

Znak za početak trke dali su promotor, nekadašnji najbrži maratonac svijeta Khalid Khannouchi, zamjenik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović i direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić. 

Naš Klub su predstavljali supružnici Daniela Popović Budi i naš glumac Franjao Budi. U jako teškim vremenskim uvjetima Daniela je odradila half za 2:35:11, usput pružajući pomoć trkačima kojima je pozlilo. Bravo Daniela!!

Treking liga: 3. kolo – Adria Spring Trail, Njivice, Krk

Istog dana kada i prethodno opisani maraton i polumaraton u Beogradu, nekih petstotinjak kilometara jugozapadnije, održano je treće kolo najveće i najstarije treking lige u Hrvata. 3. kolo održano je u Njivicama na Krku na tri staze, na 7, 15 i 25 kilometara. Ukupno je startalo 455 sudionika u sve tri dužine. Iz redova našeg Kluba na dvije dužine nastupilo je 7 trkačica i trkača.

Adria_Spring_Trail_2018_map_sve_final_print

Na Activu, na 15 kilometara, trčale su četiri dame i zauzele sljedeća mjesta u konkurenciji dama sa pripadajućim vremenima: 10. Martina Štefković, 2:21:05; 11. Renata Kenda, 2:21:35; 37. Ana Vlah, 3:02:41; 58. Mirjana Mandić, 3:23:19.

ostali njivice

Momci su se odlučili za najdužu dionicu od 25 kilometara, koju su po vrućem vremenu završila naša tri mušketira na mjestima u pripadajućoj konkurenciji sa vremenima koja su sva respektabilna: 18. Milan Komljenović, 3:05:54; 36. Dejan Popek, 3:39:45 i 39. Erwin Katarinčić, 3:50:26.

Zanimljiv je osvrt našeg umjetnika Milana: “Čekam u prvom startnom bloku na krčkom mostu. Organizator upozorava nas iz elitne skupine da ne pretječemo automobil koji će krenuti ispred nas. U meni raste nervoza, što ako safety car ne ubrzava do stotke za manje od 5 sec. Hoće li me organizator diskvalificirati ako se zabijem u kola? Srećom za upravljačem je iskusan reli vozač, pa sam u prvih stotinu metara u uvjerljivom vodstvu ispred konkurencije, samo metar iza auta.
Anaerobna zona, pul
s 210, potrošene sve zalihe glikogena.
Tako je to kod nas sprintera. Do kraja utrke od 25,5 km, u slijedećih tri sata, prelazi me samo 17 najjačih svjetskih dugoprugaša.
Čestitam im, nije im bilo lako.” Čestitke svima vama još jednom! 

milan lovi auto

Milan je u narančastom dresu lijevo u prvom redu iza automobila iz priče

35. Kros Sportskih novosti

U Zagrebu je, uz jezero Bundek, održan tradicionalni, 35. po redu (17. obnovljeni), Kros Sportskih novosti koji tradicionalno organiziraju Sportske novosti i Hrvatski atletski savez, a ciljem je prošlo preko 3500 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, studenata i studentica Zagrebačkog sveučilišta te po prvi puta i građana. Po prvi puta na Krosu su nastupili i očenice i učenici 3. i 4. razreda osnovniš škola. U kros utrci građana na 4 kilometra je slavio naš Tomislav Barkić, koji je za ovu priliku nastupio za Biobazu. Pobijedio je sa vremenom 15:41! Bravo!

Kozara Ultratrail 2018

Planina Kozara nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Proteže se u smjeru jeverozapad – jugoistok, u dužini od oko 70-ak i širini 20 do 30 kilometara. 
To je niska, otočna planina smještena između Panonske ravnice na sjeveru i ostalih dinarskih planina na jugu, te omeđena rijekama Savom na sjeveru, Unom na zapadu, Sanom i Gomjenicom na jugu i Vrbasom na istoku. 
Nalazi se na prostoru opšina: Novi Grad, Kostajnica, Kozarska Dubica, Gradiška, Laktaši, Banja Luka i Prijedor. Iako visina njenih vrhova ne prelazi 1000 metara nadmorske visine, Kozara svojom visinom i prostranstvom dominira ovim dijelom BiH. U narodu je poznata kao „Krajiška ljepotica“ zahvaljujući svojim gustim kompleksima listopadnih i crnogoričnih šuma, proplancima, bistrim potocima te bogatstvu flore i faune. U cilju očuvanja i zaštite kulturno-istorijskih i prirodnih vrijednosti, središnji dio planine Kozare, površine 3.494,5 ha, proglašen je nacionalnim parkom 1967. godine. 
Središnjim dijelom Nacionalnog parka Kozara dominira plato Mrakovice (806 m.n.v.) na kojem se, zbog njegovih urbanih sadržaja, često održavaju kulturne manifestacije i okuplja veliki broj posjetilaca Nacionalnog parka Kozara. Kozara je svojevrsna vazdušna banja, jedinstvena po brzini regeneracije crvenih krvnih zrnaca. Planina omogućuje bavljenje različitim aktivnostima, među ostalima, planinarenjem, biciklizmom, sportskim penjanjem, skijanjem i dr.

Organizatori su pripremili 3 staze od 20, 40 i 100 kilometara.

kozara

Na najdužoj i izuzetno zahtjevnoj dionici od 100 kilometara i 4470 metara uspona, nastupio je Domagoj Kreber. Prema informacijama koje imamo sa stotinke, Domagoj je odustao na kontrolnoj točci Mraviljak1 (vidi gore) nakon nekih četrdesetak kilometara, nakon 5:42:50 u utrci.

kreber

Homo si teć – 17. Riječki polumaraton i 3. Riječki maraton

Jučer, u nedjelju, 22.4. održane su spomenute utrke, ali i štafetna utrka na 21 kilometar, kao i utrka na 10 kilometara. Prije toga je bila dječja utrka DM mići trk, memorijalna Utrka Milke Milinković (bivši Hendi cup), utrka za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe te legendarna, najmasovnija utrka u Hrvatskoj – “Homo si teć” utrka građana (1,8 km). Na polumaratonu je nastupio Domagoj Rebić i ostvario vrijeme 2:07:09 i zauzeo  200. mjesto. među muškarcima i 36. u M40. Bravo za istrčano po paklenom vremenu za travanj.

Marathon2016-elevation

3. Riječki maraton su istrčali Krešimir MandićŽeljko Oreškikojem je ovo bio drugi riječki maraton zaredom. Njihove priče možete pročitati klikom na njihova imena. Inače Krešo je bio 30. među muškarcima sa vremenom 3:51:41 i 4. u kategoriji M50!! Željko je bio 80. sa vremenom 4:49:33 i 9. u M45. Ukupno je maraton završilo samo 110 trkačica i trkača, zbog izuzetno sparnog i teškog vremena. Bravo dečki!

start

2. Brdska utrka Ivanec – Grebengrad

Nakon prošlogodišnje uspješne organizacije 1. brdske utrke Ivanec-Grebengrad, jučer je Atletski klub Varaždin organizirao drugo izdanje utrke, a novost je bila i kraća dionica od Bednje ispod Čeva do Grebengrada. I ove godine u organizaciju su se uključili Grad Novi Marof i Turistička zajednica Grada Novog Marofa.

Na 2. brdsku utrku od Ivanca do Grebengrada, duljine 37,5 kilometara, koja je ujedno bila i izborna za reprezentaciju Hrvatske u planinskom trčanju, došlo je 67 trkača iz regije, a prvi su u cilj ušli Alen Grabrovečki iz AK Zabok i Irena Smojver iz AK Maksimir.

Naš Klub je predstavljala legendarna trojka sa zamjenom za odsutnog Dubravka Pavera, u liku Davora Čakanića, koji je i najbolje plasiran od naših momaka. Bio je 21. muškarac, sa rezultatom 4:45:07, sa kojim je zauzeo 10. mjesto u kategoriji M30. Sljedeći je bio Kristijan Dolenac na 37. mjestu sa 5:20:23 i 8. mjestom u M40, kojeg je u poretku slijedio Nenad Koletić kao 38. sa 5:30:28 i 9. mjestom u M40. Odlično Tekuti!

ivanec

Spomenimo da su također na 33. Prvenstvu Kapele u orijentacijskom trčanju također nastupali članovi našeg kluba koji su članovi i OK Japetića. U subotu je održana sprint utrka u Dugavama, na kojoj je Matija razum pobjedio u M21 kategoriji, dok je Branimir Pongrac bio 8. u M35.

Drugog dana održano je Prvenstvo Hrvatske na duge staze, na kojem je Matija zauzeo 2. mjesto u M21A, Branimir 6. u M35, a Maja Pongrac 7. u Ž21B. Nola Jandrečić je nakon dobrog starta u Ž21A, odustala nakon velike greške na 6. kontrolu.

I za kraj, naša Petra Aralica je u sklopu svojeg radnog vremena kao promotorica Grada Samobora bila prisutna na završnoj etapi ovogodišnjeg 4. izdanja Tour of Croatia, fantastične biciklističke utrke u 6 dionica kroz Hrvatsku. Detaljan članak o tome je objavljen u Jutarnjem listu, gdje je naša Petra promovirala i našu 57. Noćnu utrku grada Samobora. Bravo!

Petra u Jutarnjem

Bravo svima!!

I za kraj, najava naših utrka u kratkom videu by Filip Bašić!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.