❤️ Velika srca trče i ove 2021 godine ❤️

Nažalost, vrijeme u kojem živimo ograničilo nas je u mnogočemu. No, najvažnije je da nismo zaboravili na druge, one kojima je potrebna naša pomoć.

Zato će članovi Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor i ove godine trčati za štićenike udruge Nova budućnost, a pozivamo i sve naše sportske prijatelje da nam se pridruže.

Iako neće biti organizirana velika akcija u prostoru Bivše vojarne Samobor koju su zavoljeli štićenici i brojni sudionici, jedno kolo Samoborske zimske trail lige posvetit ćemo upravo djeci iz udruge. Tako će Klub donirati sav prikupljeni prihod s tog kola lige, a svi će sudionici moći odvojiti i dodatan iznos koji ćemo uplatiti Udruzi. Više informacija o našoj zimskoj ligi i našim stazama možete pronaći ovdje:
https://kciptsamobor.com/9-samoborska-zimska-trail-liga-2021-2022/#post-5380

Posebno blagdansko kolo lige održat će se u subotu, 4. prosinca, s početkom u 10 sati ispred kleti Poljanice, a za tu će prigodu biti otvorena i rekreativna staza duljine 4 kilometra koju mogu proći svi: mame, tate, djedovi, bake, djeca, psi… Naravno sve to uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, bez okupljanja i bez zadržavanja u startno-ciljnom prostoru kao što je napisano u raspisu zimske lige.

Prisjetimo se, Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor od 2014. godine organizira humanitarnu trkačku manifestaciju Velika srca trče s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć djeci, štićenicima udruge Nova budućnost. Dosadašnjih godina je prikupljen značajni iznos, što kroz kotizacije, što kroz direktne uplate sponzora. 

Manifestacija je specifična i po tome što na njoj aktivno sudjeluju djeca iz udruge Nova budućnost koja trče, volontiraju i raduju se jer se kroz ovu aktivnost postiže i najvažnije – njihovo uključivanje u zajednicu i postizanje osjećaja pripadnosti. Važno je naglasiti i kako je ova akcija doprinijela većoj vidljivosti udruge, uključivanju djece u društvo, ali i privlačenju drugih ljudi velikog srca – udruga i pojedinaca koji su se rado uključili u akciju, a i sami organiziraju slične aktivnosti kroz godinu. 

Udruga Nova budućnost (saznajte više: https://kciptsamobor.com/velika-srca-trce/) u Samoboru u tri kuće skrbi o ukupno 30 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a svaka pomoć je dobrodošla kako bi ova djeca živjela što sličnije uvjetima kakvu imaju njihovi vršnjaci u toplini obiteljskog doma. 

Od samog početka akciju podržavaju Hrvatska udruga kontrolora letenja i Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja kojii sami izdvajaju određeni iznos kojim se iznos prikupljen na utrci udvostručuje, a osim donacija, njihovi članovi svake godine kupuju božićne darove za djecu koje im dijele povodom svetog Nikole. 

Najvažnije od svega, akcija je otvorila srca Samoboraca koji i kad ne mogu sudjelovati pronađu način da donesu pokoju sitnicu, slatkiš ili novac koji članovi Kluba odnose djeci.