Makijev put – skromna priča o velebnom putovanju!

Bit ću najsretniji ako nekoga od vas ovdje inspiriram na isto ili slično putovanje! Ako se netko od vas odluči na značajan pothvat i kaže da sam ga ja inspirirao!” (Maduna)

Priča o putovanju od 1782,4km od Iloka do Prevlake u trajanju od 125 dana počinje opisom priprema, no nije to ono što je bitno! Jednostavnost izričaja kojim Maduna opisuje svu ljepotu pustolovine, humanitarni značaj, težinu i ujedno ljepotu tišine, misli, razgovora sa sobom…. malo koga može ostaviti ravnodušnim! Maduna publiku potiče na pitanja jer on sam može danima pričati o ovoj hvalevrijednoj i veličanstvenoj pustolovini, a tu je kako bi udovoljio svojoj publici. Ipak, njegove riječi, njegove geste, misli i emocije koje pretače u riječi govore toliko da ne znaš što bi ga pitao…a mogao bi ga slušati danima i prolaziti kroz cijeli spektar emocija, misli, avantura….

O čemu najviše priča? – O ljudima koje je putem susreo, koji su ostavili dubok i značajan trag u njegovoj pustolovini!

Što bi volio promijeniti? – Zapisivao bi razgovore koje je vodio sa sobom u samoći, u tišini, u fokusiranosti, u lakoći, ushićenju i veličanstvenosti ovog putovanja!

Najveći značaj daje cijelom procesu putovanja, upoznavanju ljudi, bivanju ovdje i sada! Čovjek je koji cijeni život, koji cijeni trenutak, putovanje, uživanje i ako išta trebamo sa sobom ponijeti nakon njegove ispovijesti upravo je ljubav prema životu, uživanju, zahvalnosti za sve što imamo i mogućnostima koje su nam dane, inspiraciji koju je tako jednostavno i nesebično odlučio podijeliti!

Hvala na ovome i želimo mu da netko zaista i zapiše sva njegova još neotkrivena sjećanja i misli nastale na ovom putovanju!

Cijela ova priča ima i humanitarnu notu povezanu s udrugom za zbrinjavanje djece i mladih, Nova budućnost, čija se predsjednica Marija Udiljak srdačno obratila publici!

Na ovom putovanju Maduna je snimio 14 000 fotografija, od kojih je 125 uvršteno u knjigu; po 1 za svaki dan putovanja! O cijelom putovanju, kilometrima, anegdotama i susretima publiku upućuje Željko Oreški, nekadašnji predsjednik Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor! Napominje vrlo važnu činjenicu, a to je da ovo zaista jest Makijev put i doslovno i preneseno. Naime, samo u dijelovima puta prolazio je već postojećim rutama putovanja. Cijeli put ipak je Maduna sam osmislio i proveo u djelo!

Nakon ovakvog izlaganja i prikaza videa s preko 900 fotografija vrlo je nezahvalno išta više reći i pokušati prenijeti jer Zvonko Maduna je inspiracija sa snažnom porukom o značaju života!

Hvala Centru za mlade Bunker na još jednoj suradnji, prilikom koje smo mogli svjedočiti promociji knjige “Makijev put – Svijetlom stranom planine!”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.