Rekreativna staza

Rekreativna staza je djelom slična našoj kratkoj stazi na Samoborskoj zimskoj trail ligi, ali u obrnutom smjeru kao i sve staze ovogodišnjeg 3. Samobor Traila.

Dakle, startate sa Poljanica, kao posljednja utrka dana u 10:00 sati, spuštate se poznatom nizbrdicom prema Prekrižju, no ne idete prema OPG Oslaković uzbrdo, već ulijevo, gotovo dva kilometra brze lagane nizbrdice do Maričkinog Mlina, desno uzbrdo, ne preskačete potok kao na SZTL, već nastavljate uzbrdo skroz do raspela na Belom Brigu, gdje idete desno. Tu je račvanje kratke i duge staze sa vašom. Za one koji znaju staru Šojkinu ligu, idete uzbrdo na Kovinšćici, u smjeru Preseke, preko samog vrha od gotovo 700 mnm, spuštate se do Preseke, gdje je križanje kratke i duge staze na zimskloj ligi, a sada mjesto gdje će se oni koji trče kratku i dugu spustiti kroz borovu šumicu i spojiti sa vašom stazom, gdje sve tri rute idu u smjeru Rancerja (748 mnm) i onda dobra dva kilometra nizbrdo sve do starta naše zimske lige na Prekrižju. No, cilj je malo uzbrdo, istim putem gdje ste i krenuli još nekih 400 metara puta sa preko 80 metara uspona za kraj. Cilj je tamo od kuda ste i krenuli, na Poljanicama, pored našeg zimskog boravišta, u odličnoj lovačkoj kleti, gdje vas čeka topli obrok i povoljna piva, ili što već želite popiti.

vaš zadatak na rekreativnoj stazi

Staza, prema mjerenju u preciznom softwareu vojnog standarda (no uvijek možete dobiti drugu vrijednost na vašim satovima) iznosi 8,18 kilometara, sa oko 400 metara uspona (različite su vrijednosti u dva softwarea). Važno je napomenuti da nemate okrepu na ovoj stazi, već u cilju, kada dođete na Poljanice, dakle, kao i na svakom trailu, pobrinite se da ponesete koliko mislite da vam je potrebno!

izgled vašeg startnog broja sa zelenim znamenkama i veličinama od 1-75

Vidimo se na podjeli startnih brojeva i na samom startu. Pratite dalje obavijesti.