Limačica i Dabar rasturaju

Šestim treningom održanim u subotu, 13. 3. 2021., stigli smo skoro do polovine ožujka, najlažljivijeg mjeseca u godini. Pretpostavlja se da hrvatsko ime ovog mjeseca dolazi od imenice ‘laž’: o(la)žujak ili ožujak zapravo stalno laže kada je riječ o vremenu. Bilo je sunčano i toplo, onda nas je udario snijegom i mrazom, a ove je subote kišom zalio staze i natjerao naše trkače na oprez.

Došlo vas je sedamdeset i devetero. Četrdeset i sedmero na kratku stazu i trideset dvoje na gotovo dvostruko dužu dionicu.

U mirnijim i slobodnijim vremenima na naše su utrke dolazile cijele obitelji s djecom, osobito na rekreativnu stazu i svi jedva čekamo da se ta vremena vrate. Ali, veliko nam je zadovoljstvo vidjeti da i na ovim našim treninzima ima djece. Ne samo da ih ima već se i penju na postolja.

Trinaestogodišnji Teo već nas je navikao na fantastične rezultate na kratkoj stazi, skupio je sve nastupe i trenutačno je treći u ukupnom poretku među muškarcima. Bravo za Tea koji je velika budućnost orijentacijskog trčanja, a izvrsno se u šumi snalazi i bez kompasa i karte.

Priča dana, a vjerojatno i cijele sezone je devetogodišnja djevojčica Marcela. Danas je pobijedila u kategoriji žena na kratkoj stazi koju je pretrčala za nevjerojatnih 55:00! Koliko je to dobar rezultat pokazuje činjenica da niti jedna žena, osim ukupno vodeće Andreje Vlahović nije niti jedno kolo ove sezone ostvarila takvo vrijeme.

„Uskoro ću imati deset godina. Volim trčati, najviše u šumi“ – povjerila nam se čekajući u cilju tatu kojemu je danas bila neuhvatljiva. Bravo za ovu krasnu djevojčicu! Marcela nije skupila dovoljno nastupa za konačan plasman, ali svojom skromnošću i živahnim duhom plasirala se na najviše mjesto u našim srcima.

Živahno je bilo i na dugoj stazi jer nam je u goste došao “Malidebeli Dabar” i onako kao iz zezancije postavio novi rekord duge staze ove sezone koji sad iznosi 1:23:25. To je za 49 sekundi bolje od rekorda iz prvog kola kojeg je postavio junior Fran Bošnjak. Naš prijatelj “Dabar” iz okolice Ozlja dao nam je dopuštenje da razotkrijemo njegov pravi identitet. To je Luka Bakarić koji je ipak u cilj ušao dobrano uspuhan i nije mu to baš bila šala. Čestitamo Luki na postignutom izvanrednom rezultatu na ovako zahtjevnoj “mekanoj” stazi. Naš ironman Ambrož nije danas imao šanse protiv dobro raspoloženog Dabra.

Evo i ostalih rezultata:

Na stazi od 15,5 km i nešto više od 800 m visinske razlike postignuti su sljedeći rezultati.

DUGA staza – muškarci:

 1. malidebeli dabar – 1:23:25
 2. Ambrož Rožman – 1:25:48
 3. Branko Hanžek – 1:27:43
 4. Matija Kušić – 1:29:55
 5. Zoran Jelaković – 1:34:25
Luka Bakarić (malidebeli Dabar) – pobjednik i rekorder doge staze
Ambrož Rožman, drugi na dugoj stazi
Branko Hanžek, treći na dugoj stazi

DUGA staza – žene:

 1. Maja Čavlović – 1:47:59
 2. Nikolina Gavrovski Majsec 1:52:46
 3. Jasna Mikulić – 1:58:58
 4. Diana Sabljić – 2:03:59
 5. Mirela Resanović – 2:09:05
Maja Čavlović, pobjednica na drugoj stazi
Nikolina Gavrovski Majsec, druga žena na dugoj stazi
Jasna Mikulić, treća na dugoj stazi

Na stazi od 8 km i 450 m visinske razlike postignuti su sljedeći rezultati.

KRATKA staza – muškarci:

 1. Mirko Kožić  – 44:54
 2. Marko Grdanjski – 45:02
 3. Teo Mahović – 48:39
 4. Deni Obradović – 51:45
 5. Mirsad Memić – 51:56
Mirko Kožić, pobjednik na kratkoj stazi
Marko Grdanjski, drugi na kratkoj stazi
Teo Mahović, treći na kratkoj stazi

KRATKA staza – žene:

 1. Marcela Cerovac – 55:00
 2. Svetlana Žagar – 57:14
 3. Romana Mustač – 59:20
 4. Renata Kenda – 1:03:54
 5. Mirjana Strusa – 1:05:42
Borbena Marcela Cerovac, pobjednica na kratkoj stazi
Svetlana Žagar, druga žena na kratkoj stazi
Romana Mustač, treća žena na kratkoj stazi

Opet smo imali fotografe na stazi. Odradili su dobar posao uz ne baš dobre foto uvjete. Na Rancerju vas je dočekivao Luka Kupres, a Mimi vas je lovila u letu preko potočića. Neke fotke možete vidjeti ovdje, a sve ostale na FB stranicama lige. Puno ti hvala, Luka!

Moramo opet istaknuti zahvalu što poštujete epidemiološke preporuke i što se ova naša trening liga odvija bez ikakvih poteškoća. 

Očekujemo vas na dva preostala treninga. Ne vjerujte ožujku, ali vjerujte nama. Bit će uzbudljivo i napeto, a svima koji ostvare plasman (minimalno 5 nastupa) osigurali smo lijepu nagradu.

| Objavu pripremili: Krešo, Mirjana i Zvone |