Radost trčanja ili kako je 180 trkača slavilo život

Period od Božića do Sveta tri kralja, svi su zabundani, kukaju da im je hladno sada kada je napokon došla zima, barem sa temperaturama (niskim), ako ne sa snijegom, dani su kratki, cesta je skliska, papica je fina, još uvijek na stolu hrpa kolača…samo treba dočekati proljeće.

start 7. kola 7. sezone SZTL-a: 180 sudionika!

A na to će sudionik naše lige: A, to je ono vrijeme kada u šumi nema žive duše, kada u tom istom periodu Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor organizira čak dva kola Samoborske zimske trail lige. To je kada se magla šunja zajedno sa našim koracima, uzmičući pred, oba puta, prekrasnim zimskim suncem na tih preko 500 metara nad morem. To je ono kada se osim žamora prije starta ne čuje ništa drugo, a nakon toga se čuju skladni koraci stotine presretnih trkača, koji skupljaju kilometre u tom skladu prirode i ljepoti svjetla, zraka sunca. U duši im vlada mir i svakim korakom su sve odlučniji da će doći i sljedeće subote, jer to što mogu doživjeti na našoj ligi u tim trenucima nema na LED televizorima, niti na PS4, niti na XBox-u. To se ne može opisati, to se mora doživjeti.

startni broj 7. sezone SZTL-a designed by Mimi

Dokazi nisu potrebni, no ja osobno, a i dosta naših prijatelja trkača, volimo malo statistike, da začini ovaj uvod, prije samih detaljnih rezultata našeg 7. kola SZTL-a. Ušavši u drugo poluvrijeme sedme sezone, ponosno ističemo da je već 1010 puta podignut naš novodizajnirani startni broj u ovih 7 kola, što logično daje prosjek posjećenosti od čak 144 natjecatelja po kolu. Veliko vam hvala za to povjerenje i ushićenost koju osjetimo svake subote u našem domu na Poljanicama. Te količine adrenalina i endorfina, kada bi se mogle nabaviti na recept, učinile bi sretnima cijele gradove, koliko ste vi svi razdragani i spremni uživati prije starta. A jučer vas je bilo kao nikada do sada, čak 180! Mnoge manje utrke su se odvijale sa manjim brojem sudionika, a ovo je “samo” redovito kolo naše lige. Takva posjećenost je rezultat dobrog marketinga, fer odnosa prema svim sudionicima, kružne staze, odlične organizacije, domaćinske atmosfere u Lovačkom domu na Poljanicama, no reći ćemo da je ovo jučer bio i dobar splet nekih okolnosti, prekrasnog zimskog, sunčanog vremena, odluke mnogih trenera da dovedu svoje članove na odrađivanje zimske baze na naše brege. Stoga velika hvala AK Sljeme, AK Dubrovnik, SAK FIT, AK Zabok, AK Maksimir, AK Zaprešić, Adidas Runnersima, BBK Krpelj, HPD Bregana, OK Jelen, OK Kapela, OK Japetić, SRK Alba, TK 3Max, AK Jastreb 99, Jastreb Extreme, SD Vrhovac, AK Vrbovec, i svim udrugama i klubovima, koji svoje najbolje predstavnike šalju iz Slovenije, ali i iz Francuske, dakle imali smo, kao i uvijek i međunarodni karakter naše lige, koja je prepoznata daleko izvan granica naše općine, županije i lijepe. I na kraju ovog uvoda, još uvijek opijen fantastičnom atmosferom jučer, moram spomenuti autora točno 700 fotografija, koje vas toliko vesele kada ih nađete na našim FaceBook stranicama istoga dana kada završi kolo (to iziskuje puno truda, vjerujte), dakle Sebastijan Juriša vas je “lovio” na dvije lokacije, na nizbrdici od starta prema Maričkinom mlinu, i prije prvih kuća, iznad OPG Oslaković na Prekrižju, dok je moja malenkost pridodala 358 fotografija sa završne nizbrdice prije ulaska u cilj. Sve ih možete vidjeti u 6 albuma na našoj ligaškoj FB stranici, i slobodno dijeliti dalje. Hvala vama na odličnom poziranju i Sebastijanu na vrhunskom oku i zapaženim detaljima.

