10. Samoborska zimska trail liga (2022/2023) – opisi, izvještaji, rezultati! :)

Završno kolo 10. samoborske zimske trail lige- ples (po ledu) pod maskama!

Da bi sve proteklo kako i dolikuje zadnjem kolu pobrinuli su se brojni volonteri: fotografi, trkači koji pregledavaju stazu, organizatori, darivatelji…. i na kraju brojni trkači koji su istrčali naše staze posljednji put u ovom izdanju lige! Hvala svima redom! Ujedno hvala na suradnji firmi Hvat d.o.o., Energize studiju i kleti Poljanice!

Uvjeti na stazi (led, snijeg) su se pak pobrinuli da ne prođe sve glatko, a i da bude malo zanimljivo i uzbudljivo! Kako je rekao jedan trkač na stazi skližući se pri punoj brzini: “Srčeko mi je poskočilo!” Nekome od brzine, nekome od klizanja, a nekima i od preuzimanja sjajnih mjesta na postolju! Čestitamo svima koji su sudjelovali, koji su trčali po ovim čudesnim uvjetima i onima koji su pritom ostvarili sjajna mjesta u kategorijama i ukupnom poretku!

Rezultati posljednjeg kola- fašničkog kola:

 • Rekreativna staza

Muškarci:

 1. Krunoslav Špoljar M AK Fit / SD Lastavica 23:16
 2. Vinko Puskar Ind 33:21
 3. Bojan Todorović 37:32

Žene:

 1. Žana Papić ZTŠ 48:28
 2. Stana Kurtov KCIPT Samobor 49:22
 3. Eva Erdeljić 49:46
 • Kratka staza

Muškarci:

 1. Marko Vulje Tilček Team 51:27
 2. BOŠTJAN Zlobko ŠD AMATER GAZICE 52:07
 3. Marko Grdanjski #Cener 52:13

Žene:

 1. Andreja Ložnjak AK Fit 57:41
 2. Maja Perišić AK DUBROVNIK 58:19
 3. SANDRA ROBEK ŠD ZDOLE FIN 59:10
 • Duga staza:

Muškarci:

 1. Ambrož Rožman ŠD IRONMAN 1:39:21
 2. Vedran Planinšek MK Velika Gorica 1:40:58
 3. BOŠTJAN Robek JK TRI TEAM 1:41:06

Žene:

 1. Vedrana Janjić MK Velika Gorica 2:04:39
 2. Svetlana Žagar Adler&sager Delnice 2:08:48
 3. Jasna Mikulić MK Velika Gorica 2:09:17
 • Ekipno:
 1. Bad Company
 2. AK Fit
 3. Maraton klub Velika Gorica

UKUPNI POREDAK LIGE:

 • Kratka staza

Muškarci:

 1. Bernard Drinovac
 2. Josip Domjančić
 3. Nikola Smolić

Žene:

 1. Branka Žokvić
 2. Maja Perišić
 3. Andreja Ložnjak
 • Duga staza

Muškarci:

 1. Ambrož Rožman
 2. Matej Janjić
 3. Boštjan Robek

Žene:

 1. Vedrana Janjić
 2. Jasna Mikulić
 3. Svetlana Žagar
 • Ekipno:
 1. Maraton klub Velika Gorica
 2. Bad Company
 3. AK Fit

Više o rezultatima po kategorijama na: https://www.stotinka.hr/smbztl2022/ !

Više fotografija na https://web.facebook.com/SMBZTL

Još jedno veliko hvala svima koji su unijeli srce u ovu ligu, koji su predano i marljivo volontirali, pomagali, darivali i svima vama koji ste bili u ulozi trkača, hodača ili njihovih pratnji!

Fotografije pripremili: Shunja, Davorka, Marko, Franjo, Tatjana

10. kolo uz simfoniju vjetra

Svanula je pretposljednja subota u ovogodišnjem izdanju zimske lige! Još jedno novo ruho staze, još jednom drugačiji uvjeti! Sunčano, snježno i vjetrovito kolo na sve tri staze! Zahvaljujemo volonterima koji su u rano jutro provjerili staze i označili gdje je bilo potrebno!

 • Na rekreativnoj stazi nastupilo je 6ero natjecatelja:
 1. Hrvoje Mužar Trkači klub Tigar 28:15
 2. Vinko Puskar Ind 34:50
 3. Stjepan Špoljar SD Lastavica 37:45
 4. Maja Radulović KCIPT Samobor 37:46
 5. Ivan Potisk #Cener432 46:59
 6. Marija Špoljar SD Lastavica 54:19
 • Na kratkoj stazi nastupilo je 58 natjecatelja.

Među natjecateljima kratke staze su i dvije djevojčice, kadetkinje koje redovito trče stazama zimske lige i ovim putem ih pohvaljujemo!

Muškarci:

 1. Ante Živković AK Fit 50:40
 2. Robert Zemljić AK Fit Zaprešić 51:20
 3. Bernard Drinovac Učilište Invictus 51:40

Žene:

 1. Maja Perišić AK DUBROVNIK 56:39
 2. Branka Žokvić #toljssicoaching 59:18
 3. Andreja Ložnjak AK Fit 59:27
 • Na dugoj stazi nastupilo je 42 natjecatelja:

Muškarci:

 1. Aleš Lindič Marathon Novo mesto 1:48:23
 2. Matej Janjić Maraton Klub Velika Gorica 1:50:52
 3. Antun Patrčević Ogulin trail team 1:54:00

Žene:

 1. Vedrana Janjić MK Velika Gorica 2:09:57
 2. Cristina Cirstinoiu 2:19:28
 3. Jasna Mikulić MK Velika Gorica 2:24:18
 • Ekipno:
 1. Bad Company
 2. AK Fit
 3. Maraton klub Velika Gorica

Ovo 10. kolo 10. samoborske zimske trail lige je ujedno 70. uzastopni nastup Zvonimiru Markiću iz Samobora i ovim putem mu čestitamo! Nadamo se kako je ovim pothvatom motivirao još nekoga da pokuša isto i vjerujemo kako će uskoro slaviti i stoti nastup!

Iduće kolo je posljednje u ovom izdanju! To je tradicionalno fašničko kolo na kojem nas čeka red borbe za prijestolja i puno redova zabave i smijeha! Obećali bismo vam i odlične uvjete, ali za svakoga su oni drugačiji pa ponesite dobru volju, dobru opremu i ispratimo zajedno još jednu zimsku ligu!

9. kolo – Podmukla tišina

Deseta samoborska zimska trail liga bliži se kraju! Ostala su nam još dva kola do kraja! Već smo pisali kako su naše staze svaki put drugačije i nikad ne znaš što te čeka, ali moramo priznati da je ovo kolo bilo zaista jedinstveno. Heraklit je rekao: “Ne možeš dva puta ući u istu rijeku”! Mi kažemo da ne možeš dva puta ući u istu šumu pa makar prolazio svake subote istim putevima, a upravo to je dokazalo i ovo kolo. Pao je snijeg kako i dolikuje ovom zimskom razdoblju! Palo je toliko snijega da su organizatori tog jutra iz sigurnosnih razloga procijenili da će se ovo kolo održati samo na kratkoj stazi. Na dijelovima staze trkači su propadali do struka u snijeg, neki su se penjali četveronoške, neki su donijeli pametne odluke o odustajanju, a neki su pokušavali pronaći lakši način do cilja što je budno oko organizatora vrlo dobro i zamijetilo te ti trkači nisu bodovani. Nažalost, količina snijega je i dvojicu trkača pogrešno navela, no najvažnije je da su se svi sretno vratili!

Moramo napomenuti kako nije svima bilo drago što nema duge staze, čak štoviše pokušavali su organizatore nagovoriti da ih ipak puste na dugu stazu! Nadamo se da razumijete kako je procjena rizika ipak presudila u ovom kolu. Rijetki trkači vraćali su se s osmijehom na licu! Kažu da im je bilo predobro, nekima je bilo prekratko, a neki su se vraćali šokirani jer ovakvog kola dosad nije bilo čemu svjedoče oni koji su dosad bili na svakom! Ne znamo što nas čeka u idućem kolu, svakako nisu najavljene nove padaline, a dotad ćemo se malo pozabaviti statistikom:

 • Rekreativna staza (9 natjecatelja)

Žene:

 1. Dijana Peno 42:48
 2. Rina Prišlin 43:29
 3. Maja Radulović 47:54

Muškarci:

 1. Hrvoje Mužar 38:15
 2. Vinko Puskar 42:12
 3. Ivo Šegota 43:38
 • Kratka staza (50 natjecatelja)

Žene:

 1. Branka Žokvić 1:15:09
 2. Nikolina Ilijanić 1:17:23
 3. Sandra Robek 1:17:49

Muškarci:

 1. Josip Domjančić 1:05:02
 2. Bernard Drinovac 1:05:12
 3. Sanjin Rušnov 1:11:00
 • Duga staza (46 natjecatelja):

Žene:

 1. Svetlana Žagar 1:17:35
 2. Vedrana Janjić 1:17:58
 3. Jasna Mikulić 1:21:30

Muškarci:

 1. Ambrož Rožman 1:03:56
 2. Matej Janjić 1:07:13
 3. Boštjan Robek 1:08:18
 • Ekipno:
 1. Maraton klub Velika Gorica
 2. Bad Company
 3. AK Fit

Statistike ukupnog poretka za 9/11 kola:

 • Žene (kratka staza):
 1. Branka Žokvić
 2. Andreja Ložnjak
 3. Sandra Robek

Duga staza:

 1. Vedrana Janjić
 2. Jasna Mikulić
 3. Martina Štrkalj
 • Muškarci (kratka staza)
 1. Bernard Drinovac
 2. Josip Domjančić
 3. Nikola Smolić

Duga staza:

 1. Ambrož Rožman
 2. Matej Janjić
 3. Boštjan Robek
 • Ekipno:
 1. Maraton klub Velika Gorica
 2. Bad company
 3. Beži Jankec

Ukupno poredak je podložan promjenama, a to naravno ovisi o vama trkačima! Još dva nepredvidiva kola su ispred nas i prilika za pokazati najbolje od sebe! Sretno svima u iščekivanju subote!

Objavu pripremila Daria uz dojmove sudionika sa staze

Fotografije: Shunja, Daria i ekipa sa staze

Zimska rapsodija u 8. kolu!

Dragi naši čitatelji, dopustit ćete autorici ovog teksta da doda i dio svog osobnog doživljaja budući da je podosta vremena provela na stazi!

Najavljen je snijeg, a najavili smo ga i mi u proteklom članku! Na koncu – zima je i ovo je zimska liga! Red je da nam se ukaže i njegovo veličanstvo – Snijeg i njegova pratiteljica – Snježna staza! Naši marljivi volonteri dan prije prošli su staze te ih dodatno označili! Ovom prigodom im se na tome zahvaljujemo! Prolazeći stazom, ujedno su i fotografirali te nam time dočarali uvjete u kojima ćemo dan nakon trčati! Prava zimska idila!

Svanulo je i to divno jutro, u Samoboru tiho i mirno! Snježni prekrivač krasio je okolno gorje i nagovještavao uzbudljivo 8. kolo lige!

Dolaskom na Poljanice sva zimska idila nestaje! Led, klizava podloga, jak vjetar, stabla koja se njišu, nanosi snijega nošeni vjetrom…. Pred start rijetki su se zagrijavali vani, a mnogi su samo istrčali iz kleti kako se vrijeme startu približavalo. Krenulo je bodrenje najhrabrijih, a neki su bili i jako glasni i ustrajni u poklicima poput : “Zašto nisam doma na kauču!”, “Zašto sam sad ovdje?”, “Što je meni ovo trebalo?” ! Ali ono što nas čini drugačijima od ostalih je upravo ustrajanje i snažno trkačko srce praćeno avanturističkim duhom koji ne odustaje, već ide i ustraje!

Slijedile su i dodatne upute naših organizatora kako se na stazi nalaze zaleđeni dijelovi, na dionicama nas čekaju zapusi vjetra…. Pretpostavljate – ona hrabrenja maloprije spomenuta postala su još glasnija! Ali nitko nije odustao i svi su hrabro krenuli! No, prije samog starta jedni drugima trkači su pojašnjavali na kojim dijelovima bi moglo biti zaleđeno, gdje bi mogao biti jak vjetar… Divna gesta, zar ne? A još divnija, najromantičnija prije samog starta bio je upit: “Hoćeš da ti odem po još jedan buff?” I otišao joj je po još jedan buff za svaki slučaj!

Već na samom početku staze čeka nas prava bajka- tišina, snijeg, žuborenje potoka i vjetar negdje u daljini! Divni uvjeti za trčanje! Oni najhrabriji s kratke staze trčali su čak i u kratkom (a na dugoj se tražila i majica viška)! No, brzo smo se svi zagrijali jer su prva 2 kilometra lagana za istrčati, a kasnije nas zagrijava lagani uspon! Trkači kratke staze trčali su tolikom brzinom da se ni tenisice nisu stigle vezati, ali imali su vremena za hrabriti one koje su pretjecali! Zaista divna i topla trkačka atmosfera! Nakon odvajanja duge i kratke staze, one na kratkoj čekao je teži uspon kroz koji se trebalo probijati i formirati put kroz snijeg! Na dugoj stazi situacija je bila nešto bolja za one koji su bili među posljednjima jer je put već bio dobro utaban! Hvala svim brzim trkačima!

Bilo je vrlo malo zaleđenih dijelova, no snijeg je bio takav da na nekim dijelovima nisi znao krećeš li se naprijed ili nazad ili samo plešeš po stazi! Na dijelovima je bio toliko dubok da je noga propadala! Trčeći snježnim stazama, moglo se primijetiti kako je priroda posve drugačija u odnosu na samo tjedan dana prije! Mističnosti i ljepoti snježne šume pridonosio je vjetar koji je na dijelovima zaista bio jak pa i toliko da je zameo već utabane staze i zanosio nešto lakše trkače! Pogled s vrhova bio je zaista poseban i inspirativan! Primijete li sve ovo i brzi trkači koje ni ovi zimski uvjeti nisu značajnije usporili – zasad je nepoznanica, no za potrebe idućih članaka saznat ćemo i pogled iz njihove perspektive! Svakako se ima o čemu raspravljati do idućeg kola: kako koji dio staze lakše proći, kojom tehnikom se uspeti, a kojom spustiti, kako poboljšati brzinu, a ne narušiti energetsku ravnotežu, otkriti zašto nekima bolje ide na snijegu…..

Uvjeti su bili divni, pravi zimski, čarobni i inspirativni, testirali su volju, odlučnost, snagu i snalažljivost i čestitke najhrabrijima koji su se ovog puta odvažili na ovu avanturu! Tko nije bio, ne zna što je propustio! A kako je to izgledalo s obzirom na rezultate:

 • Rekreativna staza (9 natjecatelja):

Žene:

 1. Rina Prišlin 29:45
 2. Maja Radulović 30:40
 3. Maja Batalo Klarić 31:32

Muškarci:

 1. Vinko Puskar 30:27
 2. Stjepan Špoljar 33:26
 3. Ivan Potisk 41:34
 • Kratka staza (55 natjecatelja):

Žene:

 1. Branka Žokvić 53:31
 2. Nikolina Ilijanić 56:31
 3. Andreja Ložnjak 57:01

Muškarci:

 1. Bernard Drinovac 49:07
 2. Robert Zemljić 50:57
 3. Luka Čanak 51:24
 • Duga staza (54 natjecatelja):

Žene:

 1. Vedrana Janjić 1:50:52
 2. Martina Štrkalj 1:58:11
 3. Cristina Cirstioniu 2:01:07

Muškarci:

 1. Ambrož Rožman 1:28:56
 2. Vedran Planinšek 1:33:22
 3. Matej Janjić 1:34:55
 • Ekipno:
 1. Bad Company
 2. Maraton klub Velika Gorica
 3. Beži Jankec

Nakon idućeg kola malo ćemo se pozabaviti statistikom, plasmanima i kategorijama jer nam se bliži i kraj lige, a dotad jačajte noge i motivaciju jer zima ne planira samo tako otići!

Tekst pripremila Daria

Fotografije by Shunja

Obaranje rekorda u 7. kolu!

Tijekom tjedna palo je nešto kišice, a u gorju su se tek nazirali tragovi snježnog pokrivača! Svanulo je jutro nešto hladnije nego protekle subote i nešto malo oblačnije, no sunce se brzo probilo kroz divnu gorsku šumu! Trčati u kratkome ili dugome, s rukavicama ili bez bile su neke od nedoumica prije starta, no jedno je bilo sigurno – vrijeme je za obaranje vlastitih rekorda! Vrijeme idealno, staza kao da je svojom tišinom i ljepotom samo mamila trkače, koji njome koračaju puni poštovanja i divljenja! I rekordi su postavljeni! Čestitamo svima koji su ostvarili postavljene ciljeve!

Vrlo brz start neznatno usporava trkače nakon Marićkinog mlina, no neki se ne daju ni tamo – vješto hvataju zrak i grabe snagu u namjeri da zauzmu što bolju poziciju za dalje! Nakon skoro 2 km lagane i manje lagane uzbrdice staze se razdvajaju. One na kratkoj vrlo brzo čekaju novi usponi koji testiraju snagu, dok se oni na dugoj mogu dobro rastrčati sve do sredine 9 kilometra! Taj uspon obasjan zrakama zimskog sunca traje neko vrijeme, dovoljno za osjećaj divljenja šumi, a i sebi samima na ustrajnosti, snazi, volji…. Netom prije planinarskog doma na Oštrcu, na križanju staze neki neznani junak ili junakinja otuđili su oznake staze što nas uvijek iznova iznenadi i šokira! Oznake pažljivo stavljamo, pažljivo i pokupimo na kraju naše lige, a prolazeći stazom ujedno skupimo i otpad ukoliko ga pronađemo! Otkinuti oznaku i ostaviti komadić čvora na grani čak nije ni u svrhu održivog razvoja niti uklanjanja “otpada” koji to nije pa još jednom ljubazno molimo da oznake ostanu na svojim mjestima jer zaista nikome ne smetaju te se naposljetku i uklone!

Prema vremenskoj prognozi iduće kolo moglo bi biti pravo zimsko što neke izrazito veseli, a one druge će tek razveseliti! Svako ruho staze novi je test individualnih granica i mogućnosti što trkači posebno vole, a dotad pogledajmo kako se trčalo u sedmom kolu:

 • Rekreativna staza (15 natjecatelja)

Žene:

 1. Irena Cerovac (ujedno i najmlađa natjecateljica) 26:23
 2. Rina Prišlin 29:27
 3. Dijana Peno 29:44

Muškarci:

 1. Hrvoje Mužar 22:14
 2. Ivo Šegota 26:35
 3. Vinko Puskar 28:37
 • Kratka staza (57 natjecatelja)

Žene:

 1. Maja Perišić 47:28
 2. Branka Žokvić 48:20
 3. Marcela Cerovac 52:37

Muškarci:

 1. Robert Zemljić 42:36
 2. Josip Domjančić 44:03
 3. Bernard Drinovac 46:46
 • Duga staza (55 natjecatelja)

Žene:

 1. Ivana Širić 1:45:00
 2. Vedrana Janjić 1:46:10
 3. Jasna Mikulić 1:50:04

Muškarci:

 1. Ambrož Rožman 1:21:20
 2. Kristijan Rubinić 1:21:25
 3. Roman Hrovat 1:29:34
 • Ekipno:
 1. AK Fit
 2. Maraton klub Velika Gorica
 3. Bad Company

Sunčano 6. kolo – prvo ovogodišnje!! 🙂

I stiglo je dugoočekivano prvo kolo u ovoj godini, a 6. ovogodišnje 10. samoborske zimske trail lige! Nakon 2 tjedna pauze, uslijedilo je i prvo sunčano kolo nakon dugo vremena! Staza odlična, tlo točno kakvo treba biti za najbrže rezultate i ostvarivanje vlastitih rekorda i testiranje granica svojih mogućnosti!

Neki su krenuli s par kila viška nakon praznika, neki su se odvažili prvi put stati na ove naše prekrasne staze, neki su se vratili sa skijanja samo radi ovoga, al jedno je sigurno – dobre volje i usputnih druženja na stazama nije manjkalo!

Kažu – početak godine određuje i daljnji tijek! Nama je počelo odlično s dobrim vremenom, sjajnim stazama koje dodatno krase divni pogledi pa ne znaš želiš li stati i fotkati ili se ipak nastaviti utrkivati! Za koju god varijantu se odlučite, nećete pogriješiti! Čekamo vas u subotu na istom mjestu! Dođite spremni za uživanje, zabavu i lakih nogu za što bolje rezultate!

Slijede rezultati:

 • Rekreativna staza:

Nastupilo je 4 natjecatelja:

1. Rina Prišlin 29:49

2. Lara Matijević 30:57

3. Maja Radulović 31:05

4. Ivan Potisk 42:56

 • Kratka staza

Žene rezultati:

 1. Maja Perišić 46:44
 2. Branka Žokvić 48:30
 3. Martina Rosenbaum 49:50

Muškarci rezultati:

 1. Josip Domjančić 42:18
 2. Nikola Smolić 44:12
 3. Bernard Drinovac 47:20
 • Duga staza

Žene rezultati:

 1. Vedrana Janjić 1:47:41
 2. Jasna Mikulić 1:53:29
 3. Višnja Kovačić 1:55:21

Muškarci rezultati:

 1. Ambrož Rožman 1:21:56
 2. Vedran Planinšek 1:22:36
 3. Uroš Kožar 1:24:20
 • Ekipno:
 1. Maraton klub Velika Gorica
 2. Zbrdazdola ekipa
 3. Justrun4fun

Peto kolo – posljednje u ovoj godini!

Posljednje kolo zimske lige 2022./2023. održalo se 17. prosinca! Obilježile su ga vrlo niske temperature i nastupi onih najhrabrijih i najželjnijih avantura koje nose naše 3 staze, svaki put drugačije i posebne!

Slijede rezultati:

 • Rekreativna staza:

Muškarci:

 1. Hrvoje Mužar 23:41
 2. Vinko Puškar 28:19
 3. Adrian Stepanić 28:56

Žene:

 1. Rina Prišlin 29:54
 2. Dijana Peno 30:23
 3. Maja Radulović 34:44
 • Kratka staza:

Žene:

 1. Maja Perišić 49:58
 2. Marcela Cerovac 52:26
 3. Andreja Ložnjak 53:23

Muškarci:

 1. Bernard Drinovac 44:51
 2. Nikola Smolić 46:11
 3. Boštjan Zlobko 49:14
 • Duga staza:

Žene:

 1. Vedrana Janjić 1:49:29
 2. Martina Štrkalj 1:53:18
 3. Jasna Mikulić 1:53:57

Muškarci:

 1. Ambrož Rožman 1:24:36
 2. Branko Hanžek 1:28:50
 3. Matej Janjić 1:33:50
 • Ekipno:
 1. Maraton klub Velika Gorica
 2. Beži Jankec
 3. Bad Company

U ukupnom poretku:

Rekreativna staza:

Muškarci:

 1. Hrvoje Mužar
 2. Stjepan Špoljar
 3. Adrian Stepanić

Žene:

 1. Dijana Peno
 2. Sara Delić
 3. Maja Radulović

Kratka staza:

Muškarci:

 1. Bernard Drinovac
 2. Nikola Smolić
 3. Boštjan Zlobko

Žene:

 1. Andreja Ložnjak
 2. Marta Plahuta
 3. Kristina Terzić

Duga staza:

Muškarci:

 1. Mario Obradović
 2. Matjaž Pintarič
 3. Ambrož Rožman

Žene:

 1. Vedrana Janjić
 2. Jasna Mikulić
 3. Svetlana Žagar

Ekipno:

 1. Maraton klub Velika Gorica
 2. Bad Company
 3. Beži Jankec

Želimo vam svima ugodne blagdane, puno odmora i pokoji kvalitetan trening jer iduće kolo nas čeka već 7. siječnja 2023.! Krenimo spremni, brzi i spretni u Novu 2023.!

Četvrto kišno kolo lige!

Otrčali smo četvrto kolo. Počelo je vrlo glasno jer prvi su na start išli parovi sa šest nogu (dvije ljudske i četiri pseće). Veselo su lajali četveronožni ljubimci dok su se njihovi vlasnici pripremali za start utrke Zoocity Canicross lige čije se finale održalo kod nas na Poljanicama.

Pesekima kiša nije smetala, ali naši trkači potražili su zaklon pod lovačkim krovom i ispod visokih borova čekajući početak svojih utrka. Da lošeg vremena za trčanje nema potvrdilo je sto i deset trkača koji nisu zazirali kisnuti u šumi. Dvoje je stiglo na rekreativnu stazu, pedeset i šestero na kratku i četvero manje na dugu.

Bolji kroničari naše lige tvrde da nas kiša rijetko posjećuje, u posljednjih pet godina ovo je tek druga kišna subota. Kad je već tako, onda je ona odlučila dobro napadati, sve dok i posljednji naš trkač ne izađe iz šume.

Snijeg se povukao, ponegdje na vrhovima ostale su tek krpice. Trail trkači zimi na blato uvijek moraju računati, a sada je i potočić u tankom mlazu potekao stazom.

Na zahtjevnom terenu najbolje su se prilagodili:

Rekreativna staza:

 1. Sara Delić 24:39
 2. Stjepan Špoljar 34:32

Kratka staza:

 • Žene:
 1. Dora Delić 46:08
 2. Branka Žokvić 51:07
 3. Marcela Cerovac 53:02
 • Muškarci:
 1. Jakov Lesjak 43:36
 2. Teo Mahović 44:30
 3. Josip Domjančić 45:05

Duga staza:

 • Žene:
 1. Aja Kozinc 1:34:58
 2. Nikolina Gavrovski Majsec 1:51:34
 3. Svetlana Žagar 1:52:05
 • Muškarci:
 1. Boštjan Robek 1:27:55
 2. Vedran Planinšek 1:28:56
 3. Matej Janjić 1:29:21

Ekipno u 4. kolu:

 1. Maraton klub Velika Gorica
 2. Bad Company
 3. 100% trail

ZOOCITY canicross liga

 • Žene:
 1. Irena Smojver 51:49
 2. Anja Gluvić 51:51
 3. Anđela Ćukušić 53:18
 • Muškarci:
 1. Tilen Strmšek 35:40
 2. Anze Sobocan 37:33
 3. Jurica Belamarić 46:42

U 2023. ostalo nam je još samo jedno kolo, ono predbožićno, 17. prosinca. Dobra prilika za jednu dobru oproštajnu utrku od stare godine i najavu dobre forme u novoj. 

Radujemo se vašem dolasku!

Objavu pripremili: Zvone i Daria

Fotografije: Ana

Zimski ugođaj trećeg kola

Otrčali smo i treće kolo naše lige. Ovoga puta u pravom zimskom ugođaju. Dok je u Samoboru padala rosulja, u brdskim se selima uhvatio snježni pokrivač. Zabijelio je šume i visoke vrhove kojima prolaze naše staze. Visoki borovi na prijevoju na kojem startamo otresali su debele bijele nanose sa svojih visokih grana. U lovačkoj kući od jutra je bilo živo – sto četrdeset trkačica i trkača došlo je podići svoj startni broj.

Ovoga puta, kao i u prvom kolu, više vas je bilo na dugoj stazi. Izbrojali smo sedamdeset i jednu osobu na startu šesnaest kilometara duge utrke. Jedanaestoro manje vas odlučilo se za kratku stazu, a devetoro za najkraću utrku s okretom kod Marićkinog mlina.

Prema izvještajima i fotografijama s utrke vidimo da je bilo zaista lijepo u tihoj i snježnoj šumi, a najljepše na najvišoj točki utrke (Rancerje) koju su pokrili valoviti sagovi snijega.

U zimskim uvjetima najbolje su se snašli:

 • Rekreativna staza

Žene:

 1. Sara Delić 22:11
 2. Dijana Peno 30:22
 3. Una Mužar 32:50

Muškarci:

 1. Andrej Slugečić 20:52
 2. Vedran Čoti 22:51
 3. Hrvoje Mužar 23:34
 • Kratka staza:

Žene:

 1. Branka Žokvić 53:37
 2. Andreja Ložnjak 56:42
 3. Petra Crnković 59:05

Muškarci:

 1. Josip Domjančić 46:38
 2. Bernard Drinovac 47:31
 3. Nikola Smolić 48:03
 • Duga staza:

Žene:

 1. Lucija Kopić 1:46:10
 2. Vedrana Janjić 1:52:35
 3. Nikolina Gavrovski Majsec 1:56:37

Muškarci:

 1. Ambrož Rožman 1:25:39
 2. Nikola Jurić 1:29:42
 3. Antun Patrčević 1:33:33
 • Ekipno u trećem kolu:
 1. Bad company
 2. Maraton klub Velika Gorica
 3. Nemrem obećat

Nadamo se da nam dolazite i u četvrtom kolu, izađite u prirodu, promijenite zrak u plućima i uživajte na jednoj od naših staza. I ne zaboravite, dan poslije na redu je naša najvažnija utrka! U njoj nije važan rezultat, ne treba vam ništa osim velikog srca. Trčimo našu tradicionalnu humanitarnu o kojoj možete čitati na sljedećoj poveznici :

Velika srca trče – trčanje s humanitarnom notom

Objavu pripremili: Zvone i Daria

Photo by Danči i Shunja

2. KOLO – Kroz tišinu šume!

Zabijelili su se prošloga tjedna oštri vrhovi našeg gorja, ali snijeg se kratko zadržao. Pronašli smo ga samo na Rancerju (748 m), najvišoj točki naše utrke. 

Do kraja lige zasigurno će ga biti još,u našoj se ligi barem nakratko pojave sve vremenske (ne)prilike. Trebalo bi biti i tople južine i hladnih sjevernih vjetrova, ali drugo kolo bilo je sasvim pitomo i ponudilo ugodne jesenske uvjete za trčanje. Šuma je bila tiha i mirna, kroz visoke i gole bukove krošnje navirivalo se sunce i pratilo trk sto osamdeset i osmero vas koji ste subotnje prijepodne odlučili uložiti u rekreaciju ili sportsko nadmetanje s prijateljima.

Ovoga vas je puta najviše bilo na kratkoj stazi, devedeset i sedmero. Devetnaestoro trkača manje izabralo je najdužu stazu, a trinaestoro se odlučilo za najbržu i najkraću s okretom kod Marićkinog mlina.

Rezultati:

 • Rekreativna staza (4,2 km duljine i 140m visinske razlike):

Žene:

 1. Rina Prišlin 28:59
 2. Dijana Peno 29:55
 3. Una Mužar 30:43

Muškarci:

 1. Andrej Slugečić 19:48
 2. Hrvoje Mužar 22:39
 3. Vinko Puskar 27:35

 • Kratka staza (8,2km duljine i 450 m visinske razlike)

Muškarci:

 1. Ante Živković 40:58
 2. Jakov Lesjak 41:10
 3. Matija Razum 42:47

Žene:

 1. Maja Perišić 49:24
 2. Branka Žokvić 50:08
 3. Dubravka Fazlić 53:08

Duga staza (16km duljine i 840m visinske razlike):

Žene:

 1. Martina Štrkalj 1:49:49
 2. Helena Gleđa 1:49:57
 3. Jasna Mikulić 1:51:11

Muškarci:

 1. Ambrož Rožman 1:24:00
 2. Antun Patrčević 1:27:03
 3. Kristijan Subić 1:27:17

Ekipno u ovom kolu:

 1. AK Fit
 2. Maraton klub Velika Gorica
 3. Bad company

Jako nas raduje vidjeti vas u sve većem broju na Poljanicama! Deset godina gradimo ovu priču i ono čemu smo se nekada nadali, danas postaje standard. Vaše nas povjerenje obavezuje na još više truda i žara u pripremi utrka i održavanju staza.

Vidimo se u trećem kolu!  

Objavu pripremili: Zvone i Daria

Foto by: Nina i Ana

1. KOLO – Krenuli smo!

Desetu zimu zaredom trčimo označenim stazama našega gorja. Ove jubilarne sezone označili smo ih ponovo tri. Vratili smo rekreativnu stazu za one koji žele odraditi trening brzine ili su tek zakoračili u svijet trail trčanja. Nismo puno mijenjali, zaobišli smo visoki Stražnik pa poveli stazu Kovinšćicom do Beloga brega. Tamo se razdvajaju kratka (8,2 km) i duga (16 km) staza. Obje su dinamične i nude raznolikost, ima tu dugih spustova i oštrih uspona, potoka za preskočiti i grebenskih staza koje proviruju između gustih listopadnih šuma.

Dugo nismo imali zajednički start, gotovo da smo zaboravili kako to izgleda. Sto osamdeset i osmero vas se pojavilo na otvaranju lige. To je dobar znak i pokazatelj da idemo u pravom smjeru i da postajemo prepoznatljivi i nazaobilazni u trkačkom svijetu naše sredine i njene okoline. Omiljena smo destinacija za odrađivanje zimske baze mnogim sportašima i rekreativcima, svi ste nam jako važni i jednako vrijedni te uvijek dobrodošli.

Radujemo se da je naša liga privukla i Darija Zurovca, gradonačelnika susjedne nam Svete Nedelje i saborskog zastupnika, voljeli bismo da je više onih koji javnim djelovanjem promoviraju zdrave navike i rekreativni sport.

Kiša je natopila šumu, gusti i nepomični stratusi legli su na njene vrhove, odlučni ne propustiti niti najmanji trag sunca. Slabija vidljivost nije omela naše trkače, išlo se jako i brzo i bit će još puno uzbuđenja u preostalih deset kola.

A u prvome najbolje su se snašli…

Rezultati:

Rekreativna staza (4.2km, 140m visinske razlike):

Kategorija muškarci:

 1. Hrvoje Mužar 25:41
 2. Adrian Stepanić 31:13
 3. Marko Antunović 31:33

Kategorija žene:

 1. Sara Delić 24:40
 2. Dijana Peno 32:14
 3. Una Mužar 33:34

Kratka staza (8.2km, 450m visinske razlike)

Kategorija žene:

 1. Branka Žokvić 52:24
 2. Marcela Cerovac 53:39
 3. Andreja Ložnjak 54:17

Kategorija muškarci:

 1. Josip Domjančić 45:37
 2. Nikola Smolić 45:49
 3. Bernard Drinovac 47:39

Duga staza (16km, 840m visinske razlike)

Kategorija žene:

 1. Dijana Janžek 1:47:43
 2. Ivana Jergović Šindler 1:48:31
 3. Martina Štrkalj 1:52:19

Kategorija muškarci:

 1. Ambrož Rožman 1:22:42
 2. Peter Pavlovič 1:29:59
 3. Kristijan Subić 1:30:44

Ekipno:

 1. Bad company
 2. Maraton klub Velika Gorica
 3. Nemrem obećat

Nadamo se da nas u idućem kolu čeka jednak, ako ne i veći broj natjecatelja! Zima pokazuje polako svoje zube i nemojmo da to zastraši naše noge i dobru volju!

Objavu pripremili Zvone i Daria

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.