Mitski dvoboj titana završio neodlučeno

 • 11. kolo 7 sezone SZTL-a je za nama,
 • 136 trkača je krenulo pu Maričkinog mlina,
 • startalo je ukupno 1624 trkačica i trkača,
 • 493 različitih trkačica i trkača se natječe u ligi,
 • 51 na rekreativnoj, 252 kratkoj i 190 dugoj stazi,
 • plasman sa 7 nastupa ostvarilo 84 trkača,
 • 4 na rekreativnoj, 50 kratkoj i 30 na dugoj,
 • istrčali ste 16675 km i dalje preko 1500 po kolu,
 • prosječno nastupa 148 natjecatelja po kolu,
 • popeli ste preko milion metara uspona (1.186.718),
 • srušen je ženski rekord na kratkoj stazi: Helena Gleđa je popravila svoje vrijeme i sada je 43:02!
Zvone (4) – Dejan (4)

Kao što već znate, u pozadini ovih impozantnih brojki iz uvoda i onih koje ćemo navesti u nastavku sa raznim veličanstvenim pobjednicima 11. kola i vodećih po kategorijama i onima koji su već gotovo osigurali postolja za one najjbolje u ukupnum poretku, nalazi se jedan epski dvoboj, dvoboj dva Titana, dvoboj kojeg se ne bi stidio niti Martin Scorsese, i da samo ima priliku, napravio bi triler o tom dvojcu. Zvonimir Markić i Dejan Popek! Kakvi momci, kakvi sportaši i ljudine! Borili su se iz kola u kolo i onda vrhunac njihove dostojanstvenosti i veličine, kada su odlučili da je dvoboj za ovu godinu završen, jer se Dejan ozlijedio (gležanj). Završili su sa 4:4, gdje, ako sam dobro pratio, Zvone ima rekord, koji je upravo jučer srušio, istrčavši dugu stazu za respektabilnih 1:55:23!

Najbolje je ovdje prenijeti, jer to zaslužuje, riječi vrlo talentiranog glede pisanja, Zvoneta:

Moja trideset i šesta uzastopna utrka na Samoborskoj zimskoj trail ligi. Jutros mi se jedna misao vrtjela umom. Moj „locus minoris“ oduvijek je bilo grlo. Barem jedna upala godišnje, antibiotik, preporuka za vađenje mandula, čajevi, med dr. Petrovića, vitamini… Dok nisam počeo ozbiljnije zimi trčati. Već godinama nema prehlade, šmrcanja i grlobolje. Kiša, led i snijeg saveznici su zdravlja ako je volja jaka. Sve je to naš izbor.
Veljača je nastupila poprilično blago, desetak stupnjeva, vjetrić „ćarlija“ u predvorju šume, razmišljam hoće li u preostala dva kola biti ovakvi uvjeti. Na zagrijavanju osjećam zadnju ložu, ali donosim odluku. Napadam vlastiti PB. Moram ispod 1h56m. Prije starta pozdravljam se s Dejanom. Nisam još siguran u taktiku u novom nadmetanju. Milan se opet kladio s Erwinom u pet piva na mene. Bolje je biti lovac nego lovina. Imaš više mogućnosti i trenutak iznenađenja je u tvojem posjedu. Ali ja ne mogu tako.
Čitao sam o Kasparovu i njegovim velikim dvobojima s Karpovom. Gari je bio spreman izgubiti i kraljicu ako je osjetio da je trenutak za pobjedu. Onda ćemo tako, Gari! Do mlina držim tempo ispod 4:00 min/km. Uzbrdo malo usporavam da se puls spusti. Dejan je odmah iza mene, nisam baš sretan zbog toga. Znam da je oprezniji od mene, ali ako uđemo zajedno u posljednjih dva kilometra, on dobiva utrku.
Na odvajanju duge i kratke staze počinje „roller coaster“ kroz šumu. Danas idem na glavu. Uskoro sustižem Nikicu Majsec. Danas smo kompatibilni, Nikica me vuče, oboje dobro gazimo. Ne znam gdje je Dejan. Nema ga, ali oprez me tjera da držim tempo.
U cilj sam utrčao s novim osobnim rekordom, 1h55m23s. Uskoro saznajem da se Dejan ozlijedio. Prikupljam informacije, kažu da je gležanj. Pobjeda više nije slatka, žao mi je ako mojem prijatelju bude ugrožena trekking liga koja tek slijedi. Došao je nakon pola sata, kada se noga ohladila, oteklina baš nije bila neznatna. To je trail utrka, moraš doći do kraja.
U domu na Poljanicama Milan se, zbog Dejanove ozljede, odrekao dobitka na kladionici. Erwin se pak, poput pravog Istrijana, ponio gospodski.”