slijeva na desno: Sebastijan Juriša, Franjao, Marko Majsec, moja malenkost, Šunja

REZULTATI

Jučer su se natjecatelji rasporedili na način da je rekreativnu stazu trčalo rekordnih 18 natjecatelja, zatim čak 96 na kratkoj stazi (što nije rekord, u 2. kolu je bilo 99) i nevjerojatnih 66 na dugoj. S obzirom na idealnih nekoliko celzijevaca iznad nule, suho vrijeme i na inače blatnim djelovima, stvrdnutu stazu, novi rekordi su bili očekivani, pogotovo što su se na pojedinim stazama pojavili inače neredoviti sudionici lige, ali velika imena u hrvatskom trčanju na trail i planinskim stazama. Danas ćemo osim, prošlog puta započete analize sa vodećima po kategorijama, krenuti i sa brojanjem onih, za sada rijetkih, koji već imaju uvjet za plasman, jer nisu izostali/le niti na jednom od održanih 7 kola, a koliko je dovoljno za plasman.

Također jedna napomena za analizu rezultata, koji slijede. S obzirom na sve veću količinu podataka koje je potrebno obrađivati i preko 1000 natjecatelja koji su barem jednom nastupili u bilo kojem kolu, na bilo kojoj stazi, nećemo više navoditi osobne najbolje rezultate (PB), da ne pogriješimo ili ne zaboravimo, nenamjerno, nečiji PB istaknuti. Vi sami za sebe znate i brojke koje navodimo su službene, sa stotinka.hr. Navodimo samo rekorde, kada ih ima, a bilo ih je opet 3 od šest!

Krenimo redom, prvo sa današnjim pobjednicima i ukupnim poretkom na rekreativnoj stazi, gdje ne nagrađujemo plasman po starosnim kategorijama.

REKREATIVNA STAZA

Rekreativna staza, dužine je 3,63 kilometra, sa 144 metra uspona. Nastupilo je rekordnih 18 natjecatelja (15 žena i 3 muškarca).

Postignuti su sljedeći rezultati:

Žene:

 1. Dora Delić, 24:30 (st.br. 19)
 2. Sara Delić, 24:46 (st.br. 20)
 3. Marcela Cerovac, 24:47 (st.br. 50)

Muškarci:

 1. Zdravko Cerovac, 26:27 (st.br. 48)
 2. Matija Mutak, 36:43 (st.br. 43)
 3. Mateo Jagustović, 50:38 (st.br. 39)

Žene, ukupno nakon 7. kola:

 1. RINA PRIŠLIN, 436,9 bodova (5 nastupa),
 2. JOSIPA ŠUNJIĆ, 392,7 bodova (6 nastupa),
 3. DORA DELIĆ, 391,8 bodova (4 nastupa).

Ništa još nije gotovo, nitko nema još potrebnih 7 nastupa, no, mlađa kadetkinja Rina Prišlin je i dalje vodeća u poretku, no nije još sigurna na na postolju. I dalje ju prati, Josipa Šunjić, dok je do skora treća Ana Kolar Ištuk, pala na peto mjesto. Ona će nastaviti svoju borbu za postolje sredinom siječnja, kako mi je rekla kada smo se sreli u “civilu”. Ako se malo detaljnije pogledaju ukupni rezultati i uzme u obzir da će poredak biti realniji kada tri vodeće budu imale po 7 nastupa, onda ćemo vrlo vjerojatno imati dosta drugačiji poredak na kraju, jer će se zasigurno umješati i druga sestra Sara Delić, koja bi mogla konačno podijeliti postolje sa Dorom i Anom, sudeći barem po vremenima koja postižu, jer jedino njih tri idu ispod 25 minuta, kada god nastupe. Vidjet ćemo, svakako zanimljiva borba.

