Gotovo jeeee!

U subotu 19. 2. 2022. održali smo posljednje, 13. kolo 9. sezone Samoborske zimske trail lge. Naša Liga ne može bez iznenađenja… sportskih i meteoroloških, ali u samom finalu bilo je zaista svega. Pala je gradska vlast, ključeve grada preuzeo je princ Fašnik, a njegova svita pojavila se i na našim stazama. Pračovjeci, vile, bogati šeici, zombiji i svi ostali spremni na svakakve huncutarije došli su ove subote na fašničko kolo kojim smo zaključili deveto izdanje naše lige koja je mnogima postala redovita subotnja destinacija. Trinaest ste kola marljivo skupljali kilometre, nadmetali se i družili na Poljanicama, a naši vrijedni volonteri strpljivo su bdjeli na prijavama, startnoj i ciljnoj liniji, obilazili i provjeravali staze s kojih su već drugi dan, u nedjelju, skinuli sve oznake i vratili staze parku prirode u izvornom stanju.

Sve koji ste zaradili plasman (sedam i više nastupa) nagradili smo majicom s oznakom lige, a za sve ostale pronašla se barem pokoja krafna.

Završili smo troznamenkastom brojkom, među maskiranim svijetom registrirali smo stotinu i sedmero onih koji su za oproštaj od lige odlučili potrčati našim stazama. Šezdeset i šestoro na kratkoj i četrdeset i jedna osoba na dugoj stazi.

Najbrži su bili…
Na dugoj stazi od 15,5 km i oko 850 m visinske postignuti su sljedeći rezultati:
U kategoriji muškaraca:

1.Ambrož Rožman1h 19m 47s
2Boštjan Zlobko1h 32m 54s
3.Antun Patrčević1h 35m 1s

U kategoriji žena:

1.Branka Žokvić1h 40m 24s
2.Maja Čavlović1h 48m 41s
3.Svetlana Žagar1h 52m 35s

Na kratkoj stazi nešto manje od 9 km i skoro 500m visinske postignuti su sljedeći rezultati:
U kategoriji muškaraca

1.Patrick Mustač56m 34s
2.Denis Kasunić58m 47s
3.Hrvoje Mužar59m 18s

U kategoriji žena:

1.Nola Jandrečić1h 3m 39s
2.Andreja Vlahović1h 3m 51s
3.Daria Lazić1h 11m 33s


U ukupnom poretku zimske lige nema više nedoumica. Imamo pobjedinke i pobjednice. Kao što smo pretpostavili na dugoj stazi, svi su zadržali svoje pozicije kao i Branka koja se svojim sedmim nastupom probila na drugo mjesto.

UKUPNI POREDAK LIGE – DUGA STAZA

MUŠKARCIŽENE
1. AMBROŽ ROŽMAN7301. MAJA ČAVLOVIĆ714,8
2. BOŠTJAN ROBEK645,72. BRANKA ŽOKVIĆ699,9
3. ANTUN PATRČEVIĆ636,43. SVETLANA ŽAGAR629,1

Na kratkoj stazi u muškoj konkurenciji junior Patrick je pobjedom nadmoćno potvrdio svoje treće mjesto dok je kod žena bitka za prvo mjesto riješena Nikolinim nedolaskom pa ga je Andreja komotno osvojila.
Posebno ističemo i pohvaljujemo mladu Marcelu koja je kao limačica uspjela osvojiti 3. mjesto u ukupnom poretku.

UKUPNI POREDAK LIGE – KRATKA STAZA

MUŠKARCIŽENE
1. JOSIP DOMJANČiĆ704,41. ANDREJA VLAHOVIĆ707,4
2. STANKO BROZOVIČ696,62. NIKOLINA ILIJANIĆ694,8
3, PATRICK MUSTAČ671,23. MARCELA CEROVAC663,2

Moramo izdvojiti našeg ironmana iz Krškog. Ambrož Rožman osvojio je petu godinu za redom titulu najbržeg muškarca na dugoj stazi. Veliki je to podvig, osobito ako dodamo da je od svojeg prvog nastupa sada već daleke 2017. godine istrčao šezdeset uzastopnih utrka na našoj ligi.
Isti broj uzastopnih nastupa skupio je i naš Samoborac Zvonimir Markić, pa dečkima još jednom čestitamo na upornosti, redovitosti i vjernosti. Zaslužili su da po njima nazovemo barem po jedan bor na prijevoju s kojeg startamo. 

Nadamo se da će ova kronometarska verzija starta ostati u ovim zapisima i da ćemo je se u nadolazećim sezonama samo sjećati. Isto tako, vjerujemo da ćemo se već iduće sezone utrkivati jedni s drugima onako kako je najljepše, u stvarnom vremenu, nakon zajedničkog starta. Do tada vam želimo puno kilometara, zdravlja, veselja i druženja s ljudima s kojima dijelite ovu divnu strast prema trčanju.

A mi? Mi ćemo se truditi biti još i bolji i nećemo kasnu jesen čekati skrštenih ruku. Zasada ćemo samo reći da vas uskoro kod nas očekuju nove gradske i šumske trkačke poslastice…

Objavu pripremili Zvone i Krešo
Foto by Mimi