Erwin i Milan su menadžerski pratili svoje pulene i neki su zaradili

A na to je Dejan napisao:

Jucer odradio 11. kolo nase zimske lige i utrku zavrsio na ukupno 52. mjestu sa vremenom 2:28:19.
A pocelo je sve tako dobro. Vrijeme je bilo idealno, iako mozda i pretoplo za ovaj dio godine, a bilo je dosta vjetra. Od starta sam se sjurio prema Maričkinom mlinu, no vec tu me Zvone prestigao i iznenadio tim potezom jer nikad me jos do mlina nije prestigao. Uglavnom, stvorio je neku prednost od 20m no odlucio sam pod svaku cijenu da ga pratim. Tako sam ga negdje pred onu livadu ispod kriza ulovio i bio odmah iza njega. Krenuli smo zajedno od razdvajanja nizbrdo gotovo punim gasom. Prestigli smo uskoro Milana, koji je nas prestigao na potezu od mlina do kriza i nastavili juriti nizbrdo. Kod starog grada Lipovca prestizemo jos nekoliko grla i jurimo dalje. Zvone je mrvicu ispred, niti 20m, no u tom trenutku, nakon onog velikog lijevog zavoja u nekakvom kanjonu slucajno stajem na neki kamen ili drvo i izokrenem zglob prema unutra. Jedva sam se nekako zaustavio bez pada, ali od boli nisam mogao stati na desnu nogu, nego sam sjeo sa strane. Uskoro su pristigli neki trkaci i pitali jel sve ok i da li trebam pomoc, a onda je dosao i Milan do mene, pa Zvone Maduna, Adriana Juriša, Gabi i svi su se zabrinuli hocu li moci uopce stat na nogu, a kamoli nastaviti. No, ja sam ih sve poslao dalje da trce, jedino je Milan jos malo ostao. Ustao sam se i probao krenuti i osjecao sam da mogu hodati, pa sam pokusao i trcati i zacudo, uspio sam, tako da sam nastavio trckarati u laganom tempu. Kad je vidio sa sam ok, Milan je nastavio dalje, a ja sam isao polako. Poceo sam se uspinjati po makadamu i zacudo, nisam vise osjecao preveliku bol. Valjda zato jer je jos sve bilo vruce. Dosavsi do onog zavoja gdje tece voda izuo sam tenisicu i nekih 5min sam hladio glezanj i nastavio dalje. Dok sam hladio nogu Erwin me presao i obavijestio sam ga da je izgubio okladu :-). Negdje na pola puta do Velikog dola, sustigla me i Nada, pa smo nastavili zajedno, no ona je bila brza i otisla ispred, ali cak i ne previse. Bio sam joj blizu sve do doma na Oštrcu, a onda je ona potegnula a ja sam nastavio dalje sam. Da ne duljim nepotrebno, nastavio sam tako u laganom ritmu do cilja i zacudio sam se da sam uopce uspio doci za manje od 2 i pol sata. U cilju sam saznao da je Zvone isao nevjerojatnih 1:55:23 i siguran sam da bi on pobijedio i da se nisam ozlijedio, jer ne vjerujem da bi jucer ja mogao ici ispod tog vremena. I ne samo to, nego je za 12 sekundi bio brzi od mog vremena od prije par kola. Svaka mu cast!! Posto se ja necu moci kvalitetno oporaviti za zadnja dva kola da nastavimo mitski dvoboj, odluceno je da je 4:4 i da dvoboj nastavljamo sljedece sezone. Ja cu nadam se, sljedece subote lagano trckarati po dugoj stazi, onak, samo da ju prođem. Ustvari, vidjet cemo kako ce teci oporavak.
Vidimo se u subotu!! Ko ziv, ko mrtav :-).
P.S. hvala Vam svima koji ste stali i pitali kako sam, da li mogu nastaviti i dal trebam kakvu pomoc.