Ukupno vodeća nakon 7 kola – Rina Prišlin

Muškarci, ukupno nakon 7. kola:

 1. MATIJA MUTAK, 213,4 boda (3 nastupa)
 2. MATEO JAGUSTOVIĆ, 202,8 bodova (3 nastupa)
 3. DRAGUTIN VULIG, 200 bodova (2 nastupa).

Kod muškaraca je još manje elemenata za procjene, Dragutin ima dvije pobjede iz dva nastupa, no nije došao više od 3. kola. To je dovelo do pada na treće mjesto. Na drugom mjestu je ostao Mateo. A na vodeću poziciju je izbio mali Matija sa trećim nastupom, dok je preostalih 7 muškaraca skupilo po jedan nastup. Daleko je ovdje rješenje postolja, no imamo tri kandidata, koji mogu skupiti 7 potrebnih nastupa, i teoretski 7 ostalih, koji bi sada trebali doći na svako kolo do kraja sezone.

Matija Mutak – vodeći muškarac na rekreativnoj stazi nakon 7 kola

KRATKA STAZA

Na kratku stazu odlučilo se 96 natjecatelja, spremnih pretrčati ili prehodati 7,7 kilometara i popeti 450 metara po vrlo povoljnom vremenu za trčanje. 38 dama i 58 muškaraca je startalo.

Kod žena opet je došla Helena Gleđa i popravila osobni, ujedno i rekord staze, Petra Crnković, se vratila u bitku za vrh poretka., zajedno sa Valentinom Ladikom i Brižit Jagarinec. Također, 4 dame imaju osiguran plasman sa svih sedam nastupa od početka sezone: Brižit Jagarinec, Valentina Ladika, Vesna Štraus i Ivana Prišlin. Bravo!

Kod muškaraca je kratka staza nudila okršaj rekordera staze Matije RazumaNikole Špoljara (koji je došao popraviti rezultate na nekim segmentima Strave?!), zatim Marka Grdanjskog, Petra Delića i Maria Mutaka. No, Špoljar je doveo i Damira Hršaka iz AK Zabok za koji i sam trči, a Helena i Ante Živković su doveli Ivana Bulića iz AK Dubrovnik. Bilo je ludo i brzo! Osvrnut ćemo se i na trenutno vodeće u svakoj kategoriji, kao i one koji su plasirani već sa sedam nastupa. Kod muškaraca, plasman su osigurali sa sedam nastupa: Mario Mutak, Goran Štraus, Tihomir Pauković i Ivan Potisk. Idemo redom po kategorijama, prvo žene.

Ž-S

 1. Petra Crnković, 51:10
 2. Lana Gerjević, 54:57
 3. Mirna Sokolić, 58:25
Petra Crnković, najbolja seniorka jučer i druga ukupno, kao i druga u ukupnom poretku, velika favoritkinja za ukupnu pobjedu u sezoni na kratkoj stazi

Ukupno vodeća u Ž-S:

VALENTINA LADIKA, 587,2 boda (svih 7 nastupa)

Razigrana i sretna Valentina Ladika, sedam nastupa, vodeća seniorka

Ž-35

 1. Jelena Slijepčević, 53:59
 2. Rita Biliš, 54:02
 3. Lucija Vojnović, 54:17
Jelena Slijepčević, jučer najbolja, a ukupno 4. u kategoriji

Ukupno vodeća u Ž-35:

BRIŽIT JAGARINEC, 607 bodova, (svih 7 nastupa)

Brižit Jagarinec, sedam nastupa, vodeća u kategoriji, ali i ukupno. žene, kratka staza

