Ironmani su ovladali našim stazama

U subotu 27. 2. 2021. otrčali smo četvrti trening Samoborske zimske trening lige i njime ispratili veljaču. Najkraći mjesec u godini u našem je gorju bio pun uzbuđenja. Nakon dvomjesečne stanke Liga je rehabilitirana, doduše u ponešto drugačijem obliku. Ali, zadržali smo ono najvažnije, radost trčanja i boravak u prirodi.

Prohladno i vjetrovito vrijeme uz osušene staze omogućilo je izvanredne uvjete za postizanje dobrih rezultata naših trkača i trkačica na trenizima na dugoj i kratkoj stazi. Gotovo svi su postigli bolja ili najbolja vremena ove sezone. Naravno, bitno bolja vremena postigli su i naši titani, vječiti suparnici Dejan i Zvone, koji su za otprilike 5 minuta bili brži u odnosu na prethodni trening. Zvone je danas bio bolji.

Ovaj put nam je na kratkoj stazi na trening došao i ironman Dejan Patrčević koji je postavio ovogodišnji rekord kratke staze.

Na dugoj stazi, po prvi puta ove sezone, član našega kluba ironman Ambrož Rožman konačno je zmagao na dugoj stazi ostvarivši drugo najbolje vrijeme ove sezone. Do rekorda duge staze nedostajalo mu je oko pola minute. Rekord na dugoj stazi još od 1. kola iz 11. mjeseca drži junior Fran Bošnjak. Tog izvrsnog momka željno iščekujemo da nam ponovo dođe na trening i uskomeša rezultate duge staze.

Prevalili smo u ovom ludom vremenu polovinu puta. Jedno kolo u studenom, četiri treninga u veljači i još nas očekuju četiri treninga u ožujku. Navikli ste da naša posljednja kola nisu “normalna”… dosad smo se od zimske lige opraštali maskama i plesom, a ovaj puta ćemo to učiniti proljećem. To znači da će u subotu, 27. 3. 2021. biti završni trening i proglašenje najboljih trkača i trkačica ove neobične sezone.

A da se proljeće polako budi na našim stazama pobrinula se zima koja nakon jednog ledenog ugriza u pretprošlom kolu postaje sve popustljivija. Sve je više jaglaca, kukurijeci su se oduprli mrazu i ledu i sada su svoju stranu šume prepustili lijepim ljubičastim ljiljanima. Toplo i sunčano vrijeme kroz cijeli tjedan posušilo je šumske staze. Nogometnim rječnikom, teren je bio idealan za igru. Mnogi od vas iskoristili su to i otrčali svoja najbolja ovosezonska vremena.

Na stazi od 15,5 km i nešto više od 800 m visinske razlike postignuti su sljedeći rezultati:

DUGA staza – muškarci:

 1. Ambrož Rožman – 1:24:43
 2. Branko Hanžek – 1:26:13
 3. Alen Štefanić – 1:30:34
 4. Tomislav Filipčić – 1:31:11
 5. Krešimir Sušilović – 1:32:52
Ironman Ambrož Rožman, prvi na dugoj stazi
Branko Hanžek, drugi na dugoj stazi
Alen Štefanić, treći na dugoj stazi

DUGA staza – žene:

 1. Mirja Pavić – 1:46:16
 2. Maja Čavlović – 1:47:13
 3. Nikolina Gavrovski Majsec – 1:52:39
 4. Martina Štrkalj – 1:53:29
 5. Jasna Mikulić – 1:55:20
Mirja Pavić, prva žena na dugoj stazi (prerano nam je startala pa smo morali fotku posuditi sa njenog facebooka)
Maja Čavlović, druga žena na dugoj stazi
Nikolina Gavrovski Majsec, treća žena na dugoj stazi

Na stazi od 8 km i 450 m visinske razlike postignuti su sljedeći rezultati:

KRATKA staza – muškarci:

 1. Dejan Patrčević – 40:35
 2. Player One – 42:24
 3. Marko Grdanjski – 44:01
 4. Mićo Bajan – 45:35
 5. Teo Mahović – 47:20
Ironman Dejan Patrčević, pobjednik i rekorder na kratkoj stazi
Player One, drugi na kratkoj stazi
Marko Grdanjski, treći na kratkoj stazi

KRATKA staza – žene:

 1. Andreja Vlahović – 51:27
 2. Svetlana Žagar – 57:46
 3. Mirjana Strusa – 1:03:25
 4. Davorka Holetić – 1:05:32
 5. Renata Kenda – 1:06:51
Andreja Vlahović, prva žena na kratkoj stazi
Svetlana Žagar, druga žena na kratkoj stazi
MIrjana Strusa, treća žena na kratkoj stazi

I ovaj put smo na stazi imali nekoliko fotografica koje su vas vrebale na raznim točkama. Bilo vas je koji ste bili prebrzi za njih, ali većina će se pronaći barem na nekoj od fotki. Uživajte u fotkama koje možete vidjeti na našoj FB stranici. Hvala Petri, Noli i Mirjani na super fotkama.

Zahvaljujemo vam i ovaj put što se pridržavate svih epidemioloških uputa. Zbog vas se ova Liga nastavlja. U našem šatoru nema gužve, ali ima prometa. Za klub su potpisali Gero i Zvone. Dečkima želimo dobrodošlicu i puno brzih i sretnih kilometara pod našim grbom.

Želite li i vi trčati i(li) trenirati s nama i biti dio naše samoborske trkačke zajednice, javite nam se. U našoj omotnici ima još pristupnica, a na stazama puno mjesta za sve koji vole trčanje ili će ga tek zavoljeti.

Vidimo se prve subote u ožujku!

| Objavu pripremili: Krešo, Mirjana i Zvone |

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.