Napomena za analizu rezultata, koji slijede. S obzirom na sve veću količinu podataka koje je potrebno obrađivati i 1624 natjecatelja koji su barem jednom nastupili u bilo kojem kolu, na bilo kojoj stazi, nećemo više navoditi osobne najbolje rezultate (PB), da ne pogriješimo ili ne zaboravimo, nenamjerno, nečiji PB istaknuti. Vi sami za sebe znate i brojke koje navodimo su službene, sa stotinka.hr. Hvala na razumjevanju!

Krenimo redom, prvo sa pobjednicima i ukupnim poretkom na rekreativnoj stazi, gdje ne nagrađujemo plasman po starosnim kategorijama.

REKREATIVNA STAZA

Rekreativna staza, dužine je 3,63 kilometra, sa 144 metra uspona. Nastupilo je 11 natjecatelja (9 žena i 2 muškarca).

Postignuti su sljedeći rezultati:

Žene:

 1. Marcela Cerovac, 24:51,
 2. Rina Prišlin, 28:48,
 3. Sanja Mutak, 35:39.
Pobjednica kod žena Marcela i tata Zdravko Cerovac, pobjednik kod muškaraca

Muškarci:

 1. Zdravko Cerovac, 25:13,
 2. Matija Mutak, 35:28.

Žene, ukupno nakon 11 kola:

 1. RINA PRIŠLIN, 523,2 boda (6 nastupa)
 2. JOSIPA ŠUNJIĆ, 489,1 bodova (8 nastupa)
 3. MARCELA CEROVAC, 488,9 (5 nastupa)

Josipa Šunjić je prva sakupila potrebne nastupe, no jučer je nije bilo, a Rina Prišlin je svojim 6. nastupom sakupila dovoljno bodova za preuzimanjem vodeće pozicije, no još je jedan anstup dijeli od legitmne pozicije, treba 7 nastupa. Marcela Cerovac, najmlađa među njima, je osim rušenjem rekorda, zaredala sa pobjedama, ima već 3 u svojim tek 5 nastupa, dostatno za treće mjesto. Mora doći na posljednja dva kola. Dora kao četvrta i Sara Delić, kao peta, zaostaju za Marcelom tek za nekoliko bodova, no kao i ona, moraju doći na posljednja dva kola kako bi zakomplicirale troboj za prvo mjesto, jer koja god skupi 7 nastupa, vjerojatno će biti i ukupna pobjednica. Ana Kolar Ištuk sa tri čiste pobjede u prva tri kola, i povratničkim nastupom u prošlom kolu, dala je naslutiti da ide u borbu za postolje, no nije nastupila jučer i nema više šansi za plasman. 4 dame imaju plasman.

Ukupno vodeća Rina Prišlin (149)

Muškarci, ukupno nakon 11 kola:

 1. ZDRAVKO CEROVAC, 463,5 bodova (5 nastupa)
 2. MATIJA MUTAK, 437,0 bodova (6 nastupa)
 3. MATEO JAGUSTOVIĆ, 319,8 bodova (5 nastupa)

Kod muškaraca je i dalje sve jasno što se tiče onih koji uopće mogu na postolje. Samo ih je trojica i neki poput Zdravka Cerovca, koji se probio na prvo mjesto sa pet nastupa, moraju skupljati nastupe do samoga kraja. Na drugo mjesto je pao mali Matija Mutak, jučer je bio drugi, treba još 1 nastup. A na trećoj poziciji je Mateo Jagustović sa pet nastupa, prateći Ivanu u trudničkim šetnjama našom stazom, no jučer ih nije bilo. Nadamo se da će sva trojica sakupiti potrebne nastupe da imamo podjelu medalja kod muškaraca.