Ž-40

 1. Helena Gleđa, 44:10, novi rekord staze (opet!)
 2. Maja Paskaš, 52:16
 3. Martina Pattiera, 55:00
Helena Gleđa, drugo kolo zaredom ruši rekord staze, pomicanje granica…

Ukupno vodeća u Ž-40:

RENATA KENDA, 470,1 bod (6 nastupa)

Renata Kenda, jučer 4. u kategoriji, no ukupno vodeća u Ž-40

Ž-45

 1. Iva Venne, 56:33
 2. Milena Rašeta, 1:16:10
 3. Sanja Ljubić, 1:24:12
Iva Venne, jučer najbolja u Ž-45, tek tri nastupa, ali već 3. ukupno u istoj kategoriji

Ukupno vodeća u Ž-45:

ŽELJKA PAVLIĆ, 395,5 bodova (5 nastupa), jučer je nije bilo

Željka Pavlić na prošlom kolu naše lige, ukupno vodeća u Ž-45

Ž-50

 1. Višnja Kovačić, 1:00:36
 2. Tihana Kunštek, 1:03:21
 3. Tanja Šarić, 1:03:42
Višnja Kovačić, najbolja jučer među Ž-50, trenutno druga ukupno u istoj kategoriji

Ukupno vodeća u Ž-50:

TIHANA KUNŠTEK, 447,8 bodova (6 nastupa)

Tihana Kunštek, vodeća ukupno u Ž-50, nakon 7 kola

Ž-55+

 1. Vesna Štraus, 1:01:05
 2. Marlena Čuljak Aleksić, 1:04:35
 3. Darija Vrkić, 1:12:57
Vesna Štraus, pobjednica najiskusnije kategorije žena na kratkoj stazi, kao i ukupno vodeća u istoj kategoriji

Ukupno vodeća u Ž-55+:

VESNA ŠTRAUS, 556,9 bodova (svih 7 nastupa, osiguran plasman)

ŽENE UKUPNO:

 1. HELENA GLEĐA, 44:10, novi rekord staze
 2. PETRA CRNKOVIĆ, 51:10
 3. MAJA PASKAŠ, 52:16.

U ukupnom poretku kod žena, nakon odrađenih 7 kola, poredak je sljedeći:

 1. Brižit Jagarinec, 607,0 bodova (7 nastupa)
 2. Valentina Ladika, 587,2 boda (7 nastupa)
 3. Petra Crnković, 563,2 boda (6 nastupa)

Brižit, Valentina i Petra su vodeće, no Petra ima nastup manje, tako da nakon što sve odrade po 7 kola vidjet ćemo pravi poredak, no svakih dodatnih 5 bodova u sljedećim kolima može do kraja biti presudno.

Muški su se po kategorijama plasirali ovako.

M – kadeti

 1. Ivan Ljubić, 53:16

Ukupno vodeći u M-kadeti:

IVAN LJUBIĆ, 400,7 bodova (6 nastupa)

Ivan Ljubić, najbolji kadet na kratkoj stazi i jučer i ukupno

M – 23

 1. Ivan Pikija, 51:13

Ukupno vodeći u M-23:

IVAN PIKIJA, 226,7 bodova (3 nastupa)

Ivan Pikija, vodeći u M-23, jučer i ukupno

M-S

 1. Nikola Špoljar, 34:30, novi rekord staze
 2. Ivan Bulić, 36:06, vrijeme bolje od dojučerašnjeg rekorda staze
 3. Damir Hršak, 36:27
odlični Nikola Špoljar, jučer postavio novi rekord kratke staze

Ukupno vodeći u M-S:

MATIJA RAZUM, 576,5 bodova (6 nastupa)

Matija Razum, jučer 4. senior, no ukupno vodeći u M-S i ukupno na kratkoj stazi

M-35

 1. Mario Mutak, 45:19
 2. Petar Delić, 46:52
 3. Marijo Matešić, 47:23
Mario Mutak, jučer najbolji u M-35, a preuzeo je i vodstvo u ukupnom poretku iste kategorije

