Velika srca su trčala šesti puta

Kao i proteklih pet godina, i ove, dakle po šesti puta, prve nedjelje u prosincu, naš Klub svoje snage, energiju i organizaciju volontera usmjerio je na stvaranje barem malo bolje budućnosti djeci koja nemaju adekvantnu roditeljsku skrb i o kojima brine Udruga Nova budućnost. Okupili smo se, raširili uhodano naše štandove, koje je nesebično postavio Komunalac Samobor, rasprostrli uhodano pozicije za prijave, donacije, okrjepe, DJ punkt i čekali od 9:00 sati prve trkače i hodače da nam se pridruže u ovom prvom prosinačkom, hladnom jutru.

svega je bilo u izobilju..

Zahvaljujući našim dragim sponzorima koji su nama od prvih Srca, kao i našim pratiteljima humanitarnih zbivanja iz Uniqa osiguranja, i prije starta smo bili svjesni da ćemo ove godine rušiti nove rekorde u iznosu prikupljenih donacija. Hrvatski strukovni sindikat kontrolora letenja i Hrvatska udruga kontrolora letenja učinili su svoje, darivali su bez razmišljanja, jer jednostavno mogu i žele i na tome im veliko hvala u ime dječice koja će imati bolje uvjete barem nekoliko sljedećih mjeseci od onoga što je prikupljeno.

start preko 380 trkača već u 10 sati

Na prostoru nekadašnje samoborske vojarne već na startu u 10 sati našlo se 380 velikih srca, koja su i ove godine odlučila potrčati ususret novoj budućnosti za djecu bez roditeljske skrbi, a nešto prije 11 sati taj broj je narastao na 500-tinjak trkača ili hodača na stazi čiji krug iznosi 720 metara. Tako se broj sudionika “opasno” približio lanjskom, i bilo je izvjesno da ćemo ga najvjerojatnije i premašiti.

Sve je na početku ispratio Sveti Nikola, posebno na radost djece, za koju je pripremio i uvijek primamljive bombone. Na stazi su, dakle, i veliki i mali, sportaši, klupski ili pojedinačno, rekreativci, kućni ljubimci, nordijdski i obični hodači, ali i 10-ak ozbiljnih trkača koji su do 14 sati, do kada je trajala akcija, odlučili istrčati maraton i možda na njemu srušiti i svoj osobni rekord. Svatko je na kraju svojih istrčanih dionica organizatorima prijavio broj istrčanih krugova što su, uz vlastitu donaciju trkača, svojim novčanim doprinosom uvišesterostručili kontrolori letenja, koji je od prvog dana uz ovu akciju.

Sv. Nikola sa Tatjanom Oreški, volonterkom na Velikim srcima

Ni jedna od dosadašnjih 6 akcija Velika srca trče nije prošla bez jedne od ključnih trkačica u organizacijskom smislu, Petre Aralice, pa tako niti ova, ali ovaj put, uz sestru Ivanu, i s pojačanjem, najmlađim sudionikom Velikih srca 2019., malim Antom koji još nije napunio ni 2 mjeseca života i ovo mu je bilo sportsko krštenje.

Idejna začetnica akcije Velika srca trče

Iako Velika srca trče nemaju natjecateljski karakter, ipak smo uočili one koji su pretrčali najviše i činili to od samoga starta do 14:00 sati kada smo odsvirali kraj, ali stvarno odsvirali kao što smo svirali od nekih 8:30 pa sve do 14:00, dva vremešna DJ-a, koji uživaju u uveseljavanju naroda i to nam je i uspjelo.

DJ K & DJ Z

Dakle, kod žena, najviše je pretrčala Sandra Juhaz, naša članica, koja je skupila 53 kruga, što je nekih 38 kilometara, i iskreno, to smo od nje i očekivali jer je vrhunska sportašica i ima čudesnu energiju, uvijek spremna širiti pozitivu.

Sandra sa prijateljicama

Kod muškaraca, od prve do posljednje minute trčao je mladi ultramaratonac, odličan čovjek, trener u Školi trčanja Omega, Nikola Rošić. Nikola je pretrčao okruglih 60 krugova, dakle prebacio je maraton i još malo, preko 43 kilometra. Respekt!

Nikola Rošić, 60 krugova!!

Također, obiteljski, sa preko 90 krugova u krugu bivše vojarne Taborec, istrčali su Luka Brezinščak i Martina Ferić Pattiera sa dva sina i preslatkom mladom kujicom.

I ona je imala VST narukvicu

Na kraju, ono najvažnije, trkači, hodači, šetači, donatori, prijatelji iz raznih sportskih klubova i udruga iz Samobora, Zagreba, Jastrebarskog, Zagorja, iz šire okolice grada Zagreba i županije, zajedno sa našim sponzorima, donirali su najviše novaca i bonova za kupovinu ikada, u ukupnoj vrijednosti od 39.389,00 kuna, ne računajući ono što će sutra biti vidljivo na žiro-računu Udruge Nova budućnost od direktnih uplata onih koji nisu bili u mogućnosti danas osobno donirati i trčati u Samoboru.

Najviše do sada, ukupno je trčao ili hodao 621 trkač, pri čemu su napravili 7073 kruga, što je otprilike 5092 kilometra, kao od Samobora do Auyuittuq National Park-a.

mali podsjetnik na sva zbivanja…hvala

Hvala svim predivnim ljudima, posebno hvala svim volonterima, bez kojih se ovakva organizacija za sve veći broj ljudi svake godine nikako ne bi mogla napraviti. Hvala Gradu Samoboru koji prepoznaje naš rad i trud i idemo dalje. Već u subotu, 7.12. naša Samoborska zimska trail liga ide dalje, sa 3. kolom.

Vidimo se!

U međuvremenu uživajte u mnoštvu fotografija objavljenih na Facebook stranici Velikih srca.

ZO

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.