PH u polumaratonu – novi ženski klupski rekord!

Danas u 22:58 i službeno stiže proljeće, a uoči njega i ove godine održan je 4. Zagrebački proljetni polumaraton powered by Heineken 0.0. Kao što se i očekivalo, pobjednik dolazi iz Kenije.

Održana je i utrka na 5 kilometara, u kojoj su, među ostalima, sudjelovali sveti Patrik i vatrogaskinja pod punom opremom.

Start je bio ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u nedjelju, 17.3. u 9 sati, a cilj na istome mjestu.

Početak utrke duge 21.098 metara, označio je gradonačelnik Milan Bandić. Na startu polumaratona pojavila su se 1054 natjecatelja, od kojih čak 6 Kenijaca. Nije bilo teško predvidjeti pobjedničku naciju.
Ukupni pobjednik muškog polumaratona bio je kenijski trkač Samuel Naibei Kiplimo koji je istrčao rekord staze 1:03:10. 

Utrku su završili gotovo svi natjecatelji – odustalo ih je samo 11.

U sklopu Zagrebačkog preljetnog polumaratona Zagreb21, održano i Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu i to u organizaciji AK Maksimir i AK Maraton 2000. Po toplom i vjetrovitom vremenu naslov ovogodišnje prvakinje Hrvatske osvojila je Bojana Bjeljac u vremenu 1:14:03 koja je bila i ukupna pobjednica ženskog polumaratona i obranila je prošlogodišnji naslov. Druga je bila Matea Parlov sa 1:16:27, a treća Ana Štefulj sa 1:19:22.

U muškoj konkurenciji naslov prvaka Hrvatske u polumaratonu osvojio je Petar Bratulić u vremenu 1:09:42 koji je bio i najbolje plasirani hrvatski natjecatelj osvojivši ukupno 5. mjesto i koji je također obranio prošlogodišnji naslov. Drugi je bio Goran Grdenić sa 1:10:15, a treći Dorian Miškulin sa 1:12:03.

Naslov ekipnog prvaka Hrvatske u muškoj konkurenciji osvojio je AK Kvarner u sastavu Goran Grdenić, Antun Rudolf Pavelić i Ivan Dračar u ukupnom vremenu 3:35:57. Drugo mjesto pripalo je AK Zabok (Nikola Špoljar, Marko Gorički i Matija Grabovečki) sa 3:47:46, a treće AK Svetice (Dorian Miškulin, Nikola Mikulić i Lovre Kalac) sa 3:48:30. U ženskoj konkurenciji ekipni naslov prvaka Hrvatske osvojile su trkačice AK Svetice u sastavu Matea Parlov, Nikolina Stepan i Anda Tomaš u vremenu 4:02,01. Drugo mjesto pripalo je AK Sljeme(Ana Štefulj, Ingrid Nikolesić i Veronika Jurišić) sa 4:09:50, a treće AK Dubrovnik (Tea Faber, Maja Urban i Valentina Šćur) sa 4:28:06.

No ono zanimljivo za nas je smo imali čak 11 predstavnika u službenoj konkurenciji za PH i još četvoro u konkurenciji građana. O rezultatima malo kasnije, no prvo izjava naše nove klupske ženske rekorderke Nole Jandrečić:

“Zagrebački proljetni polumaraton u nedjelju bio je veliki dan za naš Klub. Dobra atmosfera, timski duh i naporan rad tijekom zime rezultirali su
izvrsnim vremenima naših trkača na polumaratonu. Treneri nisu spavali zimski san i dobro su tempirali formu svih nas!
Treba naglasiti da smo ove godine po prvi puta uspjeli okupiti žensku cestovnu ekipu, ojačanu novim trkačicama proizašlim iz Škole trčanja
Samobor. To je zasigurno bio onaj dodatni povod da stisneš u utrci i otrčiš najbolje što možeš, jer iako smo Klub koji više njeguje trail trčanje, dobro je znati da rastemo i u cestovnom segmentu.
Čestitke svima koji su branili boje kluba i veselim se nadolazećoj sezoni!”

Rezultati najboljih troje u svakoj konkurenciji su uzimani za ekipni poredak, pa navodimo naše najbolje polumaratonce:

Žene:
Nola Jandrečić – 1:37:49
Diana Sabljić – 1:45:32
Mirela Resanović – 1:51:21
Još su trčale: Iva Venne, Daniela Popović Budi, Nikolina Gavrovski Majsec za PH te Mirjana Mandić u konkurenciji građana.

Diana Sabljić

U konkurenciji muškaraca smo imali 4 predstavnika, a najbolja tri su:

Miroslav Žingor – 1:33:33
Nenad Koletić – 1:34:12
Tomislav Horvatek – 1:50:07.

Još trčali: Tomislav Tomek Japunčić i Željko Oreški za PH, te Sebastijan Terihaj i Krešimir Mandić u konkurenciji građana, a Alen Sambolec ovoga puta za MUP.

Sljedeće veliko okupljanje već u nedjelju na 100% Trail-u, koji je otvorenje ovogodišnje sezone KontinenTrail lige.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.