Od Osijeka do Bregane pa sve do Sv. Gere

U subotu 10. 4. 2021. su se članovi KCIPT-a Samobor razletili na tri strane.

Jedni su potegnuli na istok Hrvatske na prvenstvo u polumaratonu koje se održavalo u Osijeku, drugi su masovno sudjelovali na novoj lokalnoj Naked Wood ligi poviše Bregane, a naš junak Kiki je tijekom dana uspješno odradio kultnu i tešku utrku Že100Ko. Krenimo redom.

Sezonu utrka službeno smo otvorili u Osijeku na Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu. Nastupili smo samo s muškom ekipom, a dečki su odradili vrlo solidnu utrku u dosta vjetrovitim i sunčanim uvjetima. Iako su očekivali nove osobne rekorde, nažalost, nisu ih uspjeli postići.

Nastupili su:

  • Nenad Koletić  1:32:09
  • Miroslav Žingor  1:39:26
  • Krešimir Mandić  1:40:24
  • Tomislav Horvatek 1:54:33

Čestitamo dečkima! 💪❤️

Proveli smo lijep vikend, uhvatili D vitamina i dobro se naputovali. Sada nas čeka kratak odmor pa slijede pripreme za iduću utrku, Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju — Borošu 😁 na kojoj se spremamo nastupiti, nadamo se, u puno većem broju.

Istodobno, kod naših susjeda, u okolici Bregane je krenula nova mini proljetna liga.

1. kolo Naked Wood lige posjetilo je petnaestak trkačica i trkača iz našega kluba. To je uglavnom ekipica koja je redovito trčala na našoj zimskoj ligi pa se sada trail karavana preselila na brda Otruševca, Vratnika i Bregane. Kako kaže naš Alen: “Staze su nove i lijepe pa uz dobre vremenske uvjete, mirise medveđeg luka i proljetnog cvijeća užitak je bio trčati po dobro označenim stazama”.

Naša vesela trail ekipa nakon uspješno otrčanog 1. kola Naked Wood lige

Naši najbolji članovi postigli su sljedeće rezultate: 

  • na dugoj stazi Marko Celizić 1h16m i Nikolina Gavrovski Majsec 1h 34m.
  • na kratkoj stazi Martina Štefković 1h 2m i Branko Doračić 1h 17m

Već sad se veselimo nastupu na idućem kolu.

Alen s pobjednikom duge staze 1. kola Naked Wood lige, Kristijanom Subićem

Jedna posebna ekipa ultratrail entuzijasta s nestrpljenjem je isčekivala ponoć 00:00 u subotu na Vugrinšćaku, jer tad je krenula kultna underground trek utrka Že100ko by UPRI Gelender.

Na utrci su nastupila 24 trkača i jedna trkačica. Jedan od ta 24 trkačaje bio i naš Kristijan Dolenac. Kiki je ovu tešku utrku, dugu 100 km i s preko 4000m uspona, uspio završiti kao ukupno 8. Za dolazak do Sv. Gere i nazad u Samobor Kikiju je trebalo 16h i 7m.

Bravo Kiki, čestitamo od srca! 💪💪💪 

Kristijan sa svojim ponosnim trenenrom Alenom. Bravo!