KRATKA STAZA

Na kratku stazu se odlučilo 71 natjecatelj, (dvoje su odustali), spremnih pretrčati ili prehodati 7,7 kilometara i popeti 450 metara po toplom vremenu za trčanje, za ovo doba godine. Startalo je 29 dama i 42 muškarca.

Kod žena je pobjedila peti puta Helena Gleđa, u svojem petom nastupu i srušila svoj, ali i rekord staze! Petra Crnković je bila treća, ali čvrsto se drži na vrhu poretka., zajedno sa Brižit Jagarinec i Majom Paskaš. Odlična druga je bila naša reprezentativka Antonija Orlić. Sada imamo već 20 dama sa osiguranim plasmanom, dakle skupljenih najmanje 7 nastupa u održanih 11 kola. I dalje čekamo 7. nastup Valerije Bellini, koja se osim već spomenute Helene, može umješati u borbu za pobjedničko postolje, no Heleni trebaju oba nastupa do kraja. Bravo!

Kod muškaraca je kratka staza nudila laganu pobjedu Maria Mutka, u odsutnosti ukupno vodećih Matije Razuma, i Josipa Domjančića. Osvrnut ćemo se i na trenutno vodeće u svakoj kategoriji, kao i one koji su plasirani već sa sedam nastupa. Kod muškaraca plasman je osiguralo 30 natjecatelja. Idemo prvo sa razradom rezultata kod žena po starosnim kategorijama.

Ž-S

 1. Petra Crnković, 49:05
 2. Mirja Pavić, 51:27
 3. Valentina Ladika, 56:50

Ukupno vodeća u Ž-S:

PETRA CRNKOVIĆ, 682,8 bodova (10 nastupa)

Ž-35

 1. Brižit Jagarinec, 57:52
 2. Ivana Mahečić, 1:02:51
 3. Ivana Prišlin, 1:07:39

Ukupno vodeća u Ž-35:

BRIŽIT JAGARINEC, 638,8 bodova(svih 11 nastupa)

Ž-40

 1. Helena Gleđa, 43:02, novi rekord staze!
 2. Antonija Orlić, 47:15
 3. Maja Paskaš, 53:49

Ukupno vodeća u Ž-40:

MAJA PASKAŠ, 626,9 bodova (8 nastupa)

Ž-45

 1. Željka Pavlić, 1:05:20
 2. Milena Rašeta, 1:19:17
 3. Tatjana Petrović Sladertić, 1:22:00

Ukupno vodeća u Ž-45:

ŽELJKA PAVLIĆ, 545,6 bodova (8 nastupa)

Ž-50

 1. Tanja Šarić, 56:14
 2. Antonija Kalšan, 1:04:21
 3. Tihana Kunštek, 1:05:20

Ukupno vodeća u Ž-50:

VIŠNJA KOVAČIĆ, 565,0 bodova (7 nastupa)

Ž-55+

 1. Marlena Čuljak Aleksić, 1:04:57
 2. Darija Vrkić, 1:08:44

Ukupno vodeća u Ž-55+:

VESNA ŠTRAUS, 582,2 boda (10 nastupa)

ŽENE UKUPNO 11. kolo:

 1. HELENA GLEĐA, 43:02
 2. ANTONIJA ORLIĆ, 47:15
 3. PETRA CRNKOVIĆ, 49:05
pet pobjeda u pet nastupa i rekord staze – Helena Gleđa
(foto iz arhive)

U ukupnom poretku kod žena, nakon odrađenih 11 kola, imamo sljedeće:

 1. Petra Crnković, 682,8 bodova (10 nastupa, 4 pobjede)
 2. Brižit Jagarinec, 638,8 bodova (11 nastupa)
 3. Maja Paskaš, 626,9 bodova (8 nastupa)
Ukupno vodeća i uvijek nasmijana Petra Crnković

PetraBrižit i Maja su vodeće, poredak je realan sa osiguranim plasmanima, ali i dalje čekamo sedmi nastup prošlogodišnje pobjednice Valerije Bellini, za pravo stanje postolja, jer može “uletjeti” na drugo mjesto. Helena Gleđa bi sada morala doći preostala dva puta do kraja, da bi odnjela pobjedu, tako da će svakih dodatnih 5 bodova u sljedećim kolima do kraja biti presudno svima ostalima.

