Vitez od Samobora, novi rekorder SPO!

Što reći? Ovo je kraj! Gasi Internet! Nema dalje! Ili…kaže novopečeni Vitez od Samobora, nekima poznat i kao mnogostruki prvak RH u orjentacijskom trčanju u svim disciplinama, Matija Razum: “…ma mogao sam i bolje…”

‘Ajmo redom, za one koji ne znaju o čemu je riječ. Dakle, još daleke 2017. naš najbrži hrvatski slikar među trekerima i najbrži treker među slikarima, jedan, jedini i neponovljivi Milan Komljenović Art, inspiriran svojim prijateljem Marjanom Zupančičem, rekorderom Slovenske planinske poti, došao je na ideju proći svih 17 točaka Samoborske planinarske obilaznice, u treking varijanti, na način da sa bilo koje odabrane za početak, krene i da završi na posljednjoj, 17-oj, u proizvoljnom redoslijedu.

Milan, u trenucima sreće, prilikom izrade posljednjeg, 17. selfija, 21.3.2017.

Milan se, nakon konsultacija sa svemirskim komisijama i svojoj trenericom Fanny, odlučio za sljedeći redoslijed točaka: gradina Tuščak, PK “Scout”, Noršić Selo, Slani Dol (Eko centar), Sv. Bernard, vrh Japetić, PD “Žitnica”, PD “Šoićeva kuća”, Stari grad Lipovec, PD “Željezničar” na Oštrcu, Veliki Dol, Veliki Črnec, Gajev kamen, vrh Plešivica, Okić, Samoborski muzej, Grgosova špilja. I sada već povijesnog 21.3.2017. na prvi dan tog proljeća, uspio je u svojem naumu, i postao već legendarni, prvi svjetski rekorder SPO-treking varijanta, sa odličnih 11h:17m! Tada je stekao ime Princ od Tuščaka.

Već pomalo žalostan, kako se nitko ne usuđuje rušiti rekord koji je vrijedio do danas, naš Milan je 15.3.2020. napisao: “Dođe vrijeme kad se sve utrke otkazaše. Još jedna potvrda zašto je SPO najveći svjetski sportsko-avanturistički izazov. Ova utrka se ne može otkazati jer nikada nije ni bila zakazana, ne zna se ni gdje počinje niti gdje završava, potrebno je samo dokazati da ste bili na svih 17 kontrolnih točaka. Za ovaj izazov se ne možete pripremiti jer ne znate što vas očekuje. Ako preživite susret sa troglavim čudovištem na Kravljaku, možda vas začara Vila od Tuščaka. Poskoci već izlaze, drekavac je viđen kako davi koronu, a tu je još sva sila najnevjerojatnijih čudovišta i nemani. Ipak najveće šanse da završe SPO imaju plemenite i hrabre osobe.
U subotu se navršavaju tri godine kako je Princ od Tuščaka, kao prvi čovjek u povijesti ljudskog roda, prošao SPO ispod limita od 15 sati i postavio prvi svjetski rekord SPO.
Poslije njega to je učinilo još samo 5 SPO princeza i 7 SPO vitezova.
Ženski rekord drži Maja Marukić:: 9 sati, 20 minuta.
Muški rekord drži Nenad Ostojic: 7 sati, 40 minuta
Na molbu moje Vile od Tuščaka, prva žena ispod 8:30 i prvi muškarac ispod 7 sati moći će birati na poklon od mene realističnu ili apstraktnu sliku.
Tko zna što donosi slijedeća subota?

Aktualna rekorderka Maja Marukić
Od danas, drugi svih vremena, Nenad Ostojić

I tako dolazimo do naslovne vijesti. Javio se naš skromni Matija Milanu neki dan i zatražio još samo neke tehničke sitnice i potvrdu nekih pravila koja je još davne 2017. propisala Svemirska komisija u sastavu: Fanny, Princ od Tuščaka i moja malenkost i objavio je da neće još jedna koronarna subota proći bez uzbuđenja i trkačkog spektakla! I bi tako!

Javila se jutros Vila od Tuščaka našem princu: “Dragi moj Prinče, u osam stoljeća koliko čuvam ovaj znameniti grad, nisam vidjela tako stasitog hrabrog i vedrog mladića. Iako on to nije vidio poslala sam mu poljubac za sretan put.”

Matija na startu – gradina Tuščak, točno u 10:00, Vila ga je pozdravila i pustila da krene…

Uspio je neozlijeđen proći kraj troglavog čudovišta u Kravljaku, nešto niže u šumi prošao je neopaženo kraj drekavca koji je bio zaokupljen ašikovanjem sa koronom. Preko poskoka je preletio.
Sad ga čeka Veliki Črnec. Na njemu su svi dosadašnji vitezovi i princeze SPO imali teške probleme i halucinacije.

Druga polovina zamišljene rute sa usponom na Veliki Črnec, slomila je i najveće, nije niti naš novopečeni vitez prošao neokrznuto

No, naš Matija ima mnogo utakmica u nogama, ogromno iskustvo u tako malo godina, toliko prvenstava, liga i osvojenih titula, no ova ga je kopkala i danima je planirao optimalnu i perfektnu rutu, sa što manje kilometara, i što je manje moguće uspona. Detalje ćete nekada kasnije, ili sutra, čitati na Facebook stranicama našeg svjetskog rekordera. Najmanje što smo mi mogli napraviti, osim što je imao perfektnu logistiku obitelji Budi, je da obavijestimo medije i naše članove, i da se na propisani način rasporedimo uzduž posljednjih stotinjak metara trase prije Samoborskog muzeja i tamo ga dočekamo, kako to Vitez od Samobora i zaslužuje, uz poštivanje svih pravila i držanja socijalne distance, ali ne i na ovim socijalnim medijima, gdje Matija zaslužuje punu pažnju! 6:41, novi svjetski rekord, ovjeren od Svemirske komisije, i sada služben! A fotografije koje slijede su zabilježili Sebastijan Jurisha i Zhare.

Bravo Matija, Viteže od Samobora!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.