Ukupno vodeći u M-35:

MARIO MUTAK, 567,4 boda (svih 7 nastupa)

M-40

 1. Marko Grdanjski, 44:47
 2. Branimir Pongrac, 49:45
 3. Alan Balać, 54:02
Marko Grdanjski iz Bregane, najbolji jučer i ukupno u kategoriji M-40

Ukupno vodeći u M-40:

MARKO GRDANJSKI, 506,4 boda (6 nastupa)

M-45

 1. Matjaž Pintarić, 46:12
 2. Željko Stojanović, 48:36
 3. Zdravko Draženović, 50:26
Matjaž Pintarić, samo jedan od mnogih odličnih trkača iz Slovenije, najbolji jučer i ukupno u svojoj dobnoj kategoriji

Ukupno vodeći u M-45:

MATJAŽ PINTARIĆ, 410,8 bodova (5 nastupa)

M-50

 1. Danijel Nestić, 46:20
 2. Robert Orehoci, 48:27
 3. Tihomir Pauković, 52:07
Jučer prvi puta na našim stazama, Danijel Nestić, najbolji u M-50

Ukupno vodeći u M-50:

TIHOMIR PAUKOVIĆ, 496,7 bodova (7 nastupa, osiguran plasman)

Tihomir Pauković, vodeći u M-50, sa osiguranim plasmanom sa svih sedam nastupa ove sezone

M-55

 1. Damir Matan, 51:25
 2. Davor Hrnčić, 55:15
 3. Hrvoje Aleksić, 59:11
Jučer najbolji u kategoriji sa svojim prvim nastupom ove sezone, Damir Matan

Ukupno vodeći u M-55:

DAVOR HRNČIĆ, 335,0 bodova (5 nastupa)

Vodeći u kategoriji sa pet nastupa, Davor Hrnčić

M-60

 1. Goran Štraus, 50:54 (svih 7 nastupa, osiguran plasman)
 2. Ivan Potisk, 1:22:56 (svih 7 nastupa, osiguran plasman)
Goran Štraus, najbolji u M-60 kategoriji i ukupno vodeći, sa osiguranim plasmanom za ovu sezonu

Ukupno vodeći u M-60:

GORAN ŠTRAUS, 512,4 boda (7 nastupa)

Ovdje ćemo istaknuti da je Ivan Potisk, zajedno sa Sanjom Ljubić, opet pokazao kakvi nesebični i humani ljudi se natječu i uživaju na našim stazama. Naime, već na prvim kilometrima, nama nepoznata natjecateljica sa psom je krivo stala i uganula gležanj, gdje su Ivan i Sanja pružili prvu pomoć, bandažirali joj zglob i onda nastavili utrku. Svaka čast! Nagradit ćemo ih za ovakav postupak i iskazani fair play, startninom za jedno od sljedećih kola naše lige, po njihovom izboru.

M-70

 1. Ivan Pongrac, 55:56

Ukupno vodeći u M-70:

IVAN PONGRAC, 422,4 boda (6 nastupa)

Naš najbrži veteran na kratkoj stazi, Ivan Pongrac, M-70

MUŠKARCI UKUPNO:

 1. Nikola Špoljar, 34:30, novi rekord staze
 2. Ivan Bulić, 36:06, vrijeme bolje od dojučerašnjeg rekorda staze
 3. Damir Hršak, 36:27

Kod muškaraca se nastavlja zanimljiva borba, bivšeg rekordera staze Matije Razuma te odličnih Maria Mutaka i Josipa Domjančića, koji su prva trojica plasiranih, te Marka GrdanjskogGorana Štrausa i ostalih. Nakon poravnanja broja nastupa i maksimalnih mogućih bodova iza 8. kola kada će vodeći trojac uloviti plasman, imat ćemo realniji omjer bodova, no poredak je sljedeći, nakon sedam odrađenih kola:

 1. Matija Razum, 576,5 bodova (6 nastupa)
 2. Mario Mutak, 567,4 boda, (7 nastupa)
 3. Josip Domjančić, 565,3 boda, (6 nastupa).