Muški su se po kategorijama plasirali ovako.

M – kadeti

 1. Ivan Ljubić, 53:33

Ukupno vodeći u M-kadeti:

IVAN LJUBIĆ, 533,2 boda (10 nastupa)

M – J

 1. Patrik Prišlin, 51:00

Ukupno vodeći u M-J:

PATRIK PRIŠLIN, 461,0 bod (6 nastupa)

M – 23

 1. Ivan Pikija, 46:20

Ukupno vodeći u M-23:

IVAN PIKIJA, 482,0 boda (6 nastupa)

M-S

 1. Boris Gulić, 48:53
 2. Hrvoje Mamić, 51:05
 3. Antonio Biondić, 51:09

Ukupno vodeći u M-S:

MATIJA RAZUM, 702 boda (8 nastupa)

M-35

 1. Mario Mutak, 42:05
 2. Domagoj Purić, 53:04
 3. Andrew Malizio, 58:43

Ukupno vodeći u M-35:

JOSIP DOMJANČIĆ, 675,9 bodova (8 nastupa)

M-40

 1. Marko Grdanjski, 44:27
 2. Jan Marič, 46;20
 3. Franjo Budi, 48:42

Ukupno vodeći u M-40:

MARKO GRDANJSKI, 635,6 bodova (9 nastupa)

M-45

 1. Matjaž Pintarić, 45:56
 2. Roman Novosad, 50:27
 3. Igor Pavelić, 52:42

Ukupno vodeći u M-45:

MATJAŽ PINTARIĆ, 616,8 bodova (8 nastupa)

M-50

 1. Robert Orehoci, 49:16
 2. Tihomir Pauković, 52:03
 3. Željko Jurčić, 52:19

Ukupno vodeći u M-50:

TIHOMIR PAUKOVIĆ, 565,4 boda (11 nastupa)

M-55

 1. Davor Hrnčić, 52:22
 2. Hrvoje Aleksić, 1:00:06
 3. Branko Doračić, 1:08:08

Ukupno vodeći u M-55:

DAVOR HRNČIĆ, 532,5 bodova (9 nastupa)

M-60

 1. Goran Štraus, 51:54
 2. Josip Petrusa, 53:16
 3. Ivan Potisk, 1:14:37

Ukupno vodeći u M-60:

GORAN ŠTRAUS, 580,9 bodova (11 nastupa)

M-70

 1. Ivan Pongrac, 53:08

Ukupno vodeći u M-70:

IVAN PONGRAC, 546,1 boda (10 nastupa)

MUŠKARCI UKUPNO:

 1. Mario Mutak, 42:05
 2. Marko Grdanjski, 44:27
 3. Matjaž Pintarič, 45:56
Obitelj Mutak, super uspješna jučer: Matija drugi na rekreativnoj, Sanja treća na istoj stazi kod žena, a Mario pobjednik na kratkoj stazi! Bravo!

