Do kosti

Evo nas u veljači, najkraćem mjesecu u godini. U subotu 5. 2. 2022. otrčali smo jedanaesto kolo, dva su još preostala u ovom mjesecu karnevala. Karneval na latinskom znači „zbogom mesu“, ali u našoj ligi još nikako nije vrijeme za post. Još traje vrijeme borbe i neizvjesnosti, puno je toga već riješeno, ali mnogi će još uvijek gristi do kosti. Čekaju nas mnoge borbe, a najvažnije su one koje vodite sa samim sobom. 

Samoborska trail zimska liga je univerzalna, ovdje treniramo, rastemo, brusimo formu. Naravno, i natječemo se, pomičemo vlastite granice, ali utrke i natjecateljski naboj traju jedino na stazama koje odaberete, na startu i u cilju svi smo jednaki. Ovdje se upoznajemo, družimo, razmjenjujemo iskustva i onda spremniji i jači krećemo u novu trkačku sezonu.
Naša je liga jednima zimska baza, drugima zamah i odskočna daska u divni svijet (trail) trčanja.

Prošlog smo tjedna napisali da krčmar još nije podvukao crtu u svojem notesu, još uvijek se stignete ubilježiti. Ovoga smo tjedna tako upisali novi rekord kratke staze. Nismo još proglasili lovostaj, stignete se još ugurati iznad crte.

Na dugoj stazi od 15,5 km i oko 850 m visinske postignuti su sljedeći rezultati:
U kategoriji muškaraca

1.Ambrož Rožman1:21:40
2.Branko Hanžek1:28:33
3.Ivica Čajko1:28:51

U kategoriji žena:

1.Branka Žokvić1:39:37
2..Maja Čavlović1:51:04
3.Svetlana Žagar1:55:07

Na kratkoj stazi nešto manje od 9 km i skoro 500m visinske postignuti su sljedeći rezultati:
U kategoriji muškaraca

1.Josip Domjančić52:55
2.Patrick Mustač58:45
3.Marijo Matešić59:47

U kategoriji žena:

1.Anita Kramar57:50
2.Nikolina Ilijanić1:03:19
3.Sandra Robek1:05:04

Anita Kramar u svojem je prvom nastupu na ligi postavila rekord kratke staze koji sad iznosi 57m 50sec. Anita je prva žena ove sezone s vremenom ispod sata, a bila je i 2. ukupno. Čestitamo Aniti na odličnom vremenu.

Najbolji KCIPT-ovci u ovom kolu su bili: na dugoj stazi Nikolina Gavrovski Majsec i Matija Kušić, a na kratkoj stazi Petra Crnković i Matija Guliš.

U ukupnom poretku lige stvari postaju sve napetije, pogotovo na kratkoj stazi. Najveća bitka se vodi za treće mjesto u muškoj konkurenciji gdje je razlika između trenutačno 3. i 4. svega 0,4 boda, a u ženskoj konkurenciji razlika između trenutačno vodeće i druge je nešto manje od 5 bodova.
Na dugoj stazi u muškoj konkurenciji sve je riješeno i teško može biti nekih promjena. Kod žena je pobjednica sigurna, a razlika između 2. i 3. je malo više od 5 bodova.
Toplije vrijeme na stazu je dovuklo prve visibabe i šafrane. Zima se katkada preobuče u proljetnu haljinu, često joj ta prijevara prođe. Ne znamo u kakvom će se ruhu pojaviti ove subote, ali sigurni smo da će biti uzbudljivo!

Objavu pripremili Zvone i Krešo
Foto by Tatjana