Sljeme 3,2,1!

Rano jutro pola šest…. pretpostavljam da je Franjao već na putu za Sljeme i postavlja šator stožera KCIPT Samobora na pomno dogovorenom mjestu. Grupa na messengeru se budi, šaljemo si kojekakve korisne informacije i lagano nabrijavamo za 21. Sljemenski maraton koji je ujedno i PH u planinskom trčanju na duge staze. S obzirom na ovogodišnje (ne)uvjete za treniranje i održavanje natjecanja pa tako i motivacije kod trkača, sakupili smo trenutno najjaču mušku i žensku ekipu i pokušali se približiti postolju!

Motiva je bilo puno, svi su dali sve od sebe, ginulo se muški! Kako mi to volimo reči „krv svoju za KCIPT boju“!  Bilo je tu i debitanata koji su odradili utrku kao da ih imaju stotine u nogama. Sve u svemu ostvarili smo jako dobre rezultate što ekipno što pojedinačno. Curke su ekipno zauzele 4. mjesto, a dečki su 5. (neslužbeno) što je za svaku pohvalu s obzirom na konkurenciju.

Nakon dolaska i okupljanja u šatoru stožera KCIPT krenulo je s pripremama i zagrijavanjem maratonaca i onih koji su trčali 2 kruga. Ne smijemo zaboraviti ovdje vrlo dobro organiziranu ekipu za podršku i bodrenje s kojom je sve lakše i ljepše. Moramo spomenuti i našeg četveronožnog novog člana Super Marija koji je uveseljavao i dočekivao sve redom. Nakon starta rasporedili smo se na različite punktove kako bismo popratili sve trkače.

Na samom startu kao i uvijek nabrijana ekipa svima već dobro poznata i željna postolja! Svatko od njih u svom filmu i očekivanju najboljeg. Tako se i naš trener Matija Razum odlučio za „all-in“ taktiku i razvalio prvi krug malo iznad 58 minuta! Iako do kraja nije ispratio vodeće dečke, završio je na vrlo dobrom 6. mjestu u ukupnom poretku u vremenom 03:13:28 i na taj način pokazao da orijentacisti i te kako mogu konkurirati, što je ipak njegov primarni sport!

Naravno da su tu bili naši super dečki Tomislav Barkić, Domagoj Kreber, Kristijan Dolenac i Nenad Koletić koji uvijek brane boje kluba kada se radi o trailu i planinskom trčanju!

Matija Razum 03:13:28

Tomislav Barkić 03:52:49

Domagoj Kreber 03:58:51

Kristijan Dolenac 04:04:09

Nenad Koletić 04:13:51

S obzirom na vrlo iskusnu mušku ekipu, svaku pohvalu i čestitke zaslužuju naše curke od kojih su čak tri debitantice!  Trenerica Nola Jandrečić, najbrža i najmlađa debitantica u ekipi (a vjerojatno i u ženskoj konkurenciji) za svoj prvi maraton odabrala je vrlo mudru i provjerenu taktiku „nemoj izgorit u prvom krugu“ i svaka joj čast na tome! Dakle vrijeme 04:04:51 i 8. mjesto u ženskoj kategoriji za njen prvijenac govori koliko tu još ima potencijala i prostora za rast i napredak.

Druge dvije debitantice Nikolina Gavrovski Majsec i Mirela Resanović također zaslužuju sve pohvale s obzirom na trkački staž i iskustvo. Vrlo su ozbiljno shvatile pripremu za utrku znajući da je pred njima veliki izazov.

Najiskusnija i najsigurnija karika ekipe bila je zasigurno naša kraljica traila Sandra Juhaz. S obzirom na kilometre koje Sandra ima u nogama, nakon tri kruga vjerojatno se tek zagrijala 😉

Nola Jandrečić 04:04:51

Sandra Juhaz 04:34:56

Nikolina Gavrovski Majsec 04:51:30

Mirela Resanović 05:16:30

Za dva sljemenska kruga odlučio se naš ranoranioc Šunja. S obzirom da niti njemu ne fali kilometara u nogama i sam je priznao da je mogao odraditi i treći krug.

Dražen Šunjić 03:34:39

Pola sata nakon maratonaca, u 11:00 startala je kratka staza.

Kako je šećer predviđen za kraj, najbrži u jednom sljemenskom krugu od KCIPT-ića bio je naš „Maestro organizacije“, uvijek spreman Franjao bez kojeg nebi bilo stožera, šatora, stolaca i sve dodatne opreme. Ovdje se još pridružuju Marko Celižić, Erwin Katarinčić i jedina predstavnica nježnijeg spola Mihaela Perković.

Franjo Budi 01:15:04

Erwin Katarinčić 01:43:44

Marko Celižić 01:45:41

Mihaela Perković 02:07:55

BRAVO svima na postignutim rezultatima i VELIKO hvala svim navijačima na podršci!

Hvala AK Sljeme na odličnoj organizaciji i fotografijama, koje su također proizvodili i Mirjana, Daniela i Krešo, a ovaj odličan tekst je priredila Tonka Maratonka. Hvala!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.