Kod muškaraca se nastavlja borba. Matiju Razuma, koji je nedostižan i vodeći (jedini preko 700 bodova od svih vodećih), slijede odlični Josip Domjančić i Mario Mutak, te Marko Grdanjski i Matjaž Pintarić. Prva petorica su uhvatila potreban broj nastupa za plasman, imamo realan omjer bodova, te je poredak sljedeći, a vjerojatno i konačni, nakon 11 kola:

 1. Matija Razum, 702 boda (8 nastupa, 6 pobjeda)
 2. Josip Domjančić, 675,9 bodova (8 nastupa, 1 pobjeda).
 3. Mario Mutak, 662 bodova (svih 11 nastupa, 2 pobjede).
Matija Razum, nedostižni pobjednik ovogodišnje 7. sezone na kratkoj stazi

DUGA STAZA

54 natjecatelja se odlučilo za najdužu i najstrmiju stazu. Trebalo je savladati 940 metara uspona na 15,5 kilometara dugoj trasi. Ukupno 14 žena i 40 muškarca. Odlična Ines Bašić je slavila drugu pobjedu, a na postolju su joj se pridružile jučer odlične Maja Čavlović i Nikolina Gavrovski Majsec. 8 dama ima osiguran plasman.

Kod muškaraca osim odlične slovenske ekipe, predvođene Ambrožom Rožmanom, prošlogodišnjim ukupnim pobjednikom, zatim Aleksom Weissom, i uvijek odličnim Jurom Buljanom, jučer su nas nastupom počastili vrhunski Ante Živković i Nikola Smolić. Kod muškaraca na dugoj stazi je čak 22 koji su došli do sedam nastupa ove sezone i osigurali plasman.

Kod žena su se “postolja” u kategorijama podjelila ovako:

Ž-S

 1. Ines Bašić, 1:33:04
 2. Paula Galić, 2:18:09

Ukupno vodeća u Ž-S:

NOLA JANDREČIĆ, 694,0 boda (8 nastupa)

Ž-35

 1. Diana Sabljić, 2:09:54

Ukupno vodeća u Ž-35:

DIANA SABLJIĆ, 397,5 bodova, (6 nastupa)

Ž-40

 1. Maja Čavlović, 1:54:48
 2. Nikolina Gavrovski Majsec, 1:55:34
 3. Adriana Juriša, 2:01:14

Ukupno vodeća u Ž-40:

ADRIANA JURIŠA, 599,5 bodova (9 nastupa)

Ž-45

 1. Gabi Gabelica, 2:04:02
 2. Ivana Lojo, 2:18:30
 3. Nada Kaštelan, 2:24:02

Ukupno vodeća u Ž-45:

IVANA LOJO, 514,6 bodova (8 nastupa)

Ž-50

 1. Mirjana Mandić, 3:18:00

Ukupno vodeća u Ž-50:

ANTONIJA KALŠAN, 503,8 bodova (10 nastupa)

ŽENE UKUPNO:

 1. Ines Bašić, 1:33:04
 2. Maja Čavlović, 1:54:48
 3. Nikolina Gavrovski Majsec, 1:55:34
Ines Bašić, jučerašnja pobjednica, na startu sa kolegicom iz ekipe, Davorkom

Ukupni poredak se ustabilio, osam prvoplasiranih imaju po 7 ili više nastupa, tako da sada imamo pravo stanje. No, izvjesno je da vodeće Nolu i Ines, nitko ne može dostići. Lana Gerjević je na trećem mjestu, no svega desetak bodova od 4. Adriane i 5. Nikoline, tako da će i bonus bodovi i svaki dolazak presuditi. Stanje nakon 11. kola je sljedeće:

 1. Nola Jandrečić, 694,0 boda, (8 nastupa, 6 pobjeda)
 2. Ines Bašić, 677,6 bodova (9 nastupa, 2 pobjede)
 3. Lana Gerjević, 609,3 boda (7 nastupa)
Ukupno vodeća i vjerojatna pobjednica, Nola Jandrečić

Muškarci po kategorijama izgledaju ovako:

M-S

 1. Ante Živković, 1:20:01
 2. Mario Škot, 2:24:33

Ukupno vodeći u M-S:

ANTE ŽIVKOVIĆ, 495,1 bod (5 nastupa)

M-35

 1. Vedran Šer, 1:27:49
 2. Miroslav Palavra, 1:42:33
 3. Matija Kušić, 1:44:44

Ukupno vodeći u M-35:

VEDRAN ŠER, 604,5 bodova (8 nastupa)

