Dvije dame i trinaest muškaraca

U subotu 15. 1. 2022. otrčali smo više od šezdeset posto utrka ove sezone. Još je pet kola do kraja. Zakuhava se borba za odličja, neki od prvog kola autoritativno drže čelnu poziciju, drugdje je situacija jako neizvjesna, padaju i rekordi staze… Ali, bit će još vremena za statistiku i analize. Ono što nas najviše raduje jest da, unatoč ovim teškim i neizvjesnim vremenima, liga raste i kod mnogih zauzima prvo mjesto u planiranju trkačkog vikenda.

Tristo dvadeset i šestoro vas je barem jednom nastupilo od polovine studenog kada smo krenuli s Ligom. Većina vas je ostvarila plasman ili ima priliku to učiniti do posljednje ligaške utrke, 19. veljače. To je pokazatelj da onaj koji isproba naše staze uvijek im se rado vraća, a neki to čine redovito svake subote (na dugoj stazi jedna dama i devetoro muškaraca imaju svih osam nastupa, na kratkoj je jedna dama u društvu četvorice muškaraca).
 
Ove je subote bilo vedro i sunčano, na modrom nebu nije bilo niti jednog oblaka. Celzijusi su se ovaj put blago podigli iznad nule i privukli stotinu i dvije trkačice i trkača (51:51 kratka:duga staza). Ove smo godine primili dosta pohvala, veliki dio njih svakako ide našim vjernim i neumornim volonterima koji strpljivo odolijevaju hladnoći. Nerijetko nas kite epitetima najljepše i najbolje zimske lige u Lijepoj našoj. Hvala svima na takvim pohvalama. Svake subote nastojimo opravdati Vaše povjerenje, postaviti šator za prijave, opremu za mjerenje, ispratiti Vas i dočekati u cilju, pregledati staze i zabilježiti Vas na fotografijama.

Naše su staze lijepe i raznovrsne, uz njih žubore gorski potoci, čuje se i pokoji slap, rastu visoke listopadne i crnogorične šume, otvaraju se divni pogledi s uskih grebenskih putova. Stvorene su za užitak i bijeg od svakodnevne žurbe i stresa, ali ne zaboravite: u planinama posljednju riječ ima priroda, daleko veća i moćnija od svih nas. Zato molimo sve Vas da trčanje i opremu prilagodite uvjetima na stazi. Ove je subote staza bila većinom tvrda i suha, ali na višim sjevernim dijelovima ponegdje je bilo malo poledice. Budite oprezni i dobro gledajte ispred sebe!
 
U osmom kolu najbrže su do cilja doklizali/stigli:

Na dugoj stazi od 15,5 km i oko 850 m visinske postignuti su sljedeći rezultati:
U kategoriji muškaraca

1.Ambroz Rozman1h 24m 28s
2.Matija Kušić1h 34m 27s
3.Antun Patrčević1h 35m 18s

U kategoriji žena

1.Lucija Kopić1h 40m 46s
2.Branka Žokvić1h 40m 50s
3.Maja Čavlović1h 53m 44s

Na kratkoj stazi nešto manje od 9 km i skoro 500m visinske postignuti su sljedeći rezultati:
U kategoriji muškaraca

1.Josip Domjančić52m 20s
2.Denis Kasunić1h 1m 22s
3.Marijo Matešić1h 4m 2s

U kategoriji žena

1.Nikolina Ilijanić1h 4m 44s
2.Andreja Vlahović1h 5m 34s
3.Marcela Cerovac1h 7m 20s

Ovo kolo posebno ističemo novi ženski rekord na dugoj stazi od 1 sat i 40 minuta i 46 sekundi koji je postavila Lucija Kopić iz AK Fit-a, a samo 4 sekunde lošija je bila njena klupska kolegica Branka Žokvić. Čestitamo!

Najbolji KCIPT-ovci su: Matija Kušić (2. mjesto) i Nikolina Gavrovski Majsec na dugoj stazi, dok su na kratkoj najbolji bili Marko Rebić i Mateja Peharda.

Ovo kolo imali smo lakše ozlijeđenog trkača na stazi kojem su ostali trkači priskočili u pomoć kao i naša fotografkinja Mirjana. Zbog iskazanog fairplaya pohvaljujemo Ivana Potiska, Klaru Pleše Velić i Branka Doračića, a nedostatak fotografija sigurno neće nikoga razočarati jer je najvažnije da je trkač ipak stigao na cilj uz pomoć ekipe Samoborskog HGSS-a. Hvala svima na pomoći.

Još dva kola u siječnju i tri u veljači. Radujemo se Vašem dolasku! 

Objavu pripremili Zvone i Krešo
Foto by Mimi