Trailovi za vikend, odličan početak sezone

Kostrena Mountain Trail

Za sve naše članove period zimskih priprema je završio i došlo je vrijeme da se isproba forma stečena na našim samoborskim bregima. Tako je odabrana ekipica otišla put Rijeke, točnije Kostrene, na jedna novi, zanimljivi trail u blizini grada koji teče, na prvi Kostrena Mountain Trail.

Odabrana ekipica, kada bolje pogledamo trkača traila, ali i brzih orjentacista

Ove nedjelje Kostrena je bila domaćin međunarodne utrke Kostrena Mountain Trail u čijem je prvom izdanju sudjelovalo preko 125 trkačica i trkača. Pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, utrku je organiziralo Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail iz Rijeke.
Utrka se trčala na dvije staze – KMT10 (Ljubičasti trail), u dužini od 10 kilometara i KMT15 (Zeleni trail) u dužini od 15 kilometara. Obje staze su prolazile zelenim dijelovima Kostrene duž planinarskih i biciklističkih staza, otkrivajući neke od najljepših kostrenskih predjela i vidikovaca dok je cilj i start bio na parkiralištu ispod zgrade Općine Kostrena.

Unatoč kiši, sudionici su zadovoljni organizacijom i ne kriju iznenađenje viđenim. Priznaju da su Kostrenu drugačije zamišljali  pa je vladala i određena skepsa prilikom prijave, ali svi zaključuju da će sigurno doći i dogodine. Obzirom na trenutne okolnosti radi koronavirusa svoje sudjelovanje otkazali su sudionici iz Italije inače bi broj zadovoljnih sudionika bio još veći.
Simon Strnad, svjetski veteranski prvak u brdskom trčanju, Miran Cvet, svjetski veteranski prvak u planinskom trčanju, Matija Razum, prvak Hrvatske u orijentacijskom trčanju i član hrvatske reprezentacije, Andraž Hribar, prvak Slovenije u orijentacijskom trčanju, samo su neka od imena ponajboljih trkača koji su sudjelovali na prvom Kostrena Mountain Trailu.

Na stazi dugoj 15 kilometara s vremenom 1:03:18 ukupno najbrži bio je Miran Cvet, drugo mjesto zauzeo je Matija Razum dok je treći bio Simon Strnad.

Od trkačica je najbrža je bila Nola Jandrečić, druga je ciljem prošla Suzana Alebrini, a treća Marija Kurta.

Na stazi od 10 kilometara ukupno najbrži bio je Dino Vidmar s vremenom 0:49, drugi je Vladimir Slunjski, a treći Dubravko Malešić. Od trkačica na ovoj stazi prva je u cilj stigla Mirja Pavić, drugoplasirana je bila Iva Tomić Smojver, a treću poziciju zauzela je Sara Velčić.
Rezultati utrke mogu se preuzeti na stranici https://www.utrka.com/utrke/kostrenatrail/2020/rezultati/

Spomenimo da su na kraćoj stazi, između 59 natjecatelja koji su startali, bile i naše Darija Vrkić, koja je utrku završila kao 24. ali također kao 3. u kategoriji W50, te Daniela Popović Budi, kao 25. (11. W35).

Na dužoj stazi, osim pobjednice Nole, među 66 natjecatelja imali smo još Franju Budija, 14. overall, 5.M35, te Dražena Šunjića, 43., 22.M35.

Crazy Hill Trail 2020

U Ludbregu je u nedjelju, 1. ožujka, održano šesto izdanje Crazy Hill Trail utrke u organizaciji udruge BSV.

Utrka je započela i završila u samom Ludbregu, a prošla je kroz najljepše predjele ludbreških i kalničkih brežuljaka, preko planina i šuma, preko polja i vinograda uz rijeke.

Najspremniji natjecatelji prošli su stazom od 34 km sa 1040 metara uspona, dok je za ostale trkače i rekreativce bila priređena staza od 16 km s 415 m uspona i silaska. Na kraćoj stazi predstavljala nas je Mihaela Perković, koja je zauzela 69. mjesto među ženama, i bila 35. u Ž35 kategoriji od 440 natjecatelja.

Mihaela prije starta
profil kraće staze

Na dužoj stazi nastupila je zanimljiva ekipica, naša super spremna Ivana Lojo, koja se sprema za Istru, te je u sklopu priprema za daleko dužu rutu za koju se sprema, istrčala 34 km za 4:38:38 i završila kao 20. žena i kao 5. u Ž45. A naša dva junaka, koje smo pratili u njihovom nerješenom nadmetanju na SZTL, ukazala su se i jučer u Ludbregu, spremni odmjeriti snage na 34 kilometra u El Clasicu. Ovaj puta dobio je Zvonimir Markić sa 4:49:45, kao 78. muški i 38. u M35, dok ga je Dejan Popek pratio sa zaostatkom, i stigao u cilj kao 81. muški i 26. u M45, sa vremenom 5:01:01. Nastupilo je 115 natjecatelja, završilo 112. Svakako zanimljiv vikend!

profil duže staze
Samo jedna prije starta na 34 kilometra u ludim bregima

ZO

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.