DUGA STAZA

Rekordnih 66 natjecatelja se odlučilo za najdužu i najstrmiju stazu. Trebalo je savladati 940 metara uspona na 15,5 kilometara dugoj trasi. Ukupno 17 žena i 49 muškaraca, od čega su dvojica odustala jučer. Gostujuća vrhunska trkačica Ana Štefulj je postavila novi rekord staze, uz standardno odlične Nolu Jandrečić i Ines Bašić. Tu se umješala ispred njih Lucija Kopić iz Zaprešića. Nastupila je i hrvatska reprezentativka u svim ekstremnim trkačkim disciplinama iz AK Sljeme, Antonija Orlić. Kod dama, jedino Antonija Kalšan ima sve nastupe i osiguran plasman.

Kod muškaraca osim odlične slovenske ekipe, pojavio se naš, prošle godine redoviti natjecatelj, Nikola Smolić i skinuo drugo vrijeme staze, ispred Ante Živkovića iz AK Dubrovnik, koji je opet bio ispred pobjednika u dva kola zaredom Jure Buljana iz AK Maksimir. Kod muškaraca na dugoj stazi su čak osmorica bili vrijedni i došli svakoga od sedam puta ove sezone i osigurali plasman:

 1. Aleks Weiss
 2. Ambrož Rožman
 3. Boštjan Zlobko
 4. Mario Obradović
 5. Tomislav Pađan
 6. Tomislav Ljubić
 7. Zvonko Maduna
 8. Zvonimir Markić

Bravo! Kod žena su se “postolja” u kategorijama podjelila ovako:

Ž-S

 1. Ana Štefulj, 1:30:16, novi rekord staze!!
 2. Lucija Kopić, 1:37:15
 3. Nola Jandrečić, 1:41:27
Ana Štefulj, projurila je nabrže od svih žena na dugoj stazi ove sezone, od kada smo postavili ovu stazu

Ukupno vodeća u Ž-S:

NOLA JANDREČIĆ, 589,0 bodova

Ukupno vodeća i u Ž-S i na dugoj stazi generalno, Nola Jandrečić

Ž-35

 1. Diana Sabljić, 2:27:40
Jučer najbolja u kategoriji Ž-35 na dugoj stazi, naša Diana Sabljić

Ukupno vodeća u Ž-35:

GORANA TEŽAK, 189,2 boda, nije nastupila od 3. kola, ne znamo ako će ići za plasmanom, no druga u kategoriji na dugoj stazi je Diana Sabljić sa također dva nastupa. Potrebno je sakupiti 7 za plasman.

Ž-40

 1. Antonija Orlić, 1:33:37
 2. Adriana Juriša, 1:50:44
 3. Nikolina Gavrovski Majsec, 1:52:14
Naša višestruka svjetska viceprvakinja, dolazi i uživa na našoj ligi, Antonija Orlić

Ukupno vodeća u Ž-40:

ADRIANA JURIŠA, 503,0 boda (6 nastupa)

Ništa ju ne može zaustaviti (udareno koljeno), vodeća u Ž-40 na dugoj stazi,
Adriana Juriša

Ž-45

 1. Renata Hršak, 1:58:16
 2. Elza Božić, 2:11:33
 3. Nada Kaštelan, 2:23:00
Renata Hršak, biciklistica koja voli naše utrke, pobjednica Ž-45

Ukupno vodeća u Ž-45:

IVANA LOJO, 368,2 boda (5 nastupa u prvih pet kola), Ivane nema već dva tjedna, nadam se da će nastaviti sa dolascima.

