7SZTL-rekreativna staza

Ovogodišnja rekreativna dionica naše zimske lige, kao i sve druge staze ove sezone lige, je promjenjena. Potpuno! Dakle, start se nalazi na istom mjestu, kao i prošle godine, na Prekrižju, no počinjemo trčati prema Marićkinom mlinu, prema zapadu, blago nizbrdo, jer start se nalazi na 521 m/nm.

pogled sa starta na Prekrižju prema Marićkinom mlinu (oko 1,5km udaljen)

Prema Marićkinom mlinu vas vodi makadam, koji nakon nekoliko stotina metara prelazi u široku šumsku stazu, već dobro prekrivenu lišćem.

Nakon nekih 1,5 kilometara dolazite do velikog proširenja ispred samog Marićkinog mlina koji se nalazi na 426 m/nm i najniža je točka vaše rute. Istim putem će ići i kratka i duga staza, tako da će start rekreativne dionice biti nekoliko minuta nakon dvije duže dionice. Samo će dvije duže produžiti dalje desno uz mlin pa nizbrdo do raskrižja…

izlaz na proširenje i pogled na Marićkin mlin

Kod samog slapa (pazite, polomljena je ograda, stavit ćemo trake tamo) se okrećete, a objasnit ćemo vam način kako ćete potvrđivati da ste došli do okreta.

pogled na slap, točno kod Marićkinog mlina

Na tom mjestu se okrećete i idete istim putem natrag, do mjesta gdje ste startali, dakle Prekrižja…

…zatim se okrećete nadesno i idete posljednjim usponom od nekih 400 metara do same Kleti Poljanica (580 m/nm), koja nam je domaćin i gdje se poslije družimo i priređujemo tombolu, a i neka slavlja ove godine, jer npr. na dan održavanja 9. kola lige, naš Klub cestovnog i planinskog trčanja će proslaviti 5 godina postojanja!

posljednji uspon prema samoj Kleti Poljanica

Tehnički podaci:

Start: Prekrižje, 521 m/nm

Okret: Marićkin mlin, nakon 1,5 km, 426 m/nm

Cilj: Klet Poljanica, 3,63 km ukupno, 580 m/nm

Visinska razlika ukupno: 144 metra uspona uz 76 metara spusta

visinski profil rekreativne staze
trasa rekreativne staze

Kako to izgleda iz ptičje perspektive, možete pogledati u kratkom videu.