PLAN I PROGRAM

PLAN I PROGRAM ŠKOLE TRČANJA SAMOBOR

Škola trčanja Samobor

Škola trčanja Samobor je projekt Kluba cestovnog i planinskog trčanja Samobor namjenjen odraslim osobama koje se žele baviti rekreativnim trčanjem.  S ponosom možemo reći da iza sebe imamo 6 uspješnih generacija trkača od kojih se većina nastavila baviti trčanjem trenirajući u našem Klubu.

U Školu ste dobrodošli svi Vi koji želite napraviti pozitivnu promjenu u svom životu, pokrenuti se, ili pak sistematizirano, planski trenirati pod nadzorom trenera. Godine, spol i trenutna kondicija nisu uvjet za prijavu, jer ćemo za svakoga od vas pronaći odgovarajuću trening grupu.  

NUDIMO VAM:

 • grupne treninge 3 puta tjedno u trajanju od 60 min
 • rad u malim grupama (10-15 trkača)
 • tjedni plan treninga koji vikendom stiže na email adresu
 • organizaciju odlaska na 2 utrke za vrijeme trajanja škole
 • edukativna predavanja
 • majicu Škole trčanja Samobor
 • diplomu o uspješno završenoj školi trčanja

PROGRAM ŠKOLE TRČANJA

Škola trčanja traje 8 mjeseci (ožujak – listopad) i u tom periodu vas postepeno uvodimo u svijet rekreativnog trčanja. Program je osmišljen tako da krećemo od osnova trčanja, provođenjem vježbi za jačanje muskulature koja nam je potrebna za trčanje i pripremanjem tijela za nadogradnju treninga.

Ne trebate se bojati naglog starta i stresa za svoje tijelo jer ćemo u prvom mjesecu treniranja kombinirati hodanje i trčanje, te postepeno raditi i napredovati do 15, 30, pa na kraju i 60 minuta trčanja. Čini Vam se nemoguće? Usudite se! Jer su do sada svi uspjeli, a mi smo im u tome pomogli.

Treninzi se održavaju 3 puta tjedno na atletskoj stazi u bivšoj vojarni Taborec, u ljetnim mjesecima u park šumi Tepec, a traju 60 minuta (u početku i kraće). Svaki trening sastoji se od:

 • uvodni dio – zagrijavanje
 • pripremni dio – tehnika trčanja i vježbe jačanja muskulature
 • glavni dio – trening trčanja (u početku i hodanja)
 • završni dio – istezanje

Školarci će nakon prvog testiranja biti podijeljeni u trening grupe koje im na temelju njihove trenutne kondicije najbolje odgovaraju. Svaka grupa ima svog voditelja koji trči sa vama, bodri vas i potiče da uspješno završite svaki trening.

KAKO IZGLEDA INICIJALNO TESTIRANJE?

Ovo je najčešće pitanje svih vas koji nam se odlučite pridružiti.

Inicijalno testiranje obavit ćemo na prvom treningu, a zadatak je prijeći 1 km (3 kruga na atletskoj u vojarni). Neki od vas će to istrčati, neki će kombinirati hodanje i trčanje, a neki će možda više hodati nego trčati. Kako god, ne trebate se bojati jer prvo testiranje je samo metoda kojom vas lakše možemo raspodijeliti u grupu koja će vam najbolje odgovarati.

DRUŽENJE U ŠKOLI TRČANJA

Iako je trčanje individualan sport, škola trčanja i treniranje u grupi nudi vam super priliku za sklapanje novih prijateljstava, a često i obnovu starih.

Osim treniranja, u 8 mjeseci koje ćemo provesti zajedno, organizirat ćemo vikend izlete u prirodi, povremene vikend treninge i Završni party na kojem će biti dodjela diploma za sve koji su uspješno završili školu trčanja.