M-40

 1. Aleks Weiss, 1:25:39
 2. Domagoj Anić, 1:39:48
 3. Branimir Pongrac, 1:41:40

Ukupno vodeći u M-40:

ALEKS WEISS, 684,3 boda (svih 11 nastupa)

M- 45

 1. Ambrož Rožman, 1:21:30
 2. Juro Buljan, 1:24:15
 3. Boštjan Zlobko, 1:31:06

Ukupno vodeći u M-45:

AMBROŽ ROŽMAN, 696,2 boda (11 nastupa)

M- 50

 1. Stanko Brozović, 1:38:28
 2. Tomislav Pađan, 1:41:09
 3. Jože Plahuta, 1:42:33

Ukupno vodeći u M-50:

STANKO BROZOVIĆ, 611,6 bodova (7 nastupa)

M- 55

 1. Nikola Smolić, 1:20:30
 2. Stanislav Duh, 1:50:53

Ukupno vodeći u M-55:

STANISLAV DUH, 518,4 boda (7 nastupa)

M-60

 1. Mario Obradović, 1:32:49
 2. Milan Komljenović, 2:03:19

Ukupno vodeći u M-60:

MARIO OBRADOVIĆ, 633,0 boda (svih 11 nastupa)

M-65

 1. Zvonko Maduna, 2:00:53
 2. Josip Barić, 2:10:20

Ukupno vodeći u M-65:

ZVONKO MADUNA, 490,2 boda (svih 11 nastupa)

MUŠKI UKUPNO:

 1. Ante Živković, 1:20:01
 2. Nikola Smolić, 1:20:30
 3. Ambrož Rožman, 1:21:30
Jučer najbolji sa svojom trećom pobjedom u pet nastupa,
Ante Živković

Kod muškaraca na dugoj stazi, potpunu dominaciju naših susjeda iz dežele “kvari” odlični i uporni Juro Buljan, i nalazi se na drugom mjestu malo manje od 8 bodova iza Ambroža, a samo 4 boda ispred Aleksa. Opet imamo zagarantiranu dramu do kraja, još 2 kola:

 1. Ambrož Rožman, 696,2 boda (10 nastupa, 1 pobjeda)
 2. Juro Buljan, 688,5 bodova (9 nastupa, 2 pobjede)
 3. Aleks Weiss, 684,3 boda, (11 nastupa)

Na dugoj stazi kod muškaraca ćemo imati neizvjesnost do kraja, kao prošle sezone, pogotovo ako se ozbiljno umiješa i Ante Živković, koji ima šanse skupiti još 2 nastupa u preostalim kolima, a načinom na koji trči, mogao bi biti na 695 bodova i sigurno se ubaciti među vodeće. A moram spomenuti i odličnog Nikolu Smolića, sa također 5 nastupa i šansom za plasman, samo ima jedno slabije kolo i morao bi ići maksimalno oba kola do kraja i mogao bi biti na cca 660 bodova, što nije dovoljno za postolje, ali bi uzeo pobjedu u svojoj kategoriji.

Ukupno vodeći na dugoj stazi, prošlogodišnji pobjednik,
Ambrož Rožman

EKIPNO

Naše jedinstveno ekipno natjecanje ide dalje. U konkurenciji je devet ekipa. Vodeće su:

 1. 100% Trail – 3650,52 boda
 2. CROSLO MIX– 3585,19 bodova
 3. #BREGANILYRUNNERS – 3044,94 boda

Vodeća je ekipa 100% Trail, no prate ih u stopu CROSLO MIX. U ekipnom natjecanju se zbrajaju svi nastupi do kraja 13. kola, sa po 2 najbolja trkača i trkačice iz ekipe. Dakle, bitno je ići maksimalno do kraja, sva kola, i to daje posebnu draž. Ukupni poredak pogledajte ovdje za sve, pojedinačno, kategorije i ekipno.

Nema odmora, u subotu, 8. veljače, idemo sa 12. kolom. Još malo!

Vaš dopisnik iz inozemstva Željko Oreški.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.