Ž-50

 1. Sandra Juhaz, 2:08:42
 2. Antonija Kalšan, 2:18:28
 3. Tamara Iharoš, 2:56:25
Sandra Juhaz, prošlogodišnja pobjednica, jučer najbolja u Ž-50

Ukupno vodeća u Ž-50:

ANTONIJA KALŠAN, 481,6 bodova (svih 7 nastupa, jedina od dama sa duge staze)

Vodeća u Ž-50 i jedina dama na dugoj stazi sa svim nastupima, Antonija Kalšan

ŽENE UKUPNO:

 1. Ana Štefulj, 1:30:16, novi rekord staze
 2. Antonija Orlić, 1:33:37
 3. Lucija Kopić, 1:37:15

Ukupni poredak se ustabilio, sve tri vodeće imaju po 6 nastupa, a Ines samo 5, tako da ćemo za pravo stanje trebati sačekati 9. kolo, kada će vjerojatno većina favoritkinja i onih koje preferiraju na postolje, imati po 7 nastupa i biti usporedive. No, izvjesno je da to mogu biti Nola, Ines i Adriana. Stanje nakon 7 kola je sljedeće:

 1. Nola Jandrečić, 589,0 bodova, (6 nastupa)
 2. Adriana Juriša, 503,0 bodova, (6 nastupa)
 3. Nikolina Gavrovski Majsec, 499,3 bodova (6 nastupa)
Rivalstvo koje je prešlo u prijateljstvo, Ines i Nola, favoritkinje za postolje kada skupe
7 nastupa

Muškarci po kategorijama izgledaju ovako:

M-S

 1. Ante Živković, 1:18:58
 2. Bojan Kuljić, 1:35:30
 3. Marin Košutić, 1:36:48
Pobjednik seniorske konkurencije jučer, Ante Živković

Ukupno vodeći u M-S:

BORUT ŽIČKAR, 369,3 boda

Boris je i dalje vodeći, iako ga nema od 5. kola. U ovoj kategoriji nitko nema više od 4 nastupa, nadamo se da će skupiti još tri nastupa do 15.2.2020.

M-35

 1. Vedran Šer, 1:36:26
 2. Krešimir Ležaić, 1:45:09
 3. Dražen Bakarić, 1:52:00
Najbolji u M-35 jučer, Vedran Šer, ukupno vodeći u toj kategoriji

Ukupno vodeći u M-35:

VEDRAN ŠER, 419,3 boda (5 nastupa)

M-40

 1. Aleks Weiss, 1:23:13
 2. Zoran Zoričić, 1:36:06
 3. Zoran Jelaković, 1:36:08
Aleks Weiss, najbolji u M-40 jučer, ali također i ukupno vodeći u istoj kategoriji

Ukupno vodeći u M-40:

ALEKS WEISS, 628,6 bodova (svih 7 nastupa)

M- 45

 1. Juro Buljan, 1:22:10
 2. Ambrož Rožman, 1:22:58
 3. Boštjan Zlobko, 1:26:17
Juro Buljan, treći ukupno jučer i najbolji u svojoj M-45 kategoriji

Ukupno vodeći u M-45:

AMBROŽ ROŽMAN, 628,5 bodova (svih 7 nastupa)

Prošlogodišnji pobjednik je vodeći u svojoj M-45 kategoriji, a ukupno drugi za svega
0,1 bod!

