REKREATIVNA STAZA

Rekreativnu stazu namijenili smo svima koji se još ne osjećaju spremnima za veće napore i natjecateljsko trčanje ili tek žele zaviriti u uzbudljivi svijet ovoga sporta.
Sva velika putovanja počinju prvim korakom. A taj bi korak, za sve željne promjena, zdravijeg života i uživanja u prirodi, mogao biti baš na ovoj stazi.

U nešto manje od 9 kilometara upoznajte šumske staze i putove koji se uzdižu iznad našeg lijepog grada. Polazak je na Vugrinščaku, prolazimo uz ruševine starog grada, trčimo zavojitim stazama koje je koncem 19. stoljeća u park šumu dao urediti znameniti gradonačelnik Šmidhen.

Penjemo se iznad kapelice sv. Ane pa slijedi dugi spust prema Maloj Rakovici. Ovdje se uz nas spušta istoimeni potočić pa raste prema Savi.

Duga i kratka staza uskoro skreću prema slavagorskim šumama, a mi nastavljamo za Cerje. Iz tog mirnog sela slijedi lijepi šumski spust na kojemu ćete naići na četrnaestometarsku piramidu s koje pogled leti preko visokih gora i brda koja su se natiskala oko Samobora.

Uz kapelu svetog Jurja pa po anindolskim stazama dolazimo do cilja na livadi Vugrinščaka.

Ova je staza odličan ogled za ulazak u divni svijet trail trčanja, a svakako može poslužiti i za obiteljski izlet svima kojima je Samobor u srcu.

U nastavku pogledajte kartu, visinski profil staze, galeriju slika i relive animaciju.

Ovdje možete preuzeti GPX zapis rekreativne staze.


Samobor trail 2022. je 2. kolo KontinenTrail lige 2022.