Čakovečki noćni trkači

Na sam početak ljeta, ove subote 20. lipnja u 21:44 odnosno na ljetni solsticij startao je prvi ljetni čakovečki cener „ČK10“. Utrka je okupila gotovo šesto trkača, a apsolutni pobjednici na utrci od 10 km su Andrej Hladnik iz AK Varaždin (32:37) i Lucija Kopić iz AK FIT Zaprešić (38:13).

Drugi u muškoj kategoriji na 10 km bio je Mladen Ignac iz AK Međimurje Čakovec (33:28) a treći Gordan Petković iz HAAK Mladost Zagreb 33:34.

U kategoriji žene na 10 km drugo mjesto osvojila je Paula Šimunčić iz AK Varaždin (39:22),  a treće Nada Siladi (41:33) iz AK Međimurje Čakovec.

Na 10 km nastupila je i naša Darija Vrkić, koja je bila najbolja u svojoj kategoriji.

Darija Vrkić, pobjednica u starosnoj kategoriji u utrci na 10 km

Osim utrke na 10 km održana je utrka na kraćoj trasi od 5 kilometara. Start je bio kod nekadašnjeg Japa bara istovremen za sve kategorije. Trkače je pozdravio Stjepan Kovač, zaželjevši svima dobru utrku uz želju da ovaj događaj postane tradcija. Sudjelovali su sportaši, rekreativci i svi građani željni dobre zabave, a trkače su došli bodriti i navijači.

Na utrci građana (5 km)  prvi kroz cilj je protrčao Ante Živković te u kategoriji žena Tea Faber, oboje iz AK Dubrovnik. Na istoj dionici nastupili su i svi naši predstavnici osim Darije, koji su se odlučili za Čakovec kao prvu utrku ove čudne sezone.

Matija je dotrčao do 2. mjesta
Nola je dotrčala do odličnog 2. mjesta na 5 km

Kiša koja je počela tijekom utrke nimalo nije umanjila pozitivnu atmosferu prvog Čakovečkog noćnog cenera. Inicirali su ga i organizirali su ga Krešimir Biškup i Mario Sever. Vrijedni domaćini podijelili su originalne medalje i prelijepe trofeje za pobjednike, koje su dobili i naši Nola Jandrečić za osvojeno 2. mjesto i Matija Razum za osvojeno 3. mjesto.

Sutra ćemo pisati o avanturama naših trail trkača na otvorenju nove sezone Treking lige Hrvatske. Oni ulaze u cilj u trenucima pisanja ovih redaka.

ZO

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.