M- 50

 1. Alen Štefanić, 1:23:05
 2. Tomislav Pađan, 1:41:05
 3. Daniel Ronan Gwendal, 1:46:58 (trčao bosonog!)
Jučerašnji pobjednik u M-50, Alen Štefanić, prvi puta na našoj novoj stazi

Ukupno vodeći u M-50:

STANKO BROZOVIĆ, 530,4 boda (6 nastupa), nije ga bilo jučer

M- 55

 1. Nikola Smolić, 1:17:03, drugo vrijeme ikada na ovoj stazi
 2. Stanislav Duh, 1:47:57
 3. Gordan Golja, 2:56:25
Prvi jučer ukupno, Nikola Nikica Smolić, sa drugim vremenom staze ikada

Ukupno vodeći u M-55:

STANISLAV DUH, 221,0 bodova (3 nastupa)

Jučer drugi u kategoriji, ali ukupno vodeći u M-55, Stanislav Duh

M-60

 1. Mario Obradović, 1:32:06

Ukupno vodeći u M-60:

MARIO OBRADOVIĆ, 591,8 bodova (svih 7 nastupa)

Mario Obradović, pobjednik kategorije M-60 i ukupno vodeći u istoj

M-65

 1. Zvonko Maduna, 2:04:58

Ukupno vodeći u M-65:

ZVONKO MADUNA, 448,3 boda (svih 7 nastupa)

Najbrži veteran i ukupno vodeći u M-70

MUŠKI UKUPNO:

 1. Nikola Smolić, 1:17:03
 2. Ante Živković, 1:18:58
 3. Juro Buljan, 1:22:10

Kod muškaraca na dugoj stazi, potpuna dominacija naših susjeda iz dežele:

 1. Aleks Weiss, 628,6 bodova, (7 nastupa)
 2. Ambrož Rožman, 628,5 bodova (7 nastupa)
 3. Boštjan Zlobko, 606,5 bodova (7 nastupa)

Gledajući razlike i redovitost, mogli bismo opet na dugoj stazi kod muškaraca imati dramu do kraja, kao prošle sezone, pogotovo, ako se umiješa i Juro Buljan nakon što skupi dovoljan broj nastupa. Inače su trenutno među prvih pet na dugoj stazi četiri naša prijatelja iz dežele.

EKIPNO

Naše jedinstveno ekupno natjecanje ide dalje. U konkurenciji je devet ekipa. Vodeće su:

 1. 100% Trail – 2376,49 bodova
 2. CROSLO MIX– 2286,81 bodova
 3. #BREGANILYRUNNERS – 2031,35

Vodeća je ekipa 100% Traila. I dalje je jako bitno da uočite razliku od pojedinačnog poretka, gdje nakon sedam nastupa, možete zaraditi po 5 bodova bonusa za svaki sljedeći nastup na istoj stazi, u ekipnom natjecanju se zbrajaju svi nastupi do kraja 13. kola, sa po 2 najbolja trkača i trkačice iz ekipe. Dakle, bitno je ići maksimalno do kraja, sva kola, i to daje posebnu draž. Ukupni poredak pogledajte ovdje za sve, pojedinačno, kategorije i ekipno. Ovo načelo redovitosti su iskoristili trkači iz Bregane i preskočili su Tko je brži ili zec? i zauzeli treće mjesto.

Drago mi je da su mnogi klubovi počeli svoje treninge dužine vikendom odrađivati na našoj ligi na dugoj stazi (ili kraćoj za one kojima je to dovoljno), a među njima se ističe SAK FIT iz Zaprešića koji su došli sa brojnom ekipom i ostvarili odlične rezultate o kojima možete pročitati ovdje.

ekipa iz Zaprešića

Vidimo se svake subote, od 8:00 sati kada počinjemo sa prijavama, koje, napominjemo, završavaju u 9:45, da bismo startali u 10:00, do naše tradicionalne tombole, u 13:00 sati. Sljedeće kolo je u subotu 11.1.2020. u 10:00 sati.

Naša liga promiče zdravlje, atmosfera je predivna, svi su nasmijani i sretni, a za kraj možemo reći i #samoljubav.

#samoljubav Ana i Sebastijan, redoviti na našoj ligi

ZO

P.S.

Bojan Kuljić trčao je sa GoPro kamerom i napravio odličan presjek zbivanja na našem 7. kolu lige. Uživajte!

One comment

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.