Humanitarni 6-satni ultramaraton – Jaska

Jučer, u nedjelju, 2. srpnja održano je Trčanje i hodanje na Humanitarnom 6-satnom ultramaratonu za Inkluzivni centar za djecu PROFECTUS.
U sklopu manifestacije „Ljeto u Jaski“ koje se održalo u nedjelju u Perivoju dvorca Erdody, Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“ uz partnere Atletski klub „Jastreb 99“, Centar za kulturu Jastrebarsko i gradsku turističku zajednicu organiziralo je po šesti put Humanitarni 6-satni ultramaraton za Inkluzivni centar za djecu Profectus. Ovo događanje ima tradiciju održavanja već 6 godina zaredom, te nema natjecateljski karakter. Organizatori su pozvali sve zainteresirane da im se pridruže u hodanju ili trčanju koliko je tko želio krugova po parku i time je sudjelovao u ovom humanitarnom sportsko-rekreacijskom događanju.

Ultramaraton je počeo u 12:00 sati i trajao do 18:00 sati, a hodalo se ili trčalo u krug u dužini od 800m. Kao i prethodnih godina ova aktivnost je imala humanitarni predznak, i ove godine svi sudionici su pridonijeli jednom humanom činu, prikupljanju novca za Inkluzivni centar za djecu PROFECTUS.

park
Tradicionalno već treću godinu ovo događanje je popratio Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja, a i po prvi puta Hrvatska udruga kontrolora letenja, te su navedeni pružili potporu sponzoriranjem pretrčanih krugova, odnosno kilometara.

Ovaj, 6. Humanitarni 6-satni ultramaraton u brojkama je porušio baš sve rekorde:
– ukupno je istrčano 1762 kruga (žene 482, muški 1280)
– ukupna dužina u kilometrima: 1409km i 600m
– nastupilo: 122 trkača i hodača
– ukupno prikupljeno: 8.575,00 kn.


Najbolji muški po istrčanim krugovima:
1. Zoran Kurdija 67
2. Zdenko Boban 66
3. Tomislav Japunčić 51


Najbolje žene po istrčanim krugovima:
1. Petra Grgas 33
2. Nola Jandrečić 30
3. Danijela Parazajder 28.

pobjednici
Organizator cijelog zbivanja Mladen Budinšćak, naš dragi Profesor Žarulja je zahvalio pokroviteljima Hrvatskom strukovnom sindikatu kontrolora letenja i Hrvatskoj udruzi kontrolora letenja, i meni osobno, na koordinaciji .
Zahvala je išla i svim donatorima nagrada za najbolje i za tombolu, Atletski klub Jastreb 99, KCIPT Samobor, SD Vrhovac, te udruga za Inkluzivni rad sa djecom Profectus.

zarulja

Zanimljivost je da su na ovom humanitranom trčanju nastupili mnogi poznati i renomirani trkači, no kuriozitet je da su nastupili prvi, bivši i aktualni svjetski rekorderi u istrčavanju poznate Samoborske planinarske obilaznice, o čemu ste više puta imali prilike čitati na stranicama o vog bloga, no uskoro ćete sve imati na posebnoj podstranici istog. Radi se o tri mušketira na slici dolje sa desna na lijevo: Milan Komljenović, prvi WR i pokretač cijele priče, zatim aktualni svjetski rekorder SPO i pobjednik jučerašnjeg trčanja, Zoran Kurdija i do njega Zoran Glavočić. 

trojka
Hvala svima koji ste došli i nastupili, te time pridonijeli da ovaj ultramaraton bude uspješan i rekordan.


Vidim ose i dogodine
